Gott mit uns - Bóg z nami

e77f148e4442.jpg.c3511e957b559ac8f844c412248a5c87.jpg

Tytuł oryginalny:  Gott ist Mit Uns - Бог c Нами
Platforma:  Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery:  01.04.2016 r.
Autorzy:  V.I.V.I.E.N.T. Team
Autor spolszczenia:
Śr. długość rozgrywki: (ok. 3 godzin)

OPIS:

Spoiler

W 2016 roku najemnikowi o ksywce Ponury udaje się powstrzymać transakcję wojska. W jej trakcie dowiedział się, że armia wspólnie z SBU planowała zniszczyć Zonę, wykorzystując w tym celu broń atomową. Detonacja w pobliżu elektrowni pochłonęłaby wiele istnień, a nawet zniszczyła wszystko w promieniu 20 km od epicentrum. Wojsko nie wzięło jednak pod uwagę najważniejszej rzeczy - anomalne właściwości Strefy Wykluczenia w połączeniu z wybuchem wywołają katastrofę na niewyobrażalną skalę. 

Od czasu przerwania transakcji minął miesiąc i wydaje się, że wszystko wraca na właściwe tory, lecz jak się okazuje, wojsko ma już nowy plan. Tym razem los Zony, a być może i nawet ludzkości spoczywa na barkach Rysia - członka frakcji Powinność. 

Cechy moda:

• Nowa fabuła; 
  • Dwie nowe lokacje; 
  • Nowe zadania i postacie; 
  • Cut-scenki;
  • Zmiany w grafice; 

Zachęcamy również do zapoznania się z pozostałymi projektami ekipy V.I.V.I.E.N.T. Team:

•  - pierwszy projekt ekipy Vivent Team, który został wydany w 2015 roku;
  •  - modyfikacja rozpoczynająca główną historię Ponurego; 
  •  - niewielkie dopełnienie historii KNDŻ;
  •  - bezpośrednia kontynuacja przygód Ponurego;
  •  - nowy projekt, który nie jest powiązany z poprzednimi dokonaniami ekipy.

GALERIA:

Spoiler

737778452imageproxy(1).jpg.62e796984934e95f4dedc920557e32a5.jpg  1140802684imageproxy(2).jpg.02e702ff7ba265ab7c9504dc7b38e7d0.jpg

1642265098imageproxy(3).jpg.a35d3987e006a7d13e9b9881db1c982c.jpg  1436169668imageproxy(4).jpg.07dd4f34e5df6452d460f5690dc34e54.jpg

Początek rozgrywki:

https://www.youtube.com/watch?v=w\_py4BYJH5U

INSTALACJA:

Spoiler

Zalecana kolejność instalacji:

1. Zew Prypeci 1.6.02.

1. Pobrane i wypakowane archiwum moda ( gamedata , bin , gamepatchfsgame.ltx ) umieszczamy w głównym katalogu gry.

1. Dodajemy spolszczenie moda ( onfigs , scripts, textures ).

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod oraz spolszczenie:

Dodatki autorstwa :

• Nasz serwer - [[configs.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=8389)]
    Zwiększony udźwig do 100kg.  
  • Nasz serwer - [[gamedata.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=53559)]
    Minimapa.

Źródło:  newAP-PROLOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png.f9c3ef2f55de11a541281ed76cba97d4.png

Gott Mit Uns! Już mi się podoba.

1 polubienie

Wygląda… Nieźle, mam nadzieję, że tłumaczom się spodoba to wtedy i ja sobie zagram heh

Estetyczny inwentarz, fajna grafika, ciekawe intro na początku, pogram trochę, a co mi tam.

2016-04-0120-46-00.jpg.1408e26ae873a9ceb25533f5759e8b88.jpg2016-04-0121-10-24.jpg.70e6880c07a4bb846aefb93b874ed6f1.jpg2016-04-0121-12-10.jpg.7c67ac14f4ae2e732b1b31a819c58fcf.jpg2016-04-0121-49-09.jpg.0133b9212e3019da2885ec1965592497.jpg

1 polubienie

Tutaj video przewodnik do moda od Cinemana: 

https://youtu.be/Q7-OENTjaxM

Polecam kanał CinemanPlay https://www.youtube.com/channel/UCtYjuguF943EGV8a6OTnt5g  jako jednego z najlepszych wydawców video przewodników po modach Stalkera.

Do moda pojawiły się dwa nowe fixy poprawiające jego stabilność. 

Fiks oświetlenia dla DX9
Poprawia nadmierne naświetlenie i miękkość światła powierzchni na Agropromie.

