Witam. W modzie NS do STALKER Cień Czarnobyla po wyjściu z labolatorium x-18 i zabiciu kilku żołnierzy można usłyszeć dźwięk jakiegoś demona (nie wiem jak go opisać) i ekran zaczyna ciemnieć. Tak jakby coś miało się załadować zaraz. Przez chwile obraz się przycina znikają wszyscy z PDA i wywala grę z błędem. Gra w wersji pudełkowej. Jeżeli nikt nie ma rozwiązania to może ktoś posiada save po tej sytuacji?
Zdjęcie 1. KLIK
Zdjęcie 2. KLIK
A potem zerknij sobie do jednego z tematów niżej w tym dziale czy czasem nie ten sam wylot co tam i albo spróbuj fixa albo reinstal moda.
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...hadow of chernobyl\gamedata\scripts\ex_horror.script:433: attempt to index global 'ex_news' (a nil value)
stack trace:
fix nic nie dał zrobię jeszcze reinstal moda
Jeśli przeinstalowanie nie pomoże zmień plik ex_horror.script jest w folderze gamedata\scripts
na mój i sprawdź czzy problem ustąpi.
[ex_horror.script](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=40998)
no ale to chyba widzisz, że masz inny error.
Co do twojego problemu, to ostatnie posty na pierwszej stronie i kilka na drugiej.
<___base_url___>/topic/10063-narodnaja-solianka-2016-instrukcja-instalacji/?tab=comments&do=embed&comment=111491&embedComment=111491&embedDo=findComment#comment-111491
Jest też link do fixa.
[https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=12151](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=12151)
A jak coś to szukajka jest jeszcze kilka postów więc może inne porady, mi się nie chciało czytać.
Reinstal dał radę. Dzięki za wszelką pomoc i przepraszam za kłopot z powodu mojego lenistwa haha ;p.