Oficjalne stanowisko ST dotyczące CZ - Dla ekipy forum

Postanowiliśmy działać i wypowiedzieć się o tym, w jaki sposób Sierioża próbuje nas upokorzyć i zniszczyć. Dość chowania głowy w piasek. 

Ponadto moderację zawartości otrzymali: 

Zablokowany dostęp do czatu dla:

• ( wyżej ww. użytkowników ) 

Na koniec prosiłbym o niewchodzenie w dyskusję z ‘‘ludzikami’’ z CZ. Zakaz komentowania ich poczynań. 

Podziękowanie za szczególne oddanie w napisaniu naszego oficjalnego oświadczenia dla , , , , , .

Ze swojej strony obiecuję oficjalnie, że nie podejmę żadnej dysputy, w żadnym temacie z żadnym z ww. szpiegów z krainy CZ.

Nie zamierzam też odpowiadać na ich zaczepki, więc proszę Moderację o uważne czytanie wszystkich zgłoszeń. 

1 polubienie

CZ ''kontratakuje". Zauważyłem, że  zaczął robić bałagan w tematach. Trzeba będzie się przygotować na takie niespodzianki i od razu blokować tych gamoni.

Domyślam się, że niektórzy nie będą zadowoleni z powrotu do tematu CZ, ale od dłuższego czasu  na moją prośbę pracowała nad czymś ''ekstra". Myślę, że teraz mamy niezłego asa w rękawie. 

Spójrzcie proszę na ten filmik - KLIK (Final_REDUCED). 

Jak sami widzicie mamy na nim większość obraźliwej treści, której autorem jest Sierioża oraz jego ekipa. Hipokryzja i nienawiść Sierioży do ST jest pokazana na jednym materiale. Zalicza się do niej:

• Wyzywanie naszych użytkowników na ich serwerze Discord; 
  • Ich “przeróbka” spolszczenia do Anomaly; 
  • Wyśmiewanie wizerunku + tworzenie obraźliwych przeróbek; 
  • Szkalowanie ST na swoim kanale SW: 

I teraz co z tym fantem zrobić ?
Cóż.. Ja bym proponował dopisać dodatkowe oświadczenie w naszym oficjalnym stanowisku wobec CZ na forum. Aczkolwiek można pójść o krok dalej i wysyłać zwykłym widzom Sierioży na YT oraz fanom na FB prywatne wiadomości z linkiem do materiału. Jestem pewien, że to bardzo im zaszkodzi. My się tylko bronimy, nie chowamy głowy w piasek i nie udajemy, że nie dostrzegamy tego, co typ robi. Moim zdaniem miarka się przebrała. Ile można słuchać kłamstw Sierioży, przymykać oko na kradzież spolszczeń itd. Doszło nawet do tego, że na własnym forum strach dodać własne zdjęcie. 

Ocieńcie proszę filmik i napiszcie, czy popieracie taką odpowiedź. Bez Waszego przyzwolenia sam nie mogę działać, ale przypominam - mamy asa w rękawie. A i nie przejmujcie się tym, że Sierioża w jakiś sposób nam odpowie. I tak nas szkaluje. 

ale co znowu chcesz teraz ty wojenkę zaczynać od nowa?

Cytat

My się tylko bronimy, nie chowamy głowy w piasek i nie udajemy, że nie dostrzegamy tego, co typ robi. Moim zdaniem miarka się przebrała

Ale jak były dymy było potem nasze oświadczenie na stronie. Potem ściągnąłeś mu nawet te kilka filmików z kanały na yt w których sobie robił jaja czy nawet obrażał kilku ludzi.

I moim zdaniem od tego czasu już jakieś pół roku jest jakby zawieszenie broni, względny spokój. Nikt się nie skarży na filmiki, na forum ci którzy się tu pruli też od kilku miesięcy nie zaglądają. Syfu nie robią. Jest spokój. Dla mnie na razie sprawa jest zamknięta.

Ja bym gówna nie tykał i nie zaczynał wszystkiego od nowa. Filmik można sobie zostawić bo jakby kiedyś CZ coś odwaliło porządnego to masz gotową odpowiedź jak tam sprawy wyglądały.

