Misery

Muzyki na skadowsku nie było normalnie.

Pijawki tak mają od Zewu Prypeci że jak się oddalą to są niewidoczne, prawdopodobnie Major Diegtiarov nie był do tego tak przyzwyczajony jak reszta stalkerów.

PS. Polecę ci mody stivasa z moddb jeśli zrobił update do 2.1.1 to npc nie powinny mieć koksowej widoczności (chyba zmniejszył do 100).

Mam dwa pytania. Gdzie są trzecie lub może drugie w kolejności narzędzia dla  technika w Janowie? Gram co prawda drugi raz i za pierwszym razem jakoś skompletowałem całość ale … zapomniałem.

Wiem, że jedne są w punkcie przeciwlotniczym w podziemiach w pomieszczeniu z brurerem, kolejne w fabryce Jupiter pomiędzy ogrodzeniem a budynkiem gospodarczym, tych kolejnych  zapomniałem.

Który plik edytować żebym miał normalne warunki pogodowe? Mam dość tej ciemności, przechodzę koło schowków, NPC-ów i mutantów nawet ich nie zauważając.Co wybiorę się na strzelankę do Utylizacji Odpadów to widoczność jest jak w armagedonie. Może wie ktoś w którym pliku i co zmienić, żeby pogoda byłą taka jak w podstawce albo choć zbliżona?

W tym modzie są pozmieniane ich lokacje. 1 jest w żelaznym lesie (uwaga bo trudna lokacja) (podstawowe albo zaawansowane)

2 Jeden był w budynku z podstawowymi (ten co jest w Ciemnym zaułku) (kalibracyjne)

3 Nie wiem. (podstawowe albo zaawansowane)

W Zatonie znam wszystkie lokalizacje narzędzi. Pytam o Janów - Jupiter, tam znalazłem już dwa zestawy i szukam trzeciego choć jak pisałem gram już drugi raz i za pierwszym znalazłem wszystkie 3, po prostu zapomniałem gdzie były jedne.

Znalazłem narzędzia będące w fabryce Jupiter pomiędzy murem a bud. gospodarczym i te w kompleksie przeciwlotniczym w pomieszczeniu z brurerem. teraz szukam kolejnych.

Chciałby też zmienić sobie warunki pogodowe w grze bo jest ciemno, siwo i nie widać dalej niż na 5-10 m. przez 80% czasu gry. Chcę się poszwędać po Zonie, poznajdywać schowki, urokliwe miejsca, jednym zdaniem - chcę być Stalkerem ze wszystkimi jego zamiłowaniami w Zonie.

Jeżeli ktoś z Was wie który plik i jak edytować żeby poprawić pogodę na podobną do tej z podstawki to proszę napiszcie mi w wątku.

O tym, że mod jest Iście Genialny przekonałem się już kilka miesięcy temu i choć znów mam wielką ochotę w niego pograć muszę czasowo niestety obejść się smakiem gdyż moja płyta z Zewem Prypeci z CD-Action zaginęła bez śladu… Mam jednak nadzieję, że twórcy moda tudzież ich spadkobiercy nie poprzestaną na laurach i będą dalej rozwijać ten mod. Kto wie? Może doczekamy się wersji 2.2 albo nawet 3.0?  Jeśli chodzi o mnie to główne aspekty, które mogłyby ulec zmianie/poprawie to: -Przesadny poziom trudności i Sokole Oko przeciwników. -Więcej broni, pancerzy i wyposażenia (Tej chyba nigdy za dużo, prawda? ^^ A ja z ogromną radością pobiegałbym po zonie np. z Polskim karabinkiem wz. 96. Beryl) -Pojemniki na Artefakty, które pomieszczą WIĘCEJ niż 1 artefakt (Mówię tu o tych Ołowianych, tak bardzo przypominające mi te z książek serii S.T.A.L.K.E.R. jak “Ślepa Plama” czy “Ołowiany Świt”) -Więcej Map (Tak wiem, to spore wyzwanie niemniej nie wiem jak Wy ale ja z chęcią poszukałbym artefaktów w okolicach wysypiska tudzież zapolował w Czerwonym Lesie (?) ) -I przyznam, że byłoby moim zdaniem Wspaniale, gdyby dodano opcję podobną jak w Total Fraction War (?) z S:CS, w której to istnieją możliwości poboru losowych, nieskończonych płatnych zleceń typu “Zabij Stalkera”, “Oczyść Teren z Mutantów” czy “Przynieś określony “Fragment” Mutanta”.  Gdyby w następnej aktualizacji moda była zawarte choć część (Zwłaszcza 2 ostatnie) powyższych zmian to myślę że ta modyfikacja przyciągnęłaby nie tylko mnie i weteranów serii Stalker ale też sporą liczbę nowych osób (Dla których dotychczas ten mod był np. zbyt trudny) na dłuuugie setki, jeśli nie Tysiące godzin :slight_smile:

