Czas Sojuszu (II część serii)

vidkunsten - bo otwierasz nie ten schowek. Wszedłeś na pułapkę. Po takim czasie od grania, już nie pamiętam, czy należy otworzyć schowek w piwnicy z zamkniętymi drzwiami po drugiej stronie ulicy ( drzwi trzeba otworzyć siłowo ), czy ten w zaułku trochę bliżej skrzyżowania, w takim silnym promieniowaniu. Trzeba wskoczyć, chyba na jakąś cysternę, czy dach auta. Ale wiem, że oba schowki są pokazane w poradniku cichego. Bo sam miałem problem ze schowkiem w promieniowaniu.

SmokeHead - bo mutantów się nie miażdży, ale strzela do nich. Nawet za bramę nie musisz wyjeżdżać. Jest ich kilka fal, więc trochę trzeba postrzelać. Te przerwy miedzy falami, są dośc długie.  Aż dostaniesz informację że ważki odleciały. Mogło ci się jakieś bydlę uchować, stąd problem.

Schowek Barmaleja, pda pokazuje lokacje w parowie pod mostem, solucja cichego że jest to w tunelu i tam właśnie zmagam się z w/w problemem, czy piszemy/myślimy o tym samym schowku?

:wink:

Opisałem schowek w Limańsku.

Nie napisałeś dokładnie, a najczęściej mylono schowki w Limańsku. Więc jak ich jeszcze tam nie szukałeś, to już wiesz.

Jeśli to ten schowek co jest zaznaczony na środku mostu, to trzeba wskoczyć na przęsło. Ale mocno przeszkadzają takie powyginane żelastwa. Inne wybuchowe schowki, to celowe zmyłki, aby mieć sygnał, że to nie ten co trzeba.

O.K. dzięki, żeby nie było - wlażę na most i pcham sie na środek po resztkach konstrukcji, szukam schowka Barlameja.

:wink:

Kondotier- Dobra rozumiem nie miażdży się ale byłem wciągniety w zachwyt modem i takiej frazy użyłem a co do problemu jest dalej przebiegłem , przejechałem i szukałem żaden nie uciekł. Czekałem 24h (w grze) i nic chyba że to są 48h przerwy między falami.

Dawno grałem w tego moda, ale pamiętam że chyba równocześnie była misja na obrone północnego i południowego posterunku.

SmokeHead - jest jeszcze taka sztuczka w każdym modzie ze złym spawnem. Wgrać poprzedzającego sava lub dwa w tył i powtórzyć ( wgraj sprzed wzięcia zadania ). Ale najczęściej trzeba ponownie wejść na lokację.

Jestem zdziwiony problemami nowo grających. Kiedy graliśmy w świeżaka, to jedyny problem był z tym transporterem. Ale albo nie mogli wsiąść, albo strzelać, ze względu na nie spełnienie warunków do tego ( coś tam było ze slotem i detektorem i klawiszem Tabulatora). reszta moda szła jak po maśle.

Te przerwy miedzy falami, dla nas trwały po kilkanaście sekund.

Zgadzam się z Tropicielem jeśli chodzi o tego moda to nie miałem żadnego wylotu i żadnych problemów naprawdę w bardziej solidniejszego moda jeszcze nie grałem, czekam z niecierpliwością na 3 część i mam nadzieję że takowa powstanie według zapowiedzi Sigerous’a :smiley:

Ja sam nie miałem problemów z Gladiatorem i prosiłbym o jakiś Save pomijający to zadanie w czasie sojuszu bo to są pierwsze zadania i nie wydostane się z lokacji by je na nowo wczytać.

Gdy zaczniesz grę od nowa znowu masz taki sam problem? ( skoro to

…bo to są pierwsze zadania…

)

SmokHead - aby sobie przypomnieć moda, popatrzyłem w poradniku. Tam wyraźnie jest napisane, że po zniszczeniu mutantów przychodzi informacja, odsyłająca na inny posterunek. Sprawdź w PDA ( informacje ) czy coś takiego przyszło, a jak przyszło, gnaj na południowy posterunek. Mogłeś ten SMS przegapić.

A tak ogólnie, podpieraj się tym:  http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=335.0.

W tym modzie, trzeba być uważnym na otrzymywane informacje.

Gdy zaczniesz grę od nowa znowu masz taki sam problem? ( skoro to

)

Tak jak najbardziej jest to problematyczne i uciążliwe bo próbuje po kilka jeśli nie kilka naście razy jeden sposób który podajecie.

…Tam wyraźnie jest napisane, że po zniszczeniu mutantów przychodzi informacja, odsyłająca na inny posterunek. Sprawdź w PDA ( informacje ) czy coś takiego przyszło, a jak przyszło, gnaj na południowy posterunek. Mogłeś ten SMS przegapić…

Pisałem już wcześniej że to jednocześnie ta sama misja na obronę północnego i południowego posterunku ale chyba to było zaznaczone w PDA.

Allen to było tak - najpierw z pm-u do bydlaków, potem do bazy po rpg potem na btr - troche szukałem zanim skumałem, że rosyjska litera szcza to nasze o, potem znowu na drugi posterunek i sie pozaliczało.

Kondotier może się to wydawać upierdliwe ale utknąłem na moście ze schowkiem Barmaleja, pomocne by były jakieś skriny lub chociaz prosty rysunek w paincie, nie wiem gdzie jest ten schowek!.

Proszę o tozdjęcie z poradnika Cichego myślę że z tym znajdziesz już ten schowek :smiley:

Allen ten plecak znam ale jest jakiś kod i on za każdym razem wybucha, to chyba chodzi o inny plecak.

On chyba był zaznaczony na środku mostu, przy tej wyrwie w nim. Moda nie mam na dysku, to screena nie wstawię i sava nie podrzucę. Trzeba na zewnątrz mostu zajść jak najdalej do tej wyrwy i tam wskoczyć na te pogięte fragmenty. Ale podejść można tylko z jednej strony. A ten plecak pod mostem, też chyba będzie brał udział w akcji, ale innej.

Z Saszą idziemy do bąbla - i przy Whiney Houston odbywamy randkę - mówimy o tym potem z Leśnikiem. Idziemy na Radar - odnajdujemy Barmaleja i pomagamy mu przebić się do wejścia na Prypeć. Na końcu dostajemy namiar na Mroczny Parów i schowek tam - 0706 - to kod.

0706 spróbuję.

O.K. teraz popróbuję ze schowkiem na kontenerze, gdzie on jest?

vidkunsen : Tyle razy odsyłałem Cię do poradników ale widzę że dalej z tego nie korzystasz :stuck_out_tongue:

Mapa © Cichy

Odnajdujemy plecak w MP - jest na moście. W nim dokument - may iśc do Limańska i szukać plecaka na kontenerze. Z posiadanych PDA i notatek składamy kod: 9267435 © Cichy

Poradnik Cichego © Cichy