Shadow Of Chernobyl Update

Przed chwilą zaktualizowałem linki do pobierania moda, dorzuciłem link do hotfixa i spolszczenie dostosowane do wersji o której wyżej wspomniał  czyli 1.4.1. 

Spolszczenie miało wlecieć na forum wczoraj, ale uznałem, że trochę pogram i potestuję dlatego wrzuciłem je dopiero dziś

2 polubienia

Witam , kiedyś miałem tego moda ale nie chciał mi chodzić na laptopie miałem strasznie małe fps-y , teraz mam nowego kompa i śmiga 160 fps . Mam pytanie czy jest jakiś spawner i można robić jakieś usprawnienia w plikach , czy jest jakiś anti-czit . Drugie pytanie jest takie po ustawieniach graficznych nie trzyma tych ustawień same się przełanczają po ponownym uruchomieniu moda , mam monitor 4k jakich ustawień użyć i czy są jakieś polecenia w konsoli bo mi nie działa .

a czasem nie zainstalowałeś go w c:\programfiles? Bo niektóre mody tam zainstalowane nie trzymają ustawień, nie robią zapisów itp.

Mam na dysku E , wkleiłem   bin Hotfixa , a spawner i te inne rzeczy co pisałem da się ogarnąć np. konsola , zapisy robi . Poza tym mod śmiga 160 fps .

Świetna robota co do spolszczenia moda SoC Update. Mam pytanie odnośnie najnowszej wersji modyfikacji. Czy w obecnej wersji, czyli 1.4.2 jest opcja modyfikacji, wizualizacji broni, coś jak z Escape from Tarkov, jak to pokazano w filmikach od twórcy moda, czy dopiero w kolejnych aktualizacjach ma być takowa możliwość? Z góry dzięki za odpowiedź. 

W 1.4.2 na pewno tego nie ma, więc pewnie wyjdzie dopiero w tej od dawna zapowiadanej wersji 2.0. 

1.4.2 ogólnie jest stabilna, ale trzeba uważać niestety z wrzucaniem broni do slotów na broń bo mod potrafi się wtedy wywalić - niektóre bez problemu wskakują, niektóre tylko po kliknięciu 2 razy LPM, a jeszcze inne po kliknięciu PPM->Przenieś do slotu na broń… także radzę uważać i najlepiej sobie szybki zapis przed wrzuceniem broni w slot zrobić

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź. Po Twojej kwestii, postanowiłem, że zadowolę się póki co na daną chwilę, modem Radiofobią 3, która pod względem zawartości jest zbliżona do tutejszego tematu moda. Dobrze wiedzieć, że mimo iż SoC Update jest stabilnym modem obecnie, ale mogą występować problemy, choćby przytoczoną przez Ciebie sytuację z broniami i slotami na nie. Wolę od siebie poczekać na nową, kolejną wersję moda i zobaczę, czy wtedy będzie warto za to się zabrać, w sensie zagrać w niego.

No niestety według mnie to póki co Radiophobia 3 ma jeszcze przewagę nad SoC: Update bo jest jednak mega stabilne, ma ciekawszą paczkę broni. SoC: Update ma przewagę z kolei w przerobionych i bardziej szczegółowych lokacjach, ale moim zdaniem chyba dopiero ta wersja 2.0 będzie tą do której będzie warto wrócić bo tam autor dopiero wrzuci te bajery, które prezentował.

Aczkolwiek ja się jeszcze pewnie pobawię jutro tą wersją teleportując się na konkretne lokacje bo jestem ciekaw czy są w niej te nowe lokacje, które autor pokazywał - np. Jantar, Magazyny, albo nowy Radar - jak nie to nie ma sobie co głowy zawracać

1 polubienie

Też tak sądzę. Grałem kiedyś w Radiofobię, pierwszą część moda i to był dla mnie pozytywny szok. Teraz to całkowicie jestem bardzo mile zaskoczony, zagrywając w trzecią część Radiofobii, co ten mod ze sobą prezentuje. Zaś, co do SoC Update, też pomyślałem o przerobionych lokacjach, modyfikacjach broni i kilku dodatkach, które być może będą już w wersji 2.0. Wtedy to będzie motywacja do tego, by popróbować zagrać w Update, ale tylko dopiero wtedy, gdy autor zastosuje dodatki, w tym immersyjne. Myślę, że nim autor moda wyda najnowszą wersję, w tym ze swymi zapowiedziami, które mają być, to możliwe iż to potrwa znacznie dłużej, niż przypuszczamy.