Miałeś złe zakończenie. W dobrym Artem przeżywa. Ginie tylko Młynarz.
3 minuty temu, Protean napisał:
Miałeś złe zakończenie. W dobrym Artem przeżywa. Ginie tylko Młynarz.
Takie cuś daje się w spoilery
19 minut temu, cez137 napisał:
skończyłem, zszedłem trochę z ustawieniami ale gra mimo wszystko się uruchomiła, zrobiłem kilka fotek a w katalogu gry nie ma folderu z fotkami tak jak w stalkerach, gdzie on się znajduje? Artem umarł ale coś mi się wydaje że 4a games da kogoś na jego miejsce i gra będzie miała ciąg dalszy bo ma niesamowity klimat, ograłem wszystkie części i we wszystkich świetnie się bawiłem, chociaż to może nie jest dobre słowo tylko raczej bałem.
Jak mordowałeś wszystko jak leci to wcale sie nie dziwię. Ja kierując się własną moralnością bez problemu dobre zakończenie uzyskałem za pierwszym podejściem.
Z tego co zauważyłem to w eksodusie jest tak:
Dobre zakończenie - Musisz się skradać
Złe zakończenie - Więcej strzelasz
Morze kaspijskie jest wyjątkiem.
Utwór dla gry Metro Exodus, który był zaplanowany do użycia w końcowych napisach. Rozważano także dodanie go do jednego z DLC do Exodus. Ale ostatecznie utwór nie znalazł się w finale gry.
W lutym 2018 roku autor utworu skontaktował się z dyrektorem kreatywnym 4A Games Andriejem Prochorowem i dał mu posłuchać kompozycji. Andriejowi podobała się muzyka, ale zasugerował dodanie do niej odrobiny smutku i beznadziejności. Mówi się, że bohaterowie podróżują po zniszczonym przez wojnę kraju, a widok tego wszystkiego jest bolesny i smutny.
https://www.youtube.com/watch?v=6eaSLtd5UQY
Twórcy Metro: Exodus zapowiedzieli ulepszone wydanie Enhanced Edition na PC. Zostanie wydane wiosną tego roku i będzie przeznaczone dla topowych komputerów wyposażonych w karty graficzne z obsługą ray tracingu i DLSS 2.0.
Ta ulepszone wydanie będzie bezpłatne dla wszystkich posiadaczy Metro Exodus w Epic Games Store, Steam i GOG.
Panowie mam problem Grę niestety mam na Epicu. Próbuje ją odpalić i wyskakuje mi bug trap.
Ktoś wie jak to naprawić?
[MetroExodus_error_report_220108-174911.zip](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=66004&key=05c08b21c9e6d09e7b0cfa6cc0a4878d)
Tak sobie gram w to Metro Exodus i mam mieszane odczucia, ale chciałbym wspomnieć o Admirale. Szaleńcu, który stracił kontakt z rzeczywistością. Według mnie jedna z ciekawszych postaci.
Spoiler
Spoiler
Postać tragiczna. Tak swoją drogą , to która postać Ci się najbardziej podobała? Mnie raczej Młynarz. Do samego końca wierzył we własne ideały i był przekonanym o tym, że robi coś słusznego.
W niektórych momentach trochę przerysowanie wyglądała ta jego wiara rząd, ale ogółem fajna postać.
Zwłaszcza na końcu.
Polecam jeszcze po głównym Metrze ograć The Two Colonels.
Muszę Ci przyznać rację - The Two Colonels to naprawdę dobre DLC.
Można powiedzieć, że był to poniekąd powrót do “domu” - metra, choć w Nowosybirsku mają znacznie bardziej pod górkę niż w Moskwie. I choć w powietrzu wisi (to już chyba standard) groźba buntu, to ludzie cieszą się nowym rokiem - razem z pułkownikiem Chlebnikowem i jego synem. To dobitnie pokazuje, że człowiek nawet po wojnie atomowej pragnie namiastki normalności w tym zrujnowanym świecie.
Pomijając walkę o przetrwanie, trudy codziennego życia i śmierć garstki mieszkańców Nowosybirska w tym dodatku najbardziej urzekło mnie dwóch pułkowników - Chlebnikow i Światosław Mielnikow (Młynarz). Całe życie walczyli, nawet ze swoimi słabościami, ale nigdy się nie poddali. To było chyba najpiękniejsze w tym krótkim DLC.
Obecnie ogrywam Historię Sama i też jest całkiem niezła. Ciekawe, czy amerykanowi uda się wrócić do domu…