Aktualizacja

Przez weekend postaram się wrzucić aktualizacje: https://invisioncommunity.com/news/company/whats-new-in-460-r1229/ oraz nowe zdjęcia profilowe.

Ktoś ma jakiś pomysł na wykorzystanie tych osiągnięć?

Co do tych osiągnięć no to wszystko się opiera o system punktowy i aktywność.

Post punkt, obserwacja czegoś punkt, odpisanie punkt, zalogowanie na forum punkt. W sumie wszystko do konfiguracji w opcjach. A potem w nagrodę jakieś odznaki, rangi na forum w profilu.

W sumie to tak trochę automatuzuje/dubluje i trochę robi niepotrzebną rzecz z tych forumowych Wirtualnych Rubli. Które żeby ktoś dostał to najpierw z em podliczaliśmy ręcznie “aktywności” użytkowników i wiadomo w sumie otrzymywali to tylko ci najaktywniejsi. Tu by sobie każdy nawet mało aktywny powoli sam ciułał automatycznie.

Co do dodawania różnych  ikonek czy odznak do profilu też fajne. I np te za niewielkie aktywności. Tylko dobrze byłoby żeby dało się te standardowe podmienić na jakieś swoje customowe i zrobić zestawy tematyczne jakieś stalkerskie.

Nie wiem np za aktywność np jakieś mordki mutantów, od tam np psa, snorka, burera, pijawki do kontrolera.

Tam za coś innego np wygląd stalkera od nowicjusza w kurtce poprzez jakiegoś w lepszym kombinezonie, sevie do egzoszkieletu. Itd w innych kategoriach.

Za coś tam ikonki pukawek: makarow, mp5, ak74, pkm, gauss.

Za coś np ikonki artefaktów.

Itd itp.

No tylko teraz czy da się takie swoje rzeczy pododawać i czy jest ktoś taki co by umiał je zrobić

Tam też ktoś miał dobry pomysł w komentarzach (tutaj na forum też kiedyś o tym było) na taki forumowy “sklepik” gdzie ci co uzbierali ileś tych punktów mogli sobie wybierać/wykupywać różne rzeczy do przyozdobienia profilu niedostępne inaczej. Jakieś odznaki, awatary, rzeczy do sygnatury itp.Tylko to wszystko jest fajne jak masz jakieś mocno aktywne community, a np tutaj masz kupę ludzi co wpada tylko pobrać moda i nawet na takie rzeczy nie zerkną bo im się nie chce nawet awatara w profilu ustawić a co tu myśleć o innych rzeczach. No i wiadomo ktoś takie fajne ozdobne rzeczy musi przygotować i mieć na nie pomysły.

1 polubienie

Podoba mi się pomysł , tylko pytanie właśnie, czy byłaby możliwość podmiany ikonek na stalkerskie. Dodanie ikonek artefaktów wydaje się dobrym rozwiązaniem - im więcej punktów, tym lepszy artefakt. 

Martwi mnie tylko, czy damy radę coś takiego stworzyć. Sklepik byłby czymś świetnym i na pewno niektórzy chcieliby udekorować własny profil. Może to zachęci więcej osób do aktywności. 

1 polubienie

Jak sklepik, to niech w nim też i za ruble coś można kupić. I jeszcze drobnostka. Skoro Czernobyl jest teraz na Ukrainie, to kasa powinna być w hrywnach.

Ja nie widzę problemu, ale ruble są przyznawane od wielu lat i nie wiem, czy taka drobna zmiana nie namiesza. 

No i rubel to rubel kto tam kojarzy co to jest hrywna

Wpadłem na ciekawy pomysł, ale nie chcąc zakładać nowego tematu napiszę tutaj.
Co sądzicie o dodaniu zegara, który odlicza czas do premiery S2 ? **KLIK **Pomysł został zaczerpnięty z AP-PRO.

Na przykład umieścić go nad czatem:

Spoiler

222.png.2893b57c5740046121e7bd3c2c512c22.png

Oczywiście to luźna propozycja. 

Oczekujemy na S2, ale data jego wyjścia jak na razie jest na horyzoncie. A jak wiemy, horyzont to pewnego rodzaju wyznacznik celu, który w miarę zbliżania się do niego, ciągle się oddala. Ja, którymś z rus forów znalazłem grubą czcionką datę jego wyjścia, na listopad przyszłego roku.

Nie lepiej poczekać na konkretną, realną datę, bez żadnych zegarów, liczników itp.?

Na najnowszym zwiastunie S2 poznaliśmy datę premiery - gra ma zadebiutować 28 kwietnia 2022 roku. Dodatkowo niebawem będzie można złożyć zamówienia na oficjalnej stronie gry, a więc zakładam, że muszą być pewni zaplanowanej premiery. 

Jeżeli chodzi o błędy przy najnowszej aktualizacji forum:

•  1637734586Beztytuu.png.1d5f6b32d65df6ba7e7352e5b7534b3a.png

Brakuje licznika reputacji, śrub, Niepoprawne wyświetlanie się rangi. I chyba tyle ? 

