Sigerous Mod 3.10 CS

Witam

Chciałbym prosić o radę, mianowicie wywala mi taki błąd

_FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua\_error [error]File : E:priquelsourcesenginexrServerEntitiesscript\_engine.cpp [error]Line : 180 [error]Description : \<no exp[b][/b]ression\> [error]Arguments : LUA error: ... clear skygamedatascriptsbind\_anomaly\_zone.script:75: attempt to index local 'art' (a nil value)_

Nadmienię tylko że moda pobierałem 2 razy i tak samo przeinstalowałem i co bym nie robił to na lokalizacji Jantar przy pierwszej obronie bunkra przed zadaniem “porozmawiać z Sacharowem” zwiecha.

Z góry dzięki za pomoc

To problem podstawki a nie moda. Spróbuj wczytać zapis z poprzedniej lokacji i jeszcze raz wejść na Jantar. Czyste Niebo pewnie z CD Action? Może też przeinstalować podstawkę. Ewentualnie jest jeden trick, ale naprawdę nie wiem czy zagra. Pytanie czy rzeczony pliczek będzie w gamedacie moda. Trzeba odnaleźć plik “bind_anomaly_zone.script” i usunąć z niego taką sekcję

local art = alife():object(k)

if cl_pos ~= nil then

printf(“pl:art [%s] se_pos %s cl_pos %s”, art:name(), vec_to_str(art.position), vec_to_str(cl_pos))

else

printf(“pl:art [%s] se_pos %s”, art:name(), vec_to_str(art.position))

end

Oczywiście kopia bezpieczeństwa danego pliku przed operacją, zakladając że w ogóle będzie w gamedacie moda. Jeśli nie to trzeba by rozpakowywać pliki podstawki.

Witam Dzięki kobal za podpowiedż ,tylko tak na Jantar wchodziłem kilka razy i z zapisów tez wcześniejszych,CS mam od lat i nie z CD Action. Dzisiaj przeinstalowałem wszystko czyli CS+SMG(oczywiście wedle instrukcji),wsadziłam swoje sejwy usuwając 2 ostatnie(tak na wszelki wypadek gdyby były skopane) i zapodałem grę. Ruszyło pogadałem z Sacharowem,wybiłem mutanty w tunelu i jak wracam do bunkra-zamknięte- same zombi-tłukę zombi to wtedy znowu wywala. Ale połaziłem po innych lokalizacja,kilka zadań pobocznych,wróciłem na Jantar i o dziwo idę dalej. Pozdrawiam

Witam proszę o rozwiązanie chyba banalnego problemu niemniej dla mnie nie do rozwiązania - brak mi w klawiszologii (opcje/sterowanie) funkcji “niskie przykucnięcie” ; nie jest to problem podstawki bo brak pojawił się po uruchomieniu moda. Pozdrawiam

Mam gorącą prośbę. Czy ktoś może gdzieś upnąć samo spolszczenie no mi net coś podpadł i mam słabą prędkość ściągania, chodzi i konfigi i skrypty. Z góry dzięki.

Config i Scripts, proszę bardzo: http://www.sendspace.pl/file/e097509b45956f7d9629ab6 .

Witam, czy można zainstalować mod : “muszki i szczerbinki pistoletów”? lubie kiedy nakładaja sie na siebie :slight_smile: a ten mod niestety tego nie robi :frowning:

Pewno można, ale będzie wymagana edycja konfigów broni.

///

A ja właśnie jestem po bagnach, które rzecz jasna przejąłem całe :slight_smile: I już mi się SGM CS podoba, gorąco polecam :slight_smile:

///

A ja mam błąd:

* End of synchronization A[1] R[1]
DEFAULT OUT RESTRICTIONS :
DEFAULT IN RESTRICTIONS :
	 red_anomal_place_resrt
	 red_smart_terrain_3_2_mechanic_restr
	 red_smart_terrain_3_2_undeground_restr_2
	 red_space_restrictor_0000
	 red_space_restrictor_0001
	 red_tushkano_spawn_restr
OUT RESTRICTIONS :
	 red_smart_terrain_6_3_defence
IN RESTRICTIONS :
	 red_anomal_place_resrt
	 red_smart_terrain_3_2_mechanic_restr
	 red_smart_terrain_3_2_undeground_restr_2
	 red_space_restrictor_0000
	 red_space_restrictor_0001
	 red_tushkano_spawn_restr

FATAL ERROR

[error]Exp[b][/b]ression : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function : CPatrolPathManager::select_point
[error]File : E:priquelsourcesenginexrGamepatrol_path_manager.cpp
[error]Line : 155
[error]Description : any vertex in patrol path [red_smart_terrain_6_3_artefact_walker_1_walk] is inaccessible for object [sim_default_stalker_331149]

stack trace:

@ Junx

Wgraj ostatniego sejwa, lub wejdź od nowa na lokację, na której pojawił Ci sie ten błąd.

Save tutaj nic nie dał, było to samo za każdym razem, ale dzięki różnemu czasowi wystąpienia błędu udało mi się przejść szybko i skończyłem dziś mod i jestem zadowolony z niego

W zaleceniach instalacyjnych, audiofixa należny zainstalować przed patchem 1.5.10. A jeśli gra jest już od razu na tym patchu, to co z tym audiofixem, wgrywać czy pominąć?

Ja mam wersję z CDA i nie wiem czy jest ten patch “wbudowany”. SGM CS skończyłem bez problemu prócz tego błędu co wyżej podałem. /// A ja mam pytanie. U kogo może ulepszyć artefakty do 3-go. poziomu? Mam do 2-go. oraz do 1-go. a gdzie ulepszymy do 3-cio.?

Junx - chyba też w wydaniu z CDA, jest na stronie opcji wersja gry oryginalnej. No i czy do tej Twojej gry, wgrywałeś tego audiofixa, czy go olałeś?

Olałem go, nie dawałem go nawet bo go nie mam :stuck_out_tongue: Oryginalnie wersja z CDA jest 1.5.10, więc może i ten audiofix też jest, ale głowy nie daje…

1 polubienie

Audiofix powoduje tylko dopasowanie poziomu głośności polskiego lektora do ogólnego poziomu głośności gry. Nic poza tym… Jeżeli więc poziom głośności lektora macie OK, to jest zaimplementowany. :wink:

1 polubienie

Ten mod ma wirusa!!!

Niema żadnego wirusa, parę dni temu go pobierałem i wszystko działa jak należy. 

WOW! mod mało waży a dużo dodaje!!!

Mam problem z modem. Dostałem zadanie aby dostać się do Doliny Mroku. Aby się tam dostać potrzebna jest przepustka. Zdobyłem przepustkę i muszę teraz pogadać z dowódcą placówki w Dolinie Mroku. Problem w tym że dowódcy nie ma tzn jest czerwony znacznik w tym miejscu, jest posterunek Wolności, ale nie ma tegoż dowódcy. Rozmawiałem z wszystkimi żołnierzami na posterunku ale żaden z nich nie ma opcji dialogowej związanej z tym zadaniem. Proszę o pomoc. Przy okazji witam to mój pierwszy post

Po zainstalowaniu Moda nie widać u mnie niczego w ekwipunku, ekwipunku innych stalkerów oraz u handlarzy. Tylko jak coś leży, to widać normlanie. Co jest?