Problem z renderowaniem trawy

Witam. Zacząłem grać w tego moda, ale mam jeden problem i to tylko na Kordonie. Mianowicie trawa zaczyna wyświetlać się w bardzo dużej ilości i wszędzie wyrasta, nawet na ulicy czy domach. Strasznie mi to FPS odejmuje. Wie ktoś jak to naprawić? post-1741-0-58370600-1366490932.jpg

Możesz zmienić ilość w ustawieniach, jednak może ktoś zna lepsze rozwiązanie.

To się dzieje tylko na pełnej dynamice. Na statycznym wszystko jest ok.

Przecież czymś pełna dynamika musi się różnic od statyki. Jak pełna , to i wszystkiego pełno. Jak radził Portalas, zmień ilość( gęstość ) trawy w ustawieniach.

Dynamiczne oświetlenie chyba nie wpływa na ilość trawy.

Nie wiem czy mod w którego grasz, zmienia trawę? Być może jest tu zaimplementowany jakiś grass mod? Mógłbyś spróbować wyłączyć cienie traw ewentualnie zobacz ten wątek, ale uprzedzam dotyczy modyfikacji plików .dll. Jeśli znajdę tutorial opisujący jak przebrnąć przez te modyfikacje - dam znać, póki co na stronie jest plik do pobrania, jeśli będziesz coś podmieniał - zrób kopię pliku.

Edit: tak jak powyżej koledzy radzą - zmień gęstość trawy zostawiając przy tym pozostałe ustawienia jakości tekstur, cieni. Nie ustawiaj preferowanych opcji statyczne/dynamiczne. W ustawieniach zaawansowanych uzyskasz dobrą grafikę - jednocześnie pozbywając się problemu.

1 polubienie

Bawiłem się z tymi opcjami, ale nawet jak ustawię gęstość trawy na min., to dzieje się coś takiego. PROBLEM JEST TYLKO NA KORDONIE i zaczął się jak musiałem tych kolesi, co stali na końcu torów eskortować do naukowca. Spróbuję się pobawić tymi dll.

Wejdź w folder levels/l01_escape i sprawdź czy nie masz tam jakiś plików np level i pousuwaj. Najlepiej pojedynczo i od razu sprawdzać czy coś pomogło.

Spróbuję.