Spoilery działają, zaktualizuj lub zmień przeglądarkę
Właśnie przeszedłem SGM do czystego nieba. Szczerze powiedziawszy mam mieszane odczucia… Na plus jest to że są nowe zadania, już na początku gry, na bagnach gdy przyłączamy się do czystego nieba to mamy nowe zadania od nowych postaci, np. spotkać się z karnym odziałem naszej frakcji i przejąć bazę renegatów, lub gdy w pózniejszym etapie gry po dołączeniu do powinności nowa postać zleca nam krótki kwest dotyczący tego co się stało z zaginionym odziałem powinności który był na jednym z posterunków na Agropromie. Nowych zadań troszkę jest, ale są zbyt krótkie, a większość to przynieś, podaj, zabij. Kolejna rzecz na plus to małe dodatki do rozgrywki, z każdą rangą dostajemy medal, a medal można wymienić na ruble które się bardzo przydają na kupno i ulepszenie naszego nowego ekwipunku, dodatkowo mamy możliwość sprawdzania ‘‘specjalnych’’ schowków, z zabitych ważniejszych postaci bierzemy pendriva, a on wskazuje nam położenia schowka, a one posiadają rzadkie rzeczy. Co do minusów to też zauważyłem jeden duży, chodzi o wojnę frakcji. Niby mod wprowadza w każdej frakcji postać z którą możemy porozmawiać i dzięki temu wysyła posiłki na dany teren lokacji, niestety nasze oddziały sojusznicze mają problem z przejęciem takich posterunków i wygrana frakcji jest niemożliwa. Ogółem to tyle, samą modyfikację polecam …
Ja doszedłem na razie do Agropromu, ale tak bardzo, bardzo powoli, buszując po lokacjach i szukając schowków - tak schowków. W modach do CS opisałem taki mały modzik (opis tutaj: http://www.stalkerteam.pl/topic/3167-stash-filler-wypelniacz-schowkow-dla-cn/), który się nazywa Wypełniacz Schowków (Stash Filler). W pierwszym poście jest napisane, że SGM dla CN nie działa z innymi modami - z tym działa, nie miałem z nim najmniejszych problemów. Może by go umieścić jako kompatybilny z SGM (może na początku na własną odpowiedzialność, tak na wszelki wypadek :)) bo to naprawdę radocha nie być zmuszonym niczego kupować, tylko samemu przeczesywać zonę w poszukiwaniach “skarbów” ukrytych w starych, zardzewiałych rurach…Co wy na to?
Witam ,mam mały problem związany z zadaniem od Czechowa dowódcy wolności.Miałem dostarczyć mu PDA Lingowa A w zamian dostaję od niego Kindżał.No i właśnie chodzi o to ,że komunikat o otrzymanym przedmiocie jest a w ekwipunku przedmiotu nie ma. Może ktoś wie o co chodzi ?
Rozumiem ,że nie ma tego kindżału? Sądząc po nazwie to jakiś nóż, może automatycznie wskoczył ci w slot noża i zamienił ten z podstawki. W czasie gry użyj noża na jakiejs skrzynce i zobacz co ci pisze w dolnym prawym rogu ekranu. Tam gdzie normalnie pisze jakiej amunicji aktualnie używasz.Jeśli będzie pisało kindżał to trzymasz go w rękach Może też być problem z ikonką kindżału w ekwipunku. W takim wypadku powinieneś mieć w jednym miejscu pustą kratkę. Ale wtedy to raczej nic nie zrobisz
Chyba mnie krew zaleje, chcę pobrać moda i nie mogę, zmieniłem przeglądarkę i dalej nic, podpowiedzcie jakie mogę mieść błędy w kompie bo niewiem co już robić.
Bolo, mod normalnie się pobiera. Problem ewidentnie tkwi w twoim komputerze. Może antywirus ci blokuje pobieranie? Polonizacja jest w formie pliku"exe" a niektóre antywirusy z miejsca blokują takie pliki. Spróbuj go wyłączyć na czas pobierania.
Panowie pobrałem, dziękia za radę, pozdrawiam, jutro zaczynam nowy rozdział, hejka.
Witam wszystkich.Zainstalowałem sobie CS,wszystko było ok,zainstalowałem moda(chyba poprawnie) no i woła teraz orginał dvd.Czy ktoś bardziej kumaty wytłumaczy mi co jest grane?
No to włóż do napędu oryginalną płytą DVD Czystego Nieba.
Mam pytanie : czy w SGM do CS jest freeplay, czy po przejściu do Limańska nie ma już odwrotu ?
O ile pamiętam freeplayu nie ma. Ale chyba jest możliwość wracania z Limańska.
Dziękuję za odpowiedź. Pocieszyłeś mnie, będę mógł dłużej pofikać w CS
Jest możliwy powrót, bo pamiętam jak się cofałem na bagna po nagrodę z jakieś misji czystego nieba, chyba za obronę mostu.
Jest możliwy powrót, bo pamiętam jak się cofałem na bagna po nagrodę z jakieś misji czystego nieba, chyba za obronę mostu.
To jest akurat przed Limańskiem (most do niego prowadzi) a nagrodę (chyba kombinezon szturmowy Czystego Nieba) odbierałeś nie za obronę mostu, a za atak na niego razem z bojcami CN i zdobycie go :yes:. O ile dobrze pamiętam, to nie można wrócić z Limańska, ale mogę się mylić…
Dziękuję. Za parę godzin sprawdzę…
Ja też spróbowałem i również ten sam błąd zabiera 0 mb, a plik waży 51 mb…
Który plik? Dajcie linka.
Kolegom chdzi o polonizację http://pobieralnia.stalkerteam.pl/index.php?action=file_info&file_id=78 Pobierasz ale z konta nie ubywa. Dla próby pobrałem 2 x
Dzięki, będę musiał w końcu zabrać się za nową wersję pobieralnii z poprawionymi problemami ale nie mogę się jakoś zabrać do tego. To co jest teraz to był trochę eksperyment z obiektami. Dziwię się że nie ma większych problemów niż takie ale więcej funkcji zaimplementować trudno, szczególnie że chcę umieścić pliki na rożnych serwerach. Tworząc tą wersję znalazłem nową metodą na zabezpieczenia przed pobieraniem “na lewo” polegającą na tworzeniu dowiązań symbolicznych więc dlatego nie ma już problemów że plik pobiera się nie cały lub uszkodzony. lolex + 1GB reszta po 500MB. Tak wygląda “ranking”: