Gdyby można było tak jeżdżić po tych terenach to by była idealna gra.
Pojazdy w stalkerze, a na co to komu. Nie wiem o co inni od lat tak walczą i o czym tak myślą z utęsknieniem. Mapy w Stalkerze są niewielkie, przelecisz ją w parę minut. Gdzie im choćby do rozmiaru map z army, np 256 km^2 gdzie i tak w wolałem biegać pieszo np w najsłynniejszym symulatorze biegania jakim jest dayz.
Pojazdy w stalkerze, tylko wtedy gdy są na nie zadania. W modach, w których konieczne jest zbieractwo artefaktów czy innych znajdek, jazda pojazdem może uniemożliwić dalszą grę z ich braku. A jadąc pojazdem, na pewno ich nie znajdziemy. Już kilka razy spotkałem się z taką opcją, że idąc pieszo, nie ma anomalii typu Trampolina. A kiedy bez zadaniowej przyczyny jechałem autem, co kawałek bawiłem się w lotnika. Tak autor moda zniechęcł do korzystania z nich w innych sytuacjach niż zadanie. To samo robią, wyznaczając na zakup pojazdu horrendalne ceny.
I tu ma pełnię racji tom3kb. Ganiamy na piechotę, bo to cały urok stalkerki.
A kto chce pojeździć, ma sporo gier z taką przyjemności w roli głównej.
Pojazdy - np. btr 82a w modzie tzw. alians do rozwalania fal mutantów, czasem w modzie poleciałeś szturmowikiem a tak to tylko problem bo jesteś sam, prowadzisz i ktos może cię ukatrupić i dostajesz komunikat - koniec gry lub gra okończena!
Istotą Stalkera nie jest far kraj 2 lecz bardziej krzyżówka gier commandos ze snajperami plus przygoda a tej siedząć w gazie lub uazie czy w/w btr-ze nie zaznasz.
No pojazdy jakby naruszają fabułę stalkera. Niby nie pasują, ale do przemierzania dłuższych odległości się przydadzą :/
A i tak na marginesie : moim zdaniem jest zbyt mało anomalii
w oblivionie są heh z modem arsenal całkiem fajnie i takie tam ale anomalie są tak obsadzone w oblivionie że jeździć się nia da zaraz mi się pojawia taka i wywala mi nive i obraca do góry kołami i koniec jazdy na freestyle fajna rzecz ale do gry dno.
Arghhh w końcu ktoś napisał!
A anomalie są dobre
Może denerwują, ale są fajne
Nom w dolinie jak jade sobie nivą na kordon to są dwa wiry (czy jak je tam) to robi golden egg w modzie i autko leci ponad chmury . Zdarzyło mi się że wylądowałem na budynku w którym jest zejście do X18 heh a tam wojaki no to autku “spider man`a” wyleciałem za ogrodzenie i pojechałem znowu . Wylądowałem na wojaku przy wejściu do wcześniejszego budynku hahaha peszek dla wojaka ^^ . Do takich zabaw spoko ale do gry dalej dno sory @Walik nie praktyczne są te autka ani załadować do bagażnika itemy ani przyczepności w tych autkach ( poza nivą