Ten mod jest super, grałem chyba w starszą wersję. Mam tylko problem. W tym modzie mysz porusza się u mnie w ten sposób, że gdy ją zatrzymuję to przez sekundę jeszcze się przesuwa i zwalnia. Tak jak wahadło. Po wywaleniu tego moda wciąż mam ten problem w oryginale i innych modach jak Oblivion Lost. Czy jest jakieś na to rozwiązanie? Bo w opcjach ani widu ani słychu o tym
Ja takiego problemu nie mam. Nie są to ustawienia gry, albo sprzętowe PC? Mam jeszcze pytanko, jeżeli dobrze pamiętam wartość wysokości skoku postaci modyfikowało się w actor.ltx, tak?
//
Już zmieniłem tą wartość. Zauważyłem że w pliku actor.ltx oprócz wysokości skoku jest podwyższony udźwig
Wiem tyle ze okno które pojawia się po naciśnięciu F4 to spawner. Np. w tym polu tekstowym wpisz “ammo_5.45x39_ap” i naciśnij “Spawn!”. Obok ciebie powinna się zespawnować jedna paczka(30 sztuk) przeciwpancernej ammo do kałacha
Mam kolejny problem z tym modem, choć niewielki. Chodzi o to, że gdy rozpoczynam grę samotnikiem w wiosce kotów, to po około dwóch minutach oddział czterech wojskowych atakuje wioskę i wyżyna wszystkich stalkerów. Proszę o pomoc, może da się to naprawić.
Jeśli nie poszedłeś drogą pod posterunek i nie podrażniłeś żołnierzy, którzy za Tobą przyszli do wioski, to najlepszą metodą ( to początek gry, niewiele tracisz ) jest rozpoczęcie nowej gry.
Coś mogło się źle zespawnować. Nawet jakieś mutanty mogły wojsko przyprowadzić.
Proponuję (ale tylko w takich przypadkach, jak nieuzasadnione ataki) znaleźć w gamedata/config plik alife i w nim prawie na samym dole odszukać switch_distance (może być tam 150) i wpisać wartość np. 50. To są podane metry, z jakiej odległości przeciwne strony na siebie reagują. Reasumując, jak było 150, to zasięg “wrogości” był 150 metrów i żołnierz (żołnierze) tocząc walkę z obecnymi tam dzikami, zapędzają się za blisko wioski nowicjuszy i dochodzi do wymiany między nimi ognia. Wiadomo, wojsko obyte z wojaczką, to wykańczają słabeuszy w try miga.
Chyba, że o co inne Ci @Wasilij chodzi.
O to właśnie chodzi. Znalazłem tą linijkę, która wygląda następująco:
_; maximum combat iteration count switch_distance = 250;0 ;150 ;75.0 ; metres_
Które z tych liczb powinienem zmienić, bo jest 150 ale też 250;0 i 75;0?
250 zmień na 75 i będzie git. O tak ma to wyglądać :
_; maximum combat iteration count switch_distance = 75 ; metres_
Wasilij - ta wartość 75 będzie działała cały czas. W całej grze. Po konfliktowej sytuacji, przywróć to 250.
Ale ja mimo wszystko, radzę zacząć nową grę. Bo widać, że początkowe ustawienia masz niekorzystne.
Proponuję, abyś pierwszą wartość dał 150, drugą 100, a trzecią na 50. Po ominięciu problemu, wróć do ustawień z moda.
Metek, zobacz :
_[wpn_ak74]:identity_immunitiesGroupControlSection = spawn_groupdiscovery_dependency = $spawn = "weaponsak-74" ; name and section in level editor$npc = on $prefetch = 8scheduled = off ;[] option for ALife Simulatorcform = skeletonclass = WP_AK74 ; class of the weapon that corresponding to CPP classmin_radius = 30 ; [] for AImax_radius = 100 ; [] for AIdescription = enc_weapons1_wpn-ak74 ef_main_weapon_type = 2ef_weapon_type = 6_
To co jest po znaczku “;” to tego gra niewidzi. Na przykład: switch_distance = 75 ; trololo tego gra niewidzi.
Witam wszystkich. Gra nie reaguje na moda,mam wer.10006 z CD-action , co robić? Jak zainstalować?Proszę o szybką odpowiedz,z góry wielkie dzięki.
@muezin70 Mod jest na wersję 1.0005 i można grać na 1.0004. Spatchuj do którejś z nich, a powinno działać. W razie problemów z patchowaniem odwiedź ten temat: http://stalkerteam.pl/topic/1972-degradacja-patcha-1006-na-1004/
Apropos’ wersji językowej czy wersja 1.1 (chyba) nie była w dwóch wersjach językowych angielskiej i rosyjskiej?