Link: http://stalkermod.ru/?goo=yadi.sk%2Fd%2FhOReRt0BqhT55

Drugi z fixów to fix na uszkodzone zapisy moda.

Instalowanie: Skopiować plik do folderu gamedata\scripts z zamianą. Używać tylko w tych przypadkach gdy wystąpił dany wylot.

Wylot:

[error]Expression : !m\_error\_code [error]Function : raii\_guard::~raii\_guard [error]File : D:\prog\_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script\_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : .... - Зов Припяти\gamedata\scripts\bind\_stalker.script:454: attempt to concatenate field '?' (a nil value)

Link: http://stalkermod.ru/?goo=yadi.sk%2Fd%2FQkvnQIxqqhTFK

Link do obu fixów: https://yadi.sk/d/fj6hWSXor4SnS dodany do #1 postu.

Wygląda kozacko, w sumie jak 3/4 modów do stalkera (według mnie)

Szukając czegoś w internecie rzucił mi się w oczy film Cinemana przedstawiający przechodzenia tego moda. Tytuł filmu to - Сталкер “БОГ С НАМИ” [Полное Прохождение] ШИКАРНЫЙ МОД!!! 11/10. ШИКАРНЫЙ – to elegancki, szykowny, wyrafinowany, jednym słowem świetny. Odpaliłem grę i przekonałem się, że Cineman miał sporo racji, co prawda u mnie mod ma 8/10 ze względu na swoją główną wadę – jest krótki. Myślę, że ten mod może być ciekawą odskocznią od czegoś większego. Wykonując wszystkie zadania na spokojnie bez pośpiechu, można spędzić z modem przyjemny wieczór. “Gabaryty” moda rekompensuje klimat, grafika i nowa lokacja - Kolektor, która prezentuje się naprawdę imponująco. Gramy tylko na “mistrzu”, w starciu lekko nie jest, tak że na pewno zdarzy się oglądać poniższy obraz. Autorzy nie ustrzegli się paru drobnych błędów, które zostały naprawione lub wyeliminowane w spolszczeniu. W celu uproszczenia instalacji zamierzam dołączyć do polonizacji wszystkie patche i fixy. Nie będę się rozpisywał, kto zechce - sam sprawdzi. Przypomnę tylko, że ekipa V.I.V.I.E.N.T-TeaM ma na swoim koncie - , a aktualnie zajmuje się projektem -

Parę screenów z mojej gry.

Spoiler

3 polubienia

Cieszę się   że dostrzegłeś to w tym modzie, pisałem o tym i zwracałem na niego uwagę ale niestety puszczono to mimo uszu bo co taki pacjent wie o modach. Jest od dawna poprawiona wersja moda v 1.5. 

Dzisiaj to zauważyłem. Pobiorę i zobaczę co i jak.

Przecież ja przetłumaczyłem jakiś Bóg z Nami. To nie ten? Choć screeny mi coś przypominają.

. Jeśli okaże się, że również masz przetłumaczonego moda, to Bóg zapłać. Będzie to chyba pierwszy przypadek, kiedy forumowicze będą mieli do wyboru dwie alternatywne wersje spolszczenia.

2 polubienia

Ale to moje spolszczenie było wstawione na forum. Może mod co tu jest, jest kolejną częścią, bo w poprzednim zapowiadano taką. Tamta kończyła się na budowie na Dziczy, po przejściu tunelu co tu na screenie ma napis “Musisz być ostrożny”.

Miała sporo niedoróbek, możne poprawili.

, pomyliłeś mody. 

To tamten jak się nazywał? Bo to Got mit Uns mi jakoś utkwiło.

Old Episodes. Episode 3. Robiłeś PL.

Dzięki. Ale coś musiało być z tym Gott mit Unss, że mi w głowie tytuł utknął. Może wtedy był jeszcze nie grywalny, skoro się za niego nie wziąłem. Ten latający wagon mam w głowie.

Ale teraz to już jest nieważne, skoro spolszczenie robi

Link do wideo: https://www.youtube.com/watch?v=KXVAHqA5lEM

Po jego obejrzeniu, wiem że w niego grałem i wstawiłem sporo screenów z finałowego tunelu. Musiały też być komentarze. Nie wiem co się z nimi stało podczas zmiany skórki.

1 polubienie

, dzięki za link do filmu z  przechodzenia moda. W tym miejscu ukłony dla za jego realizację.

, ale jaki Mnieciu? To kanał jakiegoś czaberdach-a. 

Widzę, żem tak sławny został, że przyspisujecie mi filmy innych ludzi.