Jak aktywować Czarną Dziurę ?

Kostia utworzył teleport- przeniosłem się do dawnej bazy Czystego Nieba. Znajduję tam 5 absolutów i drugi artefakt ‘Czarna Dziura’. Ustawiam jeden artefakt w pierwszym slocie, tworzy tą przezroczysta kulę, ale nie przenoszę się do teleportu, który utworzył Kostia.

Kostia dał ci “Czarną dziurę” i powinieneś ją aktywować przed teleportowaniem się do bazy. Czytaj dialogi, tam wszystko pisze.

Zgadza się, może nie doczytałem, ale warto dokładniej w dialogu opisać, żeby użyć 2 artefaktów.

Tu masz dokładny opis http://stalkerteam.p…/4511-o-modzie/ post 10. Fajna zabawa (hi hi)

//

Biorę od Kostii art czrna dziura. Mechanik ekologów tworzy własny teleport - w 1 stronę.

Odchodzę trochę dalej i wyrzucam swoją czarną dziurę. Tworzy się 2 teleport. Wchodzę do portalu 1 (Kostii). Przenosi on na bazę CN. Włażę na dach domku mechanika i wskakuję na drzewo które jest od strony Bagien. Na drzewie jest plecak a w nim kolejny art czarna dziura. Następnie idę do pokoju gdzie w podstawce CS budzimy się na początku gry i tam w plecaku są absoluty dla Kostii. Zabieramy i idziemy na plac. Tam wyrzucamy na glebę 2 art czarna dziura i tworzy się teleport. Po wejściu w niego przenosimy się na bagna do Kostii.

Teleporty z i do bazy zostają już na stałe.

Lada moment powinien być gotowy poradnik do moda. Wtedy będzie wszystko jasne. Aż za jasne…

Witam jestem na bazie Czystego Nieba i w żaden sposób nie mogę wydostać się z bazy teleportami nie wiem jak i gdzie ich postawić,jeżeli wyrzucę dwie czarne dziury tworzą się dwa teleporty ,ale latam w kółko po bazie.Napiszcie jak wykonać dokładnie to zadanie z teleportów wychodzą mutanty i najemnicy ,jak wybiegam po wzięciu ze schowka dla Kostii arty nieraz jest sms ,że teleport Kostii został wyłączony .Pomocy.

Te arty tworzące dziurę, nie wyrzucasz w bazie. O ile pamiętam, jeden został na pokaz wyrzucony w wiosce Rybackiej (albo to z dialogu wynikało) w bazie stawiasz drugą, ale daleko od tej w której się pojawiłeś.

Arty muszą być na tej samej lokacji, ale logicznie, po jej przeciwległych stronach.

A co z tym sms ,że teleport został wyłączony.

Dawno grałem, ale on chyba był po to, aby podpowiedzieć, o konieczności zrobienia własnego. A ten co robisz w Wiosce rybackiej, rób z daleka od tego co już tam był, bo się pomieszają.

Nie ma żadnego teleportu dopiero jak wyrzucą czarne dziury dwie teleporty się tworzą.  Nie mogę się wydostać z bazy Czystego Nieba

Jeszcze raz powtarzam, że grałem w moda bardzo dawno. Ale zanim wejdziesz do bazy, jakiś NPC robi Ci teleport. I jest dialog, że sam musisz zrobić swój. Zanim wejdziesz do bazy, wyrzucasz jednego arta, daleko od istniejącego teleportu. Wchodzisz w teleport który zrobił NPC. Robisz w bazie co masz do zrobienia i wyrzucasz drugiego arta. Też daleko od miejsca gdzie się pojawiłeś, w jakimś ustronnym miejscu, aby coś ci do niego przypadkowo nie wlazło.  Teraz masz swój aktywny teleport.

Wczytaj sobie zapis z Wioski rybackiej, przed rozmową z tym NPCem i dialog dokładnie przeczytaj. Trudno po kilku latach, pamiętać każde słowo.

Ok dzięki , skąd mogę pobrać dodatek SCREAM próbowałem ze wszystkich linków i nie mogłem pobrać , czy można go wgrać do tego moda i gry w wersji 1.006.