Freeplay Start 1.3

Ten mod jest super, grałem chyba w starszą wersję. Mam tylko problem. W tym modzie mysz porusza się u mnie w ten sposób, że gdy ją zatrzymuję to przez sekundę jeszcze się przesuwa i zwalnia. Tak jak wahadło. Po wywaleniu tego moda wciąż mam ten problem w oryginale i innych modach jak Oblivion Lost. Czy jest jakieś na to rozwiązanie? Bo w opcjach ani widu ani słychu o tym :frowning:

1 polubienie

Ja takiego problemu nie mam. Nie są to ustawienia gry, albo sprzętowe PC? Mam jeszcze pytanko, jeżeli dobrze pamiętam wartość wysokości skoku postaci modyfikowało się w actor.ltx, tak?

//

Już zmieniłem tą wartość. Zauważyłem że w pliku actor.ltx oprócz wysokości skoku jest podwyższony udźwig

@bartus555555

Wiem tyle ze okno które pojawia się po naciśnięciu F4 to spawner. Np. w tym polu tekstowym wpisz “ammo_5.45x39_ap” i naciśnij “Spawn!”. Obok ciebie powinna się zespawnować jedna paczka(30 sztuk) przeciwpancernej ammo do kałacha

Mam kolejny problem z tym modem, choć niewielki. Chodzi o to, że gdy rozpoczynam grę samotnikiem w wiosce kotów, to po około dwóch minutach oddział czterech wojskowych atakuje wioskę i wyżyna wszystkich stalkerów. Proszę o pomoc, może da się to naprawić.

Jeśli nie poszedłeś drogą pod posterunek i nie podrażniłeś żołnierzy, którzy za Tobą przyszli do wioski, to najlepszą metodą ( to początek gry, niewiele tracisz ) jest rozpoczęcie nowej gry.

Coś mogło się źle zespawnować. Nawet jakieś mutanty mogły wojsko przyprowadzić.

1 polubienie

Proponuję (ale tylko w takich przypadkach, jak nieuzasadnione ataki) znaleźć w gamedata/config plik alife i w nim prawie na samym dole odszukać switch_distance (może być tam 150) i wpisać wartość np. 50. To są podane metry, z jakiej odległości przeciwne strony na siebie reagują. Reasumując, jak było 150, to zasięg “wrogości” był 150 metrów i żołnierz (żołnierze) tocząc walkę z obecnymi tam dzikami, zapędzają się za blisko wioski nowicjuszy i dochodzi do wymiany między nimi ognia. Wiadomo, wojsko obyte z wojaczką, to wykańczają słabeuszy w try miga.

Chyba, że o co inne Ci @Wasilij chodzi.

2 polubienia

O to właśnie chodzi. Znalazłem tą linijkę, która wygląda następująco:

_; maximum combat iteration count switch_distance = 250;0	;150	;75.0 ; metres_

Które z tych liczb powinienem zmienić, bo jest 150 ale też 250;0 i 75;0?

250 zmień na 75 i będzie git. :slight_smile:   O tak ma to wyglądać :

_; maximum combat iteration count switch_distance = 75 ; metres_
1 polubienie

Wasilij - ta wartość 75 będzie działała cały czas. W całej grze. Po konfliktowej sytuacji, przywróć to 250.

Ale ja mimo wszystko, radzę zacząć nową grę. Bo widać, że początkowe ustawienia masz niekorzystne.

1 polubienie

Proponuję, abyś pierwszą wartość dał 150, drugą 100, a trzecią na 50. Po ominięciu problemu, wróć do ustawień z moda.

Metek, zobacz : 

_[wpn_ak74]:identity_immunitiesGroupControlSection = spawn_groupdiscovery_dependency = $spawn = "weaponsak-74" ; name and section in level editor$npc = on $prefetch = 8scheduled = off ;[] option for ALife Simulatorcform = skeletonclass = WP_AK74 ; class of the weapon that corresponding to CPP classmin_radius = 30 ; [] for AImax_radius = 100 ; [] for AIdescription = enc_weapons1_wpn-ak74 ef_main_weapon_type = 2ef_weapon_type = 6_

To co jest po znaczku “;”  to tego gra niewidzi. Na przykład:  switch_distance = 75 ; trololo tego gra niewidzi.

Witam wszystkich. Gra nie reaguje na moda,mam wer.10006 z CD-action , co robić? Jak zainstalować?Proszę o szybką odpowiedz,z góry wielkie dzięki.

@muezin70 Mod jest na wersję 1.0005 i można grać na 1.0004. Spatchuj do którejś z nich, a powinno działać. W razie problemów z patchowaniem odwiedź ten temat: http://stalkerteam.pl/topic/1972-degradacja-patcha-1006-na-1004/

Apropos’ wersji językowej czy wersja 1.1 (chyba) nie była w dwóch wersjach językowych angielskiej i rosyjskiej?