Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004/5 Data premiery: 14.04.2011 r. Autor: XiaNi
OPIS:
Spoiler
Mod dodaje pełnowartościowy freeplay do gry. Fabuła została całkowicie usunięta, a gracz otrzymuje możliwość dołączenia do dowolnej frakcji. Ponadto w wersji 1.3 dodano parę mało skomplikowanych zadań, a także możliwość naprawy i modernizacji sprzętu.
Cechy moda:
w zależności od ugrupowania grę zaczynamy w różnych miejscach,
nowa pogoda,
całkowita swoboda działań,
kilka małych dodatków - nowe przejścia między lokacjami, zegar, przeszukiwanie zwłok przez stalkerów itp.
Każdy mod, który wstawiam najpierw sprawdzam właśnie pod kątem bugów. W tym modzie można zacząć grę w kilku, różnych miejscach, ja zacząłem w Kordonie. Doszedłem do Baru i nie miałem żadnych problemów.
Przepraszam, zapomniałem napisać. Mod jest do patcha 10005, jest jednak możliwość gry na patchu 10004. W folderze z modem są dwa pliki - config_10004_diff i scripts_10004_diff. Zamartość skopiować w odpowiednie miejsca. Instalacja jest taka jak większość ruskich modów: W pliku gamedata / config /localization.ltx zmieniamy linię: language = rus na language = pol W folderze gamedata / config / text, kopiujemy i wklejamy folder rus. Zmieniamy nazwę folderu kopia rus na pol.
Witam. Ściągnąłem tego moda i jest ciekawy, zacząłem grę monolitowcem, patch 1.0004, żadnych wylotów, większość po rosyjsku. Mam pytanie, czy ekipa stalker team będzie go spolszczać ? Mod mało waży więc myślę, że to nie byłby problema jest on dla mnie bardzo ciekawy. Pozdrawiam.
Ten mod jest dedykowany pod patcha 1.005. Być może tu tkwi problem. Ewentualnie coś ci się nie tak rozpakowało / pobrało bo według loga brakuje ci wpisów o odpowiednich dialogach. Ale całkiem prawdopodobne, że te linie były dodane przez patch 1.005.
Ceść w świecie Zony jestem od niedawna i potrzebuję pomocy.
W tym modzie jest coś jak atlas spawn menu ale trzeba wpisać nazwę i tu mam problem co wpisać aby zrespić Stalkera z wolności i innych frakcji, wpisanie np stalker_monolith nie działa działa tylko jak wpiszę stalker i pojawia się samotnik ze strzelbą. Spawner odpala się tak: w grze klikamy esc, a potem F4. Pomożecie??
Moda ściąnąłem ze strony twórcy. Jak narazie mod działa bezproblemowo, na moim stalkerze 1.006. Po naciśnięciu esc i: F1 , F2 , F4 i F5 pojawiają się okna w języku rosyjskim. Potrafię odczytać cyrylicę, lecz nie znam rosyjskiego. Czy ktoś mógłby wyjaśnić działanie tych okienek? Z góry dziękuje.
Temat moda świeży niczym jedzenie w McDonaldzie. Ma ktoś to spolszczenie czy mam sie ja zabrać za spolszczenie najważniejszych elementów? Ja spolszczam z wersji angielskiej. Wie ktoś jak w tym modzie edytować EQ na starcie? Czy tak samo jak w innych modach, szukać w folderze “Gameplay”?