Freeplay Start 1.3

27042023.jpg.245f0a40432fdc4efd49697745b2fa31.jpg.af945fca1513daa86e80c2dbbbff53fd.jpg

Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004/5
Data premiery: 14.04.2011 r.
Autor: XiaNi

OPIS:

Spoiler

Mod dodaje pełnowartościowy freeplay do gry. Fabuła została całkowicie usunięta, a gracz otrzymuje możliwość dołączenia do dowolnej frakcji. Ponadto w wersji 1.3 dodano parę mało skomplikowanych zadań, a także możliwość naprawy i modernizacji sprzętu. 

Cechy moda:

• w zależności od ugrupowania grę zaczynamy w różnych miejscach,
  • nowa pogoda,
  • całkowita swoboda działań,
  • kilka małych dodatków - nowe przejścia między lokacjami, zegar, przeszukiwanie zwłok przez stalkerów itp. 

GALERIA:

Spoiler

Przegląd moda od Ap-Pro:

https://www.youtube.com/watch?v=0NqXF6Hc1KY

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Cień Czarnobyla 1.0004/5

1. Pobrane i wypakowane archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry.

1. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię:
    $game_data$ = false| true| $fs_root$|  na:  $game_data$ = true| true| $fs_root$|

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Źródła:  newAP-PROLOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png.f9c3ef2f55de11a541281ed76cba97d4.png  playground-logo-3d.jpg.3db2fc390543bf06e9df5c74dc753d36.jpg

To jest rosyjski mod więc pewnie niektóre zadania i opisy będą po rosyjsku,testował ktos tego moda pod wzgledem bugów?

Każdy mod, który wstawiam najpierw sprawdzam właśnie pod kątem bugów. W tym modzie można zacząć grę w kilku, różnych miejscach, ja zacząłem w Kordonie. Doszedłem do Baru i nie miałem żadnych problemów.

Mod pod patcha 1.004, sposób instalowania jest standardowy?

Przepraszam, zapomniałem napisać. Mod jest do patcha 10005, jest jednak możliwość gry na patchu 10004. W folderze z modem są dwa pliki - config_10004_diff i scripts_10004_diff. Zamartość skopiować w odpowiednie miejsca. Instalacja jest taka jak większość ruskich modów: W pliku gamedata / config /localization.ltx zmieniamy linię: language = rus na language = pol W folderze gamedata / config / text, kopiujemy i wklejamy folder rus. Zmieniamy nazwę folderu kopia rus na pol.

Witam. Ściągnąłem tego moda i jest ciekawy, zacząłem grę monolitowcem, patch 1.0004, żadnych wylotów, większość po rosyjsku. Mam pytanie, czy ekipa stalker team będzie go spolszczać ? Mod mało waży więc myślę, że to nie byłby problema jest on dla mnie bardzo ciekawy. Pozdrawiam. :wink:

1 polubienie

Całkiem nowa fabuła i zadania, taki mały mod a dodaje całkiem sporo do gry.

witam pulpit

A log błędu jest ? To daj, znajduje się:

Windows XP - C:Documents and SettingsAll UsersMoje dokumentySTALKER-STCSlogs

Windows Vista/7 - C:UsersPublicDocumentsSTALKER-STCSlogs

Link do downloadu z Narod.ru:http://narod.ru/disk…rt_1.3.zip.html

Może być to coś ciekawego zaraz zobaczę jak on wygląda po odpaleniu.

Ja sobie już spolszczyłem 4 pliki mam menu gry już w pl Pda pl I trochę gadki jeszcze ze 2 dni i mam full pl.

Gram na patchu 1.0004 skopiowałem odpowiednie pliki,wyloty na puplpit przy próbie dialogu jako najemnik lub wojskowy.

_[error]Expression : next\_phrase\_node [error]Function : CPhraseDialog::AddPhrase [error]File : E:\stalker\patch\_1\_0004\xr\_3da\xrGame\PhraseDialog.cpp [error]Line : 288 [error]Description : 42_

Ten mod jest dedykowany pod patcha 1.005. Być może tu tkwi problem. Ewentualnie coś ci się nie tak rozpakowało / pobrało bo według loga brakuje ci wpisów o odpowiednich dialogach. Ale całkiem prawdopodobne, że te linie były dodane przez patch 1.005.

Ceść w świecie Zony jestem od niedawna i potrzebuję pomocy.

W tym modzie jest coś jak atlas spawn menu ale trzeba wpisać nazwę i tu mam problem co wpisać aby zrespić Stalkera z wolności i innych frakcji, wpisanie np stalker_monolith nie działa działa tylko jak wpiszę stalker i pojawia się samotnik ze strzelbą. Spawner odpala się tak: w grze klikamy esc, a potem F4. Pomożecie??

Moda ściąnąłem ze strony twórcy. Jak narazie mod działa bezproblemowo, na moim stalkerze 1.006. Po naciśnięciu esc i: F1 , F2 , F4 i F5 pojawiają się okna w języku rosyjskim. Potrafię odczytać cyrylicę, lecz nie znam rosyjskiego. Czy ktoś mógłby wyjaśnić działanie tych okienek? Z góry dziękuje. 

linki coś mi nie działają. :frowning:

Można już ściągać, link poprawiłem :slight_smile:

Temat moda świeży niczym jedzenie w McDonaldzie. Ma ktoś to spolszczenie czy mam sie ja zabrać za spolszczenie najważniejszych elementów? Ja spolszczam z wersji angielskiej. Wie ktoś jak w tym modzie edytować EQ na starcie? Czy tak samo jak w innych modach, szukać w folderze “Gameplay”?

Nie ma spolszczenia do tego moda. Jeżeli masz ochotę, to pewnie, że zrób spolszczenie. W razie problemów - służę pomocą.

Jako że mam mało czasu to od pon. do piątku spolszczę może najważniejsze elementy dla gameplay-u.