A już na pewno nie bawiłbym się w jakieś potajemne rozsyłanie filmików jakimś randomowym ludziom z ich kanałów, czy tym z yt czy fb, którzy pewnie nie wiedzą nawet o co w tym wszystkim chodzi.  To na pewno dobrze nie będzie wyglądać i nic na tym nie zyskasz bo nawet jak ktoś obejrzy to prędzej wyśle na CZ z opisem “ej jakiś typek wysyła mi jakieś dziwne filmiki o was o chuj mu chodzi”.

Na yt ma 8,6tyś subskrybentów, na fb 2,5tyś większość ludzi ogląda tylko filmiki na yt i ma wywalone na jakieś strony, fora i nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi i gówno ich to będzie obchodzić.

Na tym całym ich discordzie też siedzi z 300 osób, a w tych paru stalkerskich tematach masz raptem może parędziesiąt osób z tego tych debili kilku.

Ciekawi mnie jeszcze co  i o tym myślą.

1 polubienie

Godzinę temu, Agrael napisał:

Jestem pewien, że to bardzo im zaszkodzi

A ja jestem pewien, ze zrobi im to tylko darmową reklamę, zgodnie z zasadą “nieważne, dobrze czy źle, grunt że gadają”.

Jak już kiedyś Ci pisałem na PW - jedyną rozsądną, niestety obawiam się że drogą możliwością jest wynajęcie kancelarii prawniczej. I pozwy, zarówno z KK, jak i KC, że o prawie autorskim nie wspomnę. Wszystko inne oleją grubym siurem, bo powiem Ci, ze ja bym tak właśnie zrobił. Dopiero zagrożenie karą więzienia (nawet w zawieszeniu), czy karami finansowymi może spowodować, że CZ albo zniknie, albo się uspokoi.

Nie chodziło mi o rozpętanie wojny, ale mocną odpowiedź, po której sobie odpuszczą lub tak mocno dostaną po dupie, że odechce im się raz na zawsze wypisywać głupoty. 

Fakt, udało mi się zdjąć im kilka filmów i w najnowszych materiałach nie ma żadnej wzmianki na nasz temat. Więc albo się chłop przestraszył, że straci kanał i sobie odpuścił, albo nie chciał dodawać czegoś o nas akurat na tych filmikach. Ja obstawiam to pierwsze, bo zobaczył, że tak łatwo nie odpuścimy. 

Na pewno zgodzę się z tym, że w razie czego mamy gotową odpowiedź w postaci filmu. 

29 minut temu, tom3kb napisał:

Na yt ma 8,6tyś subskrybentów, na fb 2,5tyś

Nie wiem jak jest z jego widzami na YT, ale na FB kupił sobie polubienia, bo jego stronę obserwują ludzie z na przykład Egiptu itd.  ( sprawdziła). Podejrzewam, że pewna ilość subskrypcji na kanale jest tak naprawdę pusta, ale to już jego cyrk, jego małpy.

Obawiam się, że żaden z poszkodowanych nie skorzysta z drogi prawnej. Właśnie dlatego kombinuję jak koń pod górę jak ich przytemperować. 

Pomijając zwykłe ich ''śmieszkowanie" i wyzywanie, to po prostu szkodzą ST, bo wystarczy, że znajdą kilka osób na YT i wmówią im, że np. mamy bardzo kiepskiej jakości spolszczenia. 

Ciekaw jestem jeszcze zdania osób, które mają dostęp na 2 poziom Sterowni. 

Najwyżej zostanie nam gotowa odpowiedź w razie problemów z CZ, bo tak jak pisałem - na własną rękę nie będę tego filmu nikomu wysyłał. Dodam, że  o nim wie, ale całości chyba jeszcze nie oglądał. 

Są sposoby, żeby zlikwidować a przynajmniej znacząco utrudnić kopiowanie naszych spolszczeń, wymaga to tylko trochę większego nakładu pracy.

1 zaszyfrowanie plików z tlumaczeniem, któryś z modów tak miał, że nie szlo się do niego dobrać, znane unpackery db nie działały ;))

2 dodanie wstawek w plikach, które by powodowały wyświetlanie co jakiś czas jakiegoś tekstu, przykładowo “Spolszczenie moda pochodzi ze StalkerTeam.pl. Jeśli pobrałeś je z innej strony, pobrałeś je od złodziei” czy coś w tym stylu. Połączone z pkt 1 , żeby nie szło tego usunąć

Jestem pewny, że jeszcze jakieś inne utrudnienia by się znalazły.