Z takich szczegółów, to bardziej mi się podobało dawniejsze podsumowanie ilości postów na profilach użytkowników, ale to moja prywatna opinia  

Z ciekawostek dodam, że pojawiła się opcja nagrodzenia użytkownika za post:
326647974Beztytuu.png.586e59c216399bc4ab9119eb6a13b986.png

Jeszcze walczę z tym profilem. Jak uda się załatać to następne w kolejności jest przywrócenie panelu bocznego. Problem jest z przyciskiem do góry i być może będzie musiało to poczekać.

Jak sytuacja się ustabilizuje wrzucę nowy domyślne zdjęcia profilowe.

4 polubienia

Pomysł ze sklepikiem bardzo dobry tak samo jak z artami

A istniała by możliwość wypuszczenia niewielkiej serii np kubków z logo Stalker team? Zastanawiam się czy nie mógłbym się takiej roboty podjąć

Nie ukrywam, że bardzo chciałbym zrealizować pomysł z wręczeniem prezentów naszym użytkownikom w postaci koszulek z logo forum lub kubków. 

Oczywiście to generuje pewne koszty. Myślę, że uchowało się nam parę drobnych przy opłacie serwera i aktualizacjach strony, ale konkretnej kwoty nie znam i w tej sprawie musiałby się wypowiedzieć .
Tak czy siak, żeby nikt nie został pokrzywdzony, musielibyśmy nagrodzić wielu userów ( administracja, moderatorzy, mechanicy, elita, zasłużeni, redakcja i oczywiście tłumacze ). Na oko wychodzi 40 osób, ale ktoś z Weteranów może się poczuć urażony, że nie dostał koszulki bądź kubka. 

Przypominam, że na naszym forum odbył się kiedyś konkurs.  i  ukryli na mapie Cmentarzysko Pojazdów schowki, a pierwsza osoba, która je odnalazła wygrała pewną kwotę. Może warto pójść tym tropem ? 

Pomysł konkursu / rozdania koszulek lub kubków pasuje przenieść do odpowiedniego działu ( PDA - Propozycje ), bo do Sterowni Monolitu nie wszyscy mają dostęp.

Ps. 
 Trzeba jeszcze pamiętać o linku do FB na stronie. 

No jest to bardzo dobry pomysł I nie chodzi o finanse te ogarniemy. I nagradzał bym użytkowników zwykłych aby zachęcić do udziału w życiu forum Co wy na to?

Każda zachęta do uczestnictwa w życiu forum jest bardzo istotna. 

Z całą pewnością należałoby wynagrodzić tłumaczy za ich ciężką pracę

Tak tak wiadomo Ale chodzi też o to aby zwykły użytkownik miał możliwość dostania takiego kubeczka albo koszulki

13 godzin temu, Ignachinio napisał:

I nie chodzi o finanse te ogarniemy

Trafiłeś 6 w Lotto ?? ;)) Gratuluję :)) I przyznaję, zazdroszczę

18 godzin temu, Ignachinio napisał:

Zastanawiam się czy nie mógłbym się takiej roboty podjąć

To szczerze mówiąc, nie jest żaden problem, o ile ma się kasę. Już nie pamiętam czy tutaj, czy na jakimś innym forum kilka lat temu dowiadywałem się w temacie koszulek. Niestety, przy małych seriach kwoty są spore, Oczywiście, zależy to też od rodzaju i formatu nadruku. Nie pamiętam dokładnie, ale do 100 szt. to chyba było 30 zł od sztuki, plus koszt koszulki (w Decathlonie są tanie, 12,50 za jedną). Wiadomo, im więcej, tym taniej.

Bo gadżety można różne zrobić - koszulki, czapeczki, smycze, kubki, podkładki pod mysz, ramki pod tablice rejestracyjne, naklejki na auto (wewnętrzne na szyby, i zewnętrzne na karoserię), możliwości jest multum.

Ale teraz do tego trzeba doliczyć koszt opakowania i wysyłki, no i ktoś by się w ogóle musiał tym zająć. Zrobić, zmagazynować, zapakować, wysłać. A to może być sporo roboty

Sorry za ten kubeł zimnej wody na głowę, ale jest ciepło, więc nie zaszkodzi

1 polubienie

Nie 6 w totka

ale.. no o finansach nie dyskutuję tutaj

Co do koszulek nie widzę problemu zrobić najpierw serię próbną 10 sztuk i rozdać użytkownikom którzy najbardziej się starają w ramach zachęty. Kubeczki tez można ogarnąć

Wracam do nie wyświetlania się wstawianych zrzutów.

Teraz dalej są tylko ich nazwy, ale część z nich już forum zaczyna rozpoznawać. Daję zrzut z taką sytuacją. Trochę to dziwne, bo wszystkie, tak wyświetlane jak i nie, są z tego samego źródła.

zrzuty.jpg.23ad044a9c954d5f890b3498d53f6feb.jpg

Naciśnij na tej stronie F12, wybierz zakładkę konsole a potem ctrl + f5 i wyślij screena na PM z tego co się pojawiło.

Coś takiego powinno by

Screenshot20210708222930.png.01f29dfc610b62215030c5c4a7b2b2d9.png

Daję zrzut ekranu, tyle tylko że zrobiony PrtSc, bo ctr+F5 nie zadziałało. Ale jest porównywalny z tym od Ciebie.

1666208118Beztytuu.jpg.a8dfb04b532ce953e34a6d366171f0ad.jpg