Awans: Suseł (?)

Rozmawiałem ostatnio z  (tak właściwie, to bardzo często z nim piszę) i zapytał się, czy rozważymy możliwość jego awansu do grupy . 

Jest aktywny, czasami pomocy, a przy okazji interesuje go modowanie. Z pomocą  wypuścił nawet moda  i dogadał się ze  w sprawie jego spolszczenia. Wydaje mi się jednak, że problem może stanowić jego młody wiek, bo chłopak ma dopiero (chyba) 16 lat. Uważam, że powinniśmy mieć w Ekipie dojrzałych ludzi, którzy wiedzą, czego chcą. 

Miałbym pewne rozwiązanie. Przydzielić go do grupy Mechaników, ale na okres próbny. Niech to będą 3 lub 4 miesiące. Po tym czasie zobaczymy, czy faktycznie zależy mu na forum i modowaniu, a nie ''kolorku". 

Co o tym myślicie ?  

Awans to zachęta do działania… tez to kiedyś tutaj przerobiłem. Oby wyszło na wielki + dla forum. 

1 polubienie

Jestem za takim rozwiązaniem  . to młody i zdolny człowiek .

Jakby nie patrzyć moda przygotował (wcześniej nawet kilka innych z lepszym lub gorszym skutkiem, jak to podczas “nauki”  modowania). Także jak najbardziej  Mechanika  można przyznać czy nawet się należy. Wieku jako jakiegoś kryterium pod uwagę bym w ogóle nie brał, bo to w sumie nie ma nic do rzeczy. A czasem dorośli nie lepiej się zachowują niż młodsi użytkownicy

1 polubienie

Ja tylko bym zwrócił uwagę na fakt, że dawanie na próbę jest trochę nie ten tego. Jak kolega zasłużył a jak widać zasłużył bo mody robi to dać mu i tyle.

4 polubienia

Jestem za awansem, wiem po sobie, że da mu “kopa” do działania ;]

1 polubienie

Postawię pytanie. Czy są ustalone jakieś kryteria dla tytułu Mechanika, czy też jest to uznaniowość przydzielającego? Kryteria rozwiązałyby problem.

1 polubienie

1 godzinę temu, kondotier napisał:

Postawię pytanie. Czy są ustalone jakieś kryteria dla tytułu Mechanika, 

•  - Osoba znająca się na modowaniu Stalkera. Silnik gry nie ma przed nim żadnych tajemnic.

Dobra opcja, jestem za. Ale nie na próbę tylko na stałe. Myślę, że Dead Sky to nie jest ostatnie słowo Susła. 

1 polubienie

Bardzo nieprecyzyjne te kryteria. Nic nie mówią o aktywności kandydata. A to ona powinna decydować.

2 godziny temu, kondotier napisał:

Nic nie mówią o aktywności kandydata. A to ona powinna decydować.

Jakbyśmy mieli patrzeć na aktywność ludzi to przynajmniej 3/4 kolorków byśmy musieli zdegradować bo niektórzy już od lat nie zaglądają na forum.

Ja wychodzę z założenia żeby patrzeć co człowiek robi, robi spolszczenia jest tłumaczem, robi mody jest mechanikiem, pomaga, jest pomocny na forum jest np w zasłużonych. 

2 polubienia

Koledzy drodzy - nie zapominajcie o tym że - Pro Publico Bono - poświęcił ,- i jak mniemam nadal poświęca -swój wolny , prywatny czas  dla innych . Tworząc moda.I publikując go - m innymi dla nas.

K ryteria - moim zdaniem - są jasne - cytując    - Osoba znająca się na modowaniu Stalkera. Silnik gry nie ma przed nim żadnych tajemnic… Ilu z nas potrafi ogarnąc pliki tak , aby wyszło z tego coś sensownego , i nie chodzi tutaj o pierdoły typu poprawa udzwigu czy wysokośc skoku , bo do tego wystarczy  umieć czytac i pisać:-))) ze zrozumieniem.  I jakież to kryteria winny być jeszcze dodatkowo spełnione?  Ogarnia “kuwetę”? Ano ogarnia . To nalezy mu sie !

4 polubienia

19 godzin temu, pacjent1972 napisał:

Awans to zachęta do działania… tez to kiedyś tutaj przerobiłem. Oby wyszło na wielki + dla forum. 

Dokładnie tak.

Dajmy mu ten kolorek, i tyle. Chyba nikomu od tego nic nie ubędzie ??

I proponowałbym jednak bez żadnych okresów próbnych. wyjaśnił doskonale, dlaczego.

21 godzin temu, Agrael napisał:

Wydaje mi się jednak, że problem może stanowić jego młody wiek, bo chłopak ma dopiero (chyba) 16 lat. Uważam, że powinniśmy mieć w Ekipie dojrzałych ludzi, którzy wiedzą, czego chcą. 

Polemizowałbym, ale to ani czas, ani miejsce, no i sam sobie musiałbym dać warna lub bana za poruszanie kontrowersyjnych tematów

W każdym razie, młoda, świeża krew i punkt widzenia IMHO zaszkodzić nie powinny, mogą tylko pomóc

3 polubienia

Ustalonych kryteriów nie ma, ale jak ktoś często przesiaduje na forum, to od razu zauważy, kto jest aktywny i co takiego właściwie robi na forum.  jako jeden z nielicznych (jest to dosyć wąska grupa) stara się pracować nad modami, a to już coś. Przy okazji korzysta na tym w pewnym stopniu forum. 

No dobra, to bez zbędnych zabaw w “okresy próbne” zostanie awansowany na Mechanika  

Sam kiedyś lubiłem poruszać kontrowersyjne tematy, ale z czasem jakoś mi się odechciało, bo zazwyczaj prowadziły one do ''awantur". 

A przy okazji może załatwimy sprawę . , ,  oraz , a za dawne zasługi w pełnieniu ważnej funkcji na forum  dołączą do Elitarnych. 

Nad złotymi ramkami w spokoju pracuje sobie   

4 polubienia

Bardzo dziękuje za Mechanika

W dniu 12.02.2022 o 13:21, FairFight napisał(a):

Myślę, że Dead Sky to nie jest ostatnie słowo Susła. 

W dniu 11.02.2022 o 22:43, Agrael napisał(a):

Po tym czasie zobaczymy, czy faktycznie zależy mu na forum i modowaniu, a nie ''kolorku". 

Rozmawiałem z Agraelem o tym racja ale, powiem szczerze, że jednak nie spodziewałem się tego, że to rozpatrzy (Oczywiście mi jest miło). Mogę sobie mówić, ale mi nie zależy na kolorku, bardziej to bym powiedział że na wolnym miejscu, ale prawda jest taka że czas pokaże. Nie zaprzestane na Dead Sky bo mam w planach też inne mody robić. Ja. Chciałbym jak najdłużej tu zostać i wspomagać forum. 

3 polubienia