Myślę że MISERY zasługuje już na miano moda przetłumaczonego na język polski więc przenoszę go do odpowiedniego działu. :slight_smile:

Znalazłem już brakujące narzędzia w Janowie. Ostatnie były niedaleko tych które znajdujemy na terenie fabryki Jupiter między murkiem a garażem - są w budce - pakamerze przed wejściem do hali produkcyjnej gdzie grasuje poltegreist i kontrolerzy.

Co do rozbudowy moda to aż się o to prosi, nawet nie dokładając nowych lokacji można dopisać nową albo równoległą linię fabularną. W grze i modzie są niewykorzystane postacie którym z łatwością można dopisać kilka questów, łącząc je w ciekawą całość można zrobić perełeczkę i kilkanaście dodatkowych godzin gry.

Ostatni rozdział a raczej mapka - Prypeć przypomina już więcej Call off Duty xxx niż Stalkera, lepsze zagospodarowanie tej lokacji byłoby przejściem na wyższy poziom grywalności.

Ponawiam pytanie o zmianą pogody w modzie - który plik i jak edytować żeby zlikwidować tą nieustanną gęstą siwą mgłę i ciemności?

Witam !

Wczoraj odkupiłem od kolegi orginalną kopię Zewu Prypeci gra chodzi wszystko fajnie .

Zainstalowałem moda misery i dopa …

Chciałem uruchomić grę ale mam brak odpowiedzi .

POMOCY !!!

Napisze precyzyjniej tak .

Kupiłem grę (używaną od kolegi) i kod aktywacyjny nie działał a więc użyłem patcha usuwającego aktywację od Cengi .

Zainstalowałem ten patch ( zawierał on też aktualizację do wersji 1.6.02 ) a na to modyfikację MISERY 2.1 .

Próbowałem uruchomić grę ale kończy się na tym , że program nie odpowiada . Gra przed instalacją modyfikacji działa bez zarzutu .

Proszę jeśli ktoś borykał się z tym problemem wcześniej niech pomoże mi go rozwiązać .

Jeśli kogoś to zachęci to za samą chęć pomocy mogę dodać do znajomych .

Proszę a wręcz błagam o szybką pomoc !

Sprawdź czy po program nieodpowiada nie ma loga w foloderze z logami gry

Nie ma przecież gdyby był to bym wstawił .

.

Próbowałem uruchomić grę ale kończy się na tym , że program nie odpowiada …

Czy dobrze rozumiem że przy próbie uruchomienia p jakimś czasie otrzymujesz komunikat program nie odpowiada … ?

Tak na tym obrazku który włącza się przed otworzeniem gry .

Ewentualnie mogę nagrać filmik jak próbuję uruchomić grę a wtedy wszystko będzie widać jaśniej .

Tak na tym obrazku który włącza się przed otworzeniem gry .

Ewentualnie mogę nagrać filmik jak próbuję uruchomić grę a wtedy wszystko będzie widać jaśniej .

byłoby może szybciej :)  jestem przy kompie.

Niestety program do nagrywania nie działa ale opiszę to w punktach :

1.Uruchamiam program przez ikonę na pulpicie jako administrator 

1. Kursor gdy najadę na obrazek z tytułem programu sługeruje że program się ładuje 

2. Odczekuję ok 3s i naglę wyskakuję mi okno pod tytułem "Program X-Ray 1.6 Engine nie odpowiada .

Oto o co mi chodzi

Odinstaluj mod odpal czysta grę ustaw na oświetlenie statyczne zainstaluj mod.

Wędrowcze moje pytanie, czy gra chodzi ci na płytce czy na cracku ?

Gra na płycie .

Orginalna ale używka .

Jakie to ma znaczenie , czy na płytce czy z witaminą .

U mnie podczas gdy miałem cracka nie zapisywało mi logów, z niczego. Przy każdej wizycie na pulpicie zamiast BugTrapa z logiem wywalało mi brak odpowiedzi. A logi by pomogły przy stwierdzeniu co powoduje problem

Pokaż kod błędu systemowego z tego  " program nie odpowiada " bo przyczyn tego może być milion :ermm:

Panel sterowania - Narzędzia administracyjne - Podgląd zdarzeń - Dzienniki systemu Windows - System Z prawej strony okna opcja “filtruj bieżący dziennik” - poziom zdarzenia krytyczne/błąd

1 polubienie