Prypeć. Czas Rozliczeń - Czas Sojuszu (Prolog: I część serii)

Dziękuję za spolszczenie. Na pewno zagram w tego moda.

Pozdrawiam tłumaczy…

W paczce z modem jest przetłumaczony poradnik z rus forum. Przy niektórych screenach są “piętrowe” opisy (opisy znajdziek i kody do nich), bo musiałem gdzieś wstawić to co jest na screenie. Na górze jest link do jego oryginału.

Przy szukaniu, jeśli nie możecie się zorientować gdzie to jest ( szczególnie w budynkach ), patrzcie na minimapę na screenie. Znacznik GG pokaże dokładniej.

Warto zrobić sobie rundkę po Prypeci, na pozbieranie przedmiotów i fleszek, zaraz na początku gry. A schowki otwierać przy okazji wykonywania zadań scenariuszowych. Niekoniecznie musimy od razu zabierać ich zawartości. Może się nam to przydać, bo w modzie zostajemy dwa razy ograbieni. Po pierwszym ograbieniu, wszystko przepada, po drugim odzyskamy wykonując zadania. Jednak jeśli ktoś jest ciekawy zawartości ( a jest ciekawa ), to też może od razu je pootwierać. Ale również trzeba po to sporo pobiegać.

Czytajcie te porady, które wyświetlają się przy ładowaniu gry. W co drugim, jest pożyteczna rada autorów moda, co do rozwiązań tylko w tym modzie, np. handlu obwoźnego, czy ładowania magazynków do Abakana - jak ktoś na taki natrafi.

Życzę powodzenia i miłej gry.

2 polubienia

Hej,

Bardzo dzięki za przetłumaczenie poradnika z rus forum. To dużo daje a i trzeba dużo roboty.

Pozdrawiam

Naprawiłem błąd z wyświetlaniem się Kruka i jego grupy we fioletowo-niebieskiej formie. Zastosowałem prosty myk, zmieniłem w gamedata/textures/act nazwy dwóch folderów:  Ворон na  ÂîđîíКонтробандист na  Ęîíňđîáŕíäčńň. Każdy, kto pobrał już lub pobierze moda z Pobieralni, zanim pojawi się jakiś patch polonizacji, musi dokonać tej zmiany w nazwach tych dwóch folderów, jeśli nie chce mieć fioletowo-niebieskich ludzików z grupy Kruka, no i jego też. 

Można uczynić to na każdym etapie gry, nie wpływa na stan gry. Ta zmiana nie była testowana, jeśliby z tego tytułu (choć wątpię) pojawiły się błędy w texturach, to proszę o sygnały, postaramy się to naprawić.

Proszę o dodanie tej info do pierwszego tematu moda.

1 polubienie

Dodałem do pierwszego posta.

W pierwszym poście jest rozszerzona informacja w sprawie tych postaci wyświetlających się na fioletowo-niebiesko. Doszły jeszcze dwa foldery do przeróbki ich nazw. Wszystko tam jest podane, więc proszę grających w tego moda o zastosowanie tych zmian u siebie.

I po bólu.

No wreszcie cię ktoś trochę o****zielił :wink: to temat jakoś sensownie wygląda.

Wcześniej był taki gość @Malakas, który odwalał kawał dobrej roboty. Miał czas, siedział na forum, pomagał innym i poprawiał min. takie rzeczy. Nie ma go od dawna, a szkoda. 

1 polubienie

vidkunsen - ale moją propozycją trzeba zedytować #1.

Tak dać do posta, to sam potrafię.

A #1 zmienić możesz tylko Ty. Ja nie mam takich uprawnień.

1 polubienie

Witam, chciałem usunąć plik user.ltx i jakoś nie mogę go odnaleźć, gdzie on jest?

A jak masz ustawioną ścieżkę dla zapisów w fsgame.ltx?

Jeśli oryginalnie, to po niej znajdziesz.

A ja radzę zmienić ją tak, aby zapisy były w katalogu moda.

U mnie ona wygląda tak:

$app_data_root$         = true | false | D:\MODY\PUNKT\ZAPISY\

U siebie, nazwy katalogów MODY I PUNKT musisz zamienić na swoje.

No i oczywiście nazwa dysku czy partycji Twoja. np C:\

1 polubienie

Bardzo dziękuję, znalazłem dziada, niestety pojawił się pierwszy wylot, może spowodowane jest to tym, że nie usunąłem tego pliku, na wszelki wypadek wklejam log. proszę o sugestie. Zacząłem nową grę i idzie, prawdopodobnie ten plik przeszkadzał.

[LOG.docx](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=2002)

Cześć.

Mam małe pytanie. Jak wejść do uniwermagu w zadaniu Chrząszcza na 2 klucze? Kontrolery wybiłem granatami, ale drzwi dalej zamknięte.

Ale wszedłeś już do budynku i nie możesz pierwszego klucza znaleźć czy szukasz wejścia do samego budynku?

Zamknięte drzwi, nie mogę w ogóle wejść do budynku.

http://stalkermod.ru/forum/90-pripyat-tochka-otschjota-vremya-alyansa-3/147176-prohozhdenie-moda-pripyat-tochka-otschjota-vremya-alyansa-3/Page-5.html#147342

Tu masz printscreeny gdzie szukać wejścia

2 polubienia

Dzięki wielkie.

de Vries i Gatzek! włazisz przez piwnicę do której jest wejście za sklepem i za blokiem, wejście jest w krzakach, potem piwnica i kontrolery klucze lezą na ziemi/podłodze.

Witam

Utknąłem w zadaniu na uwolnienie zakładnika.

Biegnę z zakładnikiem do kina i pod kinem on ginie (kto go zabił?), wbiegam do sali ze znacznikiem i nic. W sali obok jest dwóch SBU i pojawia się zadanie “odeprzeć atak”, przybywają przemytnicy i pierwszy zabija jednego żołnierza SBU ikuca na zewnątrz celując w ścianę do drugiego SBU. Nikt nie strzela i sytuacja patowa, zapis i wczytanie nie pomaga. Przemytnik jest nieśmiertelny a próba obejścia ich z boku skutkuje moją śmiercią od jakiejś “siły wyższej”. Wczytałem zapis od uwolnienia zakładnika i to samo.Może coś robię nie tak?

Pozdrawiam