34 minuty temu, Agrael napisał:

wystarczy, że znajdą kilka osób na YT i wmówią im, że np. mamy bardzo kiepskiej jakości spolszczenia.

Tak szczerze mówiąc, przejmujesz się jakimś debilami ?? Niech tych osób znajdą sobie nawet kilkadziesiąt, szlag im w monogram

Cytat

to po prostu szkodzą ST, bo wystarczy, że znajdą kilka osób na YT i wmówią im, że np. mamy bardzo kiepskiej jakości spolszczenia. 

Brzydko to mówić ale nawet jak znajdą te parę osób to w niczym to nie zaszkodzi patrzyłeś ile osób jeszcze gra w te mody, ile jest pobrań spolszczeń nawet do tych dużych dobrych modów z tamtego roku, niektóre to aż szkoda patrzeć np 30, jak jest koło 100 to już dobrze. Wyjątek Anomaly 700. Grają już zapaleńcy to i tak nawet jakby im ktoś powiedział, że to gówno to wypróbują.

Pomysły  odnośnie zabezpieczenia spolszczeń w sumie fajne tylko chyba już za późno na nie i nie ma sensu w to się bawić, od powstania CZ przez 2 lata nie brali już żadnych modów i spolszczeń, a wyszło tego z 50 sztuk. Więc chyba uznali, że nie ma sensu się w to już bawić.

Większość ludzi to sobie wejdzie poczyta o modach, pooglada filmiki, a granie to już niekoniecznie.

,
Trzeba wziąć pod uwagę to, że stalker ma już swoje lata. Zew Prypeci został wydany w 2009 roku. I fakt - jeżeli chodzi o mody fabularne, to ostali się głównie weterani i zapaleńcy. Sierioża ukradł wiele spolszczeń, ale później sobie darował podbieranie tych najnowszych. 

Jeżeli chodzi o samo forum, to wydaje mi się, że robimy, co tylko możemy. Jakoś prosperujemy, ale łatwo nie jest, bo fora tracą na zainteresowaniu, a jeszcze dodatkowo trzeba się borykać z Sieriożą. 

się napracowała i dzięki niej mamy czarno na białym jak działa CZ. Jeżeli Sierioża znów zacznie tworzyć szkalujące nas materiały, to możemy odpowiedzieć filmikiem. Nie wiem, może sobie chłopak odpuścił, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. 

No ile można w końcu się kłócić, ze stalker.pl też były wojenki przez długi czas, od paru lat też już spokój. Do premiery Stalkera 2 powinien być względny spokój bo w sumie starzy zapaleńcy zostali. Ale jak przyjdzie nowa krew na te wszystkie stronki to się może coś wtedy zacznie dymić ale to jeszcze ze 2-3 lata ciszy 

Tak, ale odnoszę wrażenie, że ze stalker.pl nie było aż takich problemów. Co najwyżej powyzywali kogoś z naszych lub śmieszkowali, a z CZ to inna bajka. 

Tak szczerze mówiąc, to wątpię, że pojawienie się S2 ''ożywi" stalker.pl. Z tego, co się orientuję, to strasznie zaniedbali forum. 

Tak jak już ktoś wyżej napisał, nie ruszać przyschniętego gówna, bo znów zacznie śmierdzieć.

A wdawać się w jakieś rozgrywki z istotami które sądzą, że wulgaryzmy i ubliżanie czyni ich ważnymi, jest poniżej mojej godności. Albo są to jakieś szczyle, albo już bardziej dorosłe pterodaktyle inteligentne inaczej.

Pomysł, z wstawkami do spolszczeń informacji o pochodzeniu spolszczenia jest ciekawy, ale musiałoby to być wkomponowane tak, aby nie dało się usunąć. Bo oni przecież mają takich, co bez problemu mogą to zrobić.

A tak po zastanowieniu się mogę stwierdzić, że istnienie CZ to dobra rzecz. Zebrało całą tę patologiczną"elitę"  i mamy od nich spokój.

Zacytuję tu słowa z piosenki: “Psy szczekają, karawana idzie dalej”.

3 polubienia