Tak sobie pomyślałem, że moglibyśmy mieć na forum własną wikipedię, która zawierałaby wszelkie informacje o stalkerze (broń, lokacje, pojazdy, wycięte ugrupowania itd.).
Mam koncepcję, gdzie dokładnie mogłaby być. Otóż zmienić nazwę działu Początki i historia gry S.T.A.L.K.E.R. na (dajmy na to) Forumowa Wikipedia). Tutaj stworzyć dział na wszystkie artykuły, czyli wspomniane pojazdy itd. Dodatkowo zostawić również ten dział z początkami stalkera, który znajdowałby ''wewnątrz" forumowej wikipedi.
No tylko takich wiki różnych o Stalkerze to trochę już jest w necie od lat i teraz chciałbyś to samo pisać od nowa po swojemu (w sumie pewnie i tak by się skończyło na przepisywaniu info już z istniejących stron no bo skądś te wszystkie informacje trzeba by brać). Czy wkleić tylko linki do zagadnień z jakiś wiki istniejących
Już jedna pewna 1 osobowa grupa coś takiego ma u siebie. Moim zdaniem, to nie za bardzo ma to sens. Już jest np. S.T.A.L.K.E.R. Wiki | Fandom na którym sporo jest : p
Zgadza się, jednak wg mnie (a tamtej “jednoosobowej grupy” to już całkiem i bez eufemizmów) na tej wiki jest niestety trochę mankamentów. Chciałam kiedyś tam choćby poprawić literówki, ale na razie mam za dużo na głowie
Można jeszcze stąd wziąć informacje: https://stalkermod.fandom.com/ru/wiki/S.T.A.L.K.E.R._Моды_Wiki (dużo ich jest (23193 strony!), i niekiedy trafiają się dobre artykuły z dużą ilością informacji [KLIK], a niekiedy bardzo mało jest informacji [KLIK]). Co więcej, nie są tu tylko materiały ze podstawowego Stalkera (są w większości z modów).
Ta wikipedia poświęcona modom to też duży potencjał, bo przecież nasze forum jest nastawione na mody. To też się prosi o stworzenie jakiegoś działu “Ciekawostki/Sekrety ze Świata Modów”, ale najpierw wypadałoby troszkę tego nazbierać, a potem pomyśleć co dalej.
Na razie na forum pojawiają nam się nowości w stylu polskich napisów od . Wcześniej o czymś takim mogliśmy pomarzyć.