Tytuł oryginalny: Gott ist Mit Uns - Бог c Нами Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 01.04.2016 r. Autorzy: V.I.V.I.E.N.T. Team Autor spolszczenia: Śr. długość rozgrywki: (ok. 3 godzin)
OPIS:
Spoiler
W 2016 roku najemnikowi o ksywce Ponury udaje się powstrzymać transakcję wojska. W jej trakcie dowiedział się, że armia wspólnie z SBU planowała zniszczyć Zonę, wykorzystując w tym celu broń atomową. Detonacja w pobliżu elektrowni pochłonęłaby wiele istnień, a nawet zniszczyła wszystko w promieniu 20 km od epicentrum. Wojsko nie wzięło jednak pod uwagę najważniejszej rzeczy - anomalne właściwości Strefy Wykluczenia w połączeniu z wybuchem wywołają katastrofę na niewyobrażalną skalę.
Od czasu przerwania transakcji minął miesiąc i wydaje się, że wszystko wraca na właściwe tory, lecz jak się okazuje, wojsko ma już nowy plan. Tym razem los Zony, a być może i nawet ludzkości spoczywa na barkach Rysia - członka frakcji Powinność.
Cechy moda:
Nowa fabuła;
Dwie nowe lokacje;
Nowe zadania i postacie;
Cut-scenki;
Zmiany w grafice;
Zachęcamy również do zapoznania się z pozostałymi projektami ekipy V.I.V.I.E.N.T. Team:
- pierwszy projekt ekipy Vivent Team, który został wydany w 2015 roku;
- modyfikacja rozpoczynająca główną historię Ponurego;
- niewielkie dopełnienie historii KNDŻ;
- bezpośrednia kontynuacja przygód Ponurego;
- nowy projekt, który nie jest powiązany z poprzednimi dokonaniami ekipy.
Szukając czegoś w internecie rzucił mi się w oczy film Cinemana przedstawiający przechodzenia tego moda. Tytuł filmu to - Сталкер “БОГ С НАМИ” [Полное Прохождение] ШИКАРНЫЙ МОД!!! 11/10. ШИКАРНЫЙ – to elegancki, szykowny, wyrafinowany, jednym słowem świetny. Odpaliłem grę i przekonałem się, że Cineman miał sporo racji, co prawda u mnie mod ma 8/10 ze względu na swoją główną wadę – jest krótki. Myślę, że ten mod może być ciekawą odskocznią od czegoś większego. Wykonując wszystkie zadania na spokojnie bez pośpiechu, można spędzić z modem przyjemny wieczór. “Gabaryty” moda rekompensuje klimat, grafika i nowa lokacja - Kolektor, która prezentuje się naprawdę imponująco. Gramy tylko na “mistrzu”, w starciu lekko nie jest, tak że na pewno zdarzy się oglądać poniższy obraz. Autorzy nie ustrzegli się paru drobnych błędów, które zostały naprawione lub wyeliminowane w spolszczeniu. W celu uproszczenia instalacji zamierzam dołączyć do polonizacji wszystkie patche i fixy. Nie będę się rozpisywał, kto zechce - sam sprawdzi. Przypomnę tylko, że ekipa V.I.V.I.E.N.T-TeaM ma na swoim koncie - , a aktualnie zajmuje się projektem -
Cieszę się że dostrzegłeś to w tym modzie, pisałem o tym i zwracałem na niego uwagę ale niestety puszczono to mimo uszu bo co taki pacjent wie o modach. Jest od dawna poprawiona wersja moda v 1.5.
. Jeśli okaże się, że również masz przetłumaczonego moda, to Bóg zapłać. Będzie to chyba pierwszy przypadek, kiedy forumowicze będą mieli do wyboru dwie alternatywne wersje spolszczenia.
Ale to moje spolszczenie było wstawione na forum. Może mod co tu jest, jest kolejną częścią, bo w poprzednim zapowiadano taką. Tamta kończyła się na budowie na Dziczy, po przejściu tunelu co tu na screenie ma napis “Musisz być ostrożny”.
Dzięki. Ale coś musiało być z tym Gott mit Unss, że mi w głowie tytuł utknął. Może wtedy był jeszcze nie grywalny, skoro się za niego nie wziąłem. Ten latający wagon mam w głowie.
Ale teraz to już jest nieważne, skoro spolszczenie robi
Po jego obejrzeniu, wiem że w niego grałem i wstawiłem sporo screenów z finałowego tunelu. Musiały też być komentarze. Nie wiem co się z nimi stało podczas zmiany skórki.