Muzyka

Czy jest jakiś sposób na wyłączenie tej muzyki która zagłusza wszystko, a niema nic wspólnego z Stalkerem i jego klimatem. Trafiłem na razie na jeden utwór podczas wycieczki do przejścia na Wysypisko, a już mam serdecznie dość…W opcjach AMK nie ma, a szkoda bo być powinno… wyłącz dynamiczną muzykę.

Ja bym zrobił tak: - Odnaleźć jakiś plik muzyczny w .ogg, który nie “wydaje” dźwięku [wyciszony piorun w WoD U] - Znaleźć pliki od muzyki - Zamienić nazwy i już :devil:

http://discourse.stalkerteam.pl/t/topic/6985

Malakas a u ciebie działają opcje AMK ? ;> bo gdy u mnie włączę te opcje to ląduję na pulpicie za każdym razem, dopiero co rozpocząłem grę może później opcje zaczną w końcu działać ? ;p

Może to być wina samego moda, bo log wylotu sugeruje brak jakiejś tekstury. W najbliższym patchu będzie to naprawione. Patch niebawem…

Coś w tym jest bo raz wszedłem do opcji AMK i nie znalazłem opcji wyłącz muzykę, a za drugim razem był pulpit z plikiem ui… . Ja obstawiam na błąd podwójnego HUD . Nie podoba mi się również ten dźwięk przy wchodzeniu w menu (jakiś odgłos metalu) i całkowicie nie potrzebne jest to podwójne wychodzenie z gry..zawsze było jedno i było..OK.

Tak jest zrobiony ten mod. Nie dodawałem niczego poza tym czego wymagała polonizacja.

Wiem Yurek że nie dodawałeś, grałem trochę w oryginał i nikt nie mówi że to polonizacja…gra idzie normalnie, ale nie polecam zaglądać do opcji AMK…To błąd w modzie…uiui_static_mm_back_07’ // Ale ta muzyka wyprowadziła mnie z równowagi…co za pomysły pchać metal w mody i to tak głośno że nie słyszy się strzałów. Jest gdzieś w modzie opcja częściowego wyciszenia tej muzyki, wiem że jest ale nie wiem gdzie szukać…

@ malakas

Niestety nie znalazłem nigdzie w opcjach możliwości wyłączenia tej “dzikiej” muzyki :frowning:

Ale pomyślę nad jakimś patchem dla tych, którzy chętnie by się jej pozbyli :wink:

Mnie dynamiczna muza wkurzała już w TŚ2 jeszcze w Szramę nie grałem ale jak jest jak mówi Malakas to ja też bym prosił o jej wyłączenie.

W tym modzie usunęli z opcji AMK możliwość oddziaływania gracza na muzykę. Próbowałem to przywrócić ale nie działa. Pozostaje tylko ordynarna podmiana plików muzycznych, które powodują zbędny hałas na “nieme”. Proszę o podanie nazw plików, bo ja ich na razie nie namierzyłem…

Moja opinia…o muzyce Nienawidzę tego moda za muzykę, a tym bardziej za utwory Modern Talking …to już przygięcie… :devil:. Usłyszałem to na Kordonie myślę sobie pójdę stąd i będzie OK..ale co tam idę do Baru, a tam ta szmira dalej gra.

Malakas zrób coś dla mnie i poszukaj w folderze sounds tych wszystkich wkurzających kawałków i daj mi nazwy ich plików.

Nie jestem melomanem i części kawałków w ogóle nie kojarzę (i nazw wykonawców). Poza tym nie mam pojęcia jakie kawałki włączają się podczas np.: walki. Ty już je słyszałeś i je rozpoznasz na słuch. Jak będę miał nazwy, to zrobie patcha z lepszą muzą do moda

Postaram się poszukać moich “ulubionych” piosenek. // Na razie z pliku gamedatamusic…niestety M Talking to część dużego mixa i szkoda tego ruszać bo reszta jest dobra sound_17 sound_18 Te dwa wyciszyć całkowicie.

To da się zrobić :wink: Jutro zrobię patcha na to :smiley:

Kolejne dziwne utworki na lokacji DM…w pliku abc_news..warte wyciszenia borov_misic1 borov_music2 borov_music3 borov_music4

@ malakas

Dzisiaj zrobię ipgrade patcha. Pytanie mam tylko jedno - czy to są utworki, które lecą “z głośnika” w bazie ?

Czy po prostu takie “dzikie” kawałki, które pojawiają się nagle podczas gry ?

Bo jeżeli są to kawałki “bazowe”, to postaram się je podmienić na coś bardziej spokojnego i “bandyckiego” :wink:

Wszystkich nie jestem pewien, ale być może masz rację że to megafon bo słychać to zanim podejdzie się do bazy bandytów przez zabiciem Dzika. @Yurek czy niema gdzieś przy utworach możliwości obniżenia poziomu głośności utworu…ale jak masz coś bandyckiego to zamień.. .

Poprawione - nowy patch do pobrania w temacie “Inne patche…”