Zmiana udźwigu plecaka w modzie Powrót Szramy cz.1
Witam
W pliku -> gamedata/scripts/restriction_stock.script mamy wyraźnie podany podział na grupy objętościowe:
->InvStat = 0
InvMax = 150…to max. liczba punktów objętości plecaka
IdPistol = 0
IdAutomat = 0
IdOutfit = 0
Medk = 1
Arts = 1
OutA = 10
OutB = 20
WpnA = 10
WpnB = 6
WpnC = 8
WpnD = 15
TableWpnOutf = {
WeaponsA = {“wpn_abakan”,“wpn_g36”,“wpn_ak74”,“wpn_l85”,“wpn_groza”,“wpn_lr300”,“wpn_val”,“wpn_fn2000”,“wpn_sig220”,“wpn_sig_m1”,“wpn_ak9” ,“wpn_linza”, “wpn_hostel”},
WeaponsB = {“wpn_desert_eagle”,“wpn_fort”,“wpn_hpsa”,“wpn_walther”,“wpn_usp”,“wpn_beretta”,“wpn_colt”,“wpn_pm”,“wpn_pb”,“wpn_mp5”,
“wpn_eagle_m1”,“wpn_bm16”,“wpn_ak74u” },
WeaponsC = {“wpn_winchester_m1”,“wpn_wincheaster1300”,“wpn_spas12” },
WeaponsD = {“wpn_svu”,“wpn_svd”,“wpn_vintorez”,“wpn_toz34”,“wpn_rg-6”,“wpn_rpg7” },
OutfitsA = {“novice_”,“bandit_”,“killer_”,“monolit_”,“svoboda_light”,“dolg_ou”,“ecolog_”,“neytral_novice_”,“svoboda_m1”,“dolg_gaz”},
OutfitsB = {“soldier_”,“specops_”,“military_”,“scientific_”,“stalker_”,“exo_”,“svoboda_heavy_”,“dolg_scientific_”,“protection_”,
“militaryspec_”,“svoboda_gaz_”,“neytral_gaz_”,“dolg_m1”
Objętość plecaka wynosi 150 a np.SWD (WpnD) zajmuje 15pkt. mimo że waży 4.9kg, artów i apteczek zazwyczaj mamy sporo i mimo że ważą 0.5kg to każde z nich zajmuje 1pkt.
Ja u siebie wszystkie wartośći przy grupach ustawiłem na 1 a objętość na 250, udźwig postaci mam 250kg i od tej pory nic mi nie wypadło.
Wcześniej w X-18 po wzięcu exy, sypneło dużo rzeczy i część powpadała chyba pod tekstury bo znikneły.
Na forach nigdzie nie znalazłem jak to zrobić, dlatego szukałem sam i znalazłem ten plik, zmieniłem i działa więc chyba “to jest to”.
Pozdrawiam
P.S.
Wczoraj w poście http://stalkerteam.p…kow/#entry45975 napisałem jak pozmieniałem u siebie.