- Był jeszcze jeden mod z takimi fioletowcami. Nie pamiętam tytułu, ale fioletowi NPCe byli na Wysypisku, w Barze koło hangaru. Taka sama przyczyna. Tak że teraz już wiadomo, że jak tacy się w modzie trafiają, trzeba szukać folderów lub plików grażdanką.
52 minuty temu, kondotier napisał:
- W pierwszym wpisie tematu, otwierasz spojler który zaznaczyłem na zielono i w nim masz spolszczenie, zaznaczone na żółto. Klikasz w linka i następne zapisujesz na swoim komputerze. Wszystko.
To własnie stąd pobrałem spolszczenie jak wskazałeś i dalej kicha,dobra już dokończę tego moda tak jak jest,damy radę.
- Dziwne, że nie zmieniło. A przynajmniej nie usunęło robaczków spod czasówki. W #1 spojler INSTALACJA, jest sposób o Metek58, na ręczne usunięcie błędu fioletowych. Zobacz u siebie w modzie, czy spolszczenie zmieniło te nazwy w grażdance, na nazwy w robaczkach.
W instalacji moda zmieniano linki i coś mogło się pomieszać.
No ale to w pierwszym poście masz podane jak samemu manualnie naprawić te tekstury, to jak cię to wkurza to sobie przerób. 30 sekund roboty
Sprawdziłem w spolszczeniu z pobieralni i faktycznie nie ma tam tych zmienionych katalogów. Czyli że brakuje w pobieralni patcha do spolszczenia, a nie przypuszczam, aby przy takim czymś nie był wstawiony.
- Możesz tu wstawić te 4 katalogi spakowane 7zip? Poprawię. Nie trzeba pobrałem moda.
Chyba że - zachował u siebie poprawione spolszczenie i go na nowo wstawi.
Nie mam tego spolszczenia . Na dropie też go nie widzę.
- jak wstawi te katalogi, to się poprawi i da patcha.
Zamiast tych folderów, wstaw mi screena z czasówką, kiedy są te robale pod zegarem.
Tak na wszelki wypadek, zrób sobie kopie bezpieczeństwa tych katalogów w grażdance, o których pisze Metek58 i podmień tymi z poniższej paczki.
[Patch.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=20634)
Fioletowi powinni dostać kolorów. Napisz jak poszło.
A robaczki pod zegarem, spróbuję znaleźć jak dasz screena.
PODBICIE TEMATU.
Zrobiłem patcha na zmianę koloru fioletowych NPCów i poprawne teksty pod zegarami czasówek.
[Patch nr 1.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=20753)
- Czy zechcesz go sprawdzić? Gdzie szukać fioletowych, to wiesz. A czasówki dotyczą X8 i zadania dla Chraszcza na uratowanie sprzętu.
Jesteś chyba jedynym grającym, więc tylko Ty możesz sprawdzić. Wgraj patcha i sava z gry z tymi zadaniami. Daj odpowiedź, czy błędy zostały usunięte.
Pamiętaj o zrobieniu kopii zmienianych plików !!!
Jeśli jednak jeszcze ktoś gra w tego moda, niech również to sprawdzi i powiadomi o efektach.
Dzięki za info,wiem gdzie to wrzucić ale dla pewności bardzo proszę o podanie nazwy i lokalizacji miejsca gdzie patch ma być,dziś czekam na kompa kurier go ma dostarczyć przed wieczorem.Myślę że screeny się podobały.
Jak wypakujesz go z paczki, znajdziesz gamedatę. Można ją wkleić ze zgodą na zamianę. Ale dla pewności, możesz wklejać ręcznie. Ta gamedata zaprowadzi cię do katalogów końcowych, w których są pliki na podmianę. Otwierasz ją, a następnie kolejne katalogi, aż będzie plik. Robisz jego kopię i wklejasz ten z gamedaty ze zgodą na zamianę.
Czy któryś z obserwatorów streema też gra? Jeśli tak, niech też sprawdzi.
Niestety chyba żaden ale dla pewności dam Ci znać po dzisiejszym Streamie ok.Ogrywam go z widzami oraz z jednym z moich adminów,jak na razie jakoś sobie radzimy.
A dlaczego nie mielibyście dać sobie rady?
Tu masz linka do strony z wieloma gameplajami, tak z przechodzenia, jak i z wybranymi zagadnieniami.
Wkleiłem te pliki na zamianę tak jak mówiłeś i cofnąłem się zapisem z Labu 8 i dalej mam robaczki,dam se już z tym spokój mnie to tak nie wadzi ale potem jeszcze raz sprawdzę,na wszelki wypadek skopiowałem do osobnego folderu całą grę,dysk mam duży więc bez różnicy.
- Możliwe, że aby nie było tych robali, potrzebna jest nowa gra, bo mod sobie robale zapisał w all.spawn.
Ale fioletowi powinni bez problemu zniknąć? Ich sprawdziłeś?
Patrzyłem na przemytniku który pomaga Krukowi,znasz te zadanie prawda.Dalej to samo.
https://www.youtube.com/watch?v=iCFDG4URKAw
@Stalker76 - Coś nie tak zrobiłeś. Postawiłem moda, wgrałem te poprawione pliki i fioletowi nabrali kolorów:
Czyli że patch działa.
A z napisem na czasówce, to wyjaśnię o ile dojdę. Spróbuj wczytać savy nie jak już się czasówka wyświetla, ale tuż przed uruchomieniem agregatu i przed wzięciem zadania Chraszcza.
Zrobiłem dodatkowo zmianę na ekranie startowym i menu, tak że teraz jego napisy są dobrze widoczne.
Został również wyczyszczony suwak, tak że nie zasłania napisów.
Aby mieć taki podkład, wystarczy poniższy plik wkleić do gamedata\textures\ui ze zgodą na zamianę plików
[ui_actor_main_menu.dds](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=20763)
Najpierw kopia bezpieczeństwa.
PODBICIE TEMATU: Poprawność patcha nr1.
Sprawdziłem własną grą i ten patch nr 1, który wstawiłem do tego wpisu
//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png
jest poprawny - patrz screeny w poprzednim wpisie ( kolorowi NPCe) i ten poniższy z polskim napisem pod zegarem czasówki.
Proszę od dodanie go do #1 i do pobieralni.
- Jak widzisz, patch działa. Musisz go tylko poprawnie wkleić. Wypakować i zawartą gamedatę wkleić do kat głównego moda, ze zgodą na zamianę.
Grałem trochę inaczej niż Ty i wciągu dwóch dni doszedłem do zadań Lekarza. U Disela mam komplet narzędzi, więc ulepszam samodzielnie, zgarniam po 50 tys u Nocnego handlarza.
Jeśli chciałbyś zobaczyć co nazbierałem ze schowków ( wszystkie fleszki i przedmioty z kodami u mnie ), dam ci sava.
Podbicie tematu:
Kolejny patch nr 2, usuwający robale w istotnej informacji: proszę o dodanie do #1.
[patch nr 2.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=21105)
I jak zwykle coś dla oka.
I cd.
PODBICIE TEMATU. OSTATNIE.
I tak chęć pomocy w grze dla , skończyła się tym, że ponownie dotarłem do końca moda. Przypomnienie go sobie, było całkiem miłe.
I na koniec ostatnie screeny z tego moda.
Przyleciał śmigłowiec.
Wsiadłem i pożegnanie z Prypecią. Spotkamy się tam, gdzie napis w śmigłowcu.
Kto jeszcze w niego nie grał, dużo stracił.
Czy jest poradnik do Czas Rozliczen