Kobal wspomniał w temacie o ukrytych przejściach w OP-2 o bonusowych schowkach Striełoka.
Czy jest to osobne zadanie, czy może szukać ich na własna rękę? Poproszę w odpowiedzi o delikatną wskazówkę gdzie ich szukać.
Kobal wspomniał w temacie o ukrytych przejściach w OP-2 o bonusowych schowkach Striełoka.
Czy jest to osobne zadanie, czy może szukać ich na własna rękę? Poproszę w odpowiedzi o delikatną wskazówkę gdzie ich szukać.
Respią się dopiero jak weźmiesz schowek striełoka. Tutaj razem z bonusami - https://www.youtube.com/watch?v=wUlNLNLDiX8
Witam
Po wielu próbach, po gałązce udało mi się dostać do schowka na drzewie, ale bonusowych schowków niema. Czy ktoś wie o jakichś uwarunkowaniach pojawienia się tych schowków?. Po wzięciu zawartości schowka podstawowego nie pojawiła się informacja o zaliczeniu “znajdź”. W schowku było PDA, ale żadnych ciekawych informacji na nim nie było, u Doktora żaden dialog się nie pojawił. Wczytałem zapis przed wzięciem schowka i “ciągnę” inne wątki, może z czasem coś się odblokuje.
Pozdrawiam
Na drodze do schowków są “restryktory” uaktywniające wykonanie zadania. Do schowka Striełoka na drzewie trzeba zacząć iść z teleportu na ATP -lądujesz na dachu w Prypeci. Z tego dachu skaczesz na linię wysokiego napięcia - po niej dochodzisz do drzewa i schowka - wtedy zadanie się zaliczy. Każda inna droga nie da Ci sukcesu. Zauważyłeś z pewnością, że drzewo jest chronione na pewnym poziomie teleportem. Musisz te zadanie zrobić z kabli - inaczej się nie zaliczy. Po tym będziesz miał bonusowe schowki.
Tu masz w Prypeci
Witam
Więc ten filmik wprowadza w błąd pokazując w wariancie 2 że można wejść po gałęzi i schowki bonusowe będą. Brak jakiegokolwiek wspomnienia o potrzebie wejścia z innej lokacji jest kolejnym gwoździem do trumny tego moda u mnie. Wielkie dzięki za naprowadzenie na ATP (sprawdzę wieczorem), ale to chyba nie tak powinno być, że bez szukania pomocy na forach i w poradnikach gracz utyka w martwym punkcie i poziom zniechęcenia rośnie.
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że Doktor mówi, że do tego schowka trzeba podchodzić z dachu, albo z ATP.
Ja też podchodziłem do tego schowka od ATP bo jak zrobiłem tak jak na filmiku to następnych nie było, nawet w celu sprawdzenia poprawiłem w plikach zasięg rączek i wziąłem zawartość plecaka z ziemi i zadanie nie zaliczało się, a poza tym z ATP jest prościej i wygodniej niż skakać po tym drzewku.
Ten filmik pokazuje ci bonusowe schowki
Przecież schowek Striełoka znalazłeś
to teraz ruszaj dalej po drutach jak w tym filmiku
Ja mam problem z teleportem w X-16 jak mam ten kwest zaliczyć jak mnie wrzuca w przejście między lokacjami i do góry nie póję !!!
Może jakiś pomysł
Kojarzę, miałem ten sam problem, tylko nie za bardzo pamiętam jak go rozwiązałem. Hmm, do teleportu musisz podejść albo w postaci stojącej, albo kucającej albo pełny przysiad. Któraś z tych pozycji pomogła.
Rozwiązanie -kupa cierpliwości
Postawa wyprostowana -idziemy do prawego rogu -następnie pstrykamy delikatnie przycisk ruchu w lewo aż nas przeniesie
z 20 razy próbowałem różnych podejść ale kobal natchnoł mnie wiarą że idzie to przejśc -Kobal dzięki wielkie
Witam.mam problem z tymi schowkami. Pozbierałem wszystkie (tak jak na filmie) tylko ostatniego nie ma. Na filmie pokazuje że gościu ma wrócić do Kostii więc to chyba są schowki Alpinisty.