wpadł na całkiem niezły pomysł z dodaniem w temacie moda informacji o jego długości. Co prawda może być to trudne do zrealizowania bo nie we wszystko się grało, nie wszystko się pamięta szczególnie jak ogrywało się coś lata temu no i raczej będzie dotyczyć tylko modów spolszczonych
Ja bym to widział tak, że pod tymi pierwszymi informacjami o modzie gdzie jest tytuł, platforma, autor spolszczenia dodać kolejną, “Długość moda”.
Kategorie wymyślił też całkiem niezłe, ja bym jeszcze, tak doprecyzował to liczbowo.
Mini mod (~5 godzin)
Krótki (~10 godzin)
Normalny (~20 godzin)
Dlugi (30+ godzin)
Moloch/Gigant (50+ godzin) tu to raczej wszelkie rodzaje Solianek, SGMy, chyba też CoC i jego mutacje szczególnie jak ktoś gra freeplayowo. Niektóre mody fabularne typu Powrót Szramy czy Tajne Ścieżki, Fotograf, NLC (ze względu na ograniczenia w szybkości poruszania )
W temacie można by pisać samo określenie i ewentualnie szacowaną wartość liczbową jeśli ktoś kojarzy. Np:
Mini mod (~3 godzin)
Możecie napisać czy jest sens w coś takiego się bawić czy gra niewarta świeczki.
Jakby co to mógłbym trochę się tym zająć bo wydaje mi się, że trochę pamiętam, a często jak opisywałem wrażenia z moda to pisałem czy krótki, czy długi to miałbym punkt zaczepienia.
Także jak uznacie, że warto takie coś dodawać to mogę tym się zająć.
Z oszacowaniem długości danego moda nie powinno być problemu, bo przecież mamy YT, ale trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że każdy ma własny styl gry,
Początkowo zastanawiałem się nad wykorzystaniem do tego tagów, ale można i wdrożyć twój pomysł. Wydaje mi się, że umieszczanie takiej informacji przy modach graficznych lub tych z nową paczką broni raczej nie ma sensu, bo wiadomo, że gry w żaden sposób nie wydłużają.
A więc mniej więcej tak to by wyglądało.
Długość:
- Mini Mod ( ~ 5 godzin )
- Krótka ( ~ 10 godzin )
- Przeciętna ( ~ 20 godzin )
- Duża ( ~ 30+ godzin )
- Ogromna ( ~ 50+ godzin )
- Moloch ( ~ 100+ godzin ) Np. OP-2.1
Każdą produkcję trzeba będzie ocenić indywidualnie. Dajmy na to Historię Ekologa ( ~ 10 minut )
przyjąłem twój podział, zacząłem sobie powoli dodawać te czasy wiadomo jest to mocno orientacyjne bo nawet w moda, którego można przejść w 10h jakaś gapa co utknie może grać i 20 Na pierwszy ogień biorę mody spolszczone do Zewu.
Ale już nie raz ludzie się pytali o jakiś krótki albo długi mod to już będą mieli jakiś punkt zaczepienia.
Zgadza się. W przybliżeniu będą mieli podaną ilość godzin, która zajmie przejście moda. W takim razie ja zaklepuję sobie Cień i od jutra pewnie zacznę.
1 polubienie
Jak wchodzę w jakiś temat moda to sobie w szukajce wpisuję Ocena, jak oceniałem moda to w poscie często pisałem, że np krótki bo 3 godziny.
W tematach do Zewu często mi pomogło, a druga opcja to patrzę na playlisty znanych rosyjskich ytberów co przechodzili i w miarę sumuję jak sam nie jestem pewien ile dany mod trwał.
Ale ogólnie dużo mi się przypomina jak wchodzę w temat z danym modem.
Melduję, że dział z modami już zrobiony.
Akurat w tym dziale miałem bardzo dużo modów, które ukończyłem, to w moich wrażeniach z gry często miałem podane długości rozgrywki ułatwiło robotę.
1 polubienie
Większość modów do Cienia Czarnobyla już ogarnąłem. W niektóre z nich nie grałem lub zapomniałem ich fabuły, a więc musiałem wspomóc się YT i wpisami innych.
Przy okazji ogłaszam drugą turę poprawy wstawek modów w dziale PL ( głównie do Cienia ). Pewna część z nich charakteryzuje się bardzo słabym opisem i wieloma błędami, a przy okazji powygasało trochę linków.
Przypominam o konieczności wstawiania zrzutów jako plik, bo inaczej po pewnym czasie wygasają:

Coś na pocieszenie ( znalazł ).

Dobra skończyłem dodawanie długości modów do ostatnich działów PL, uznaję, że tą robotę zakończyliśmy. Gdzieś tam, któreś mogłem przegapić ale to jak wypłynie to się doda.
1 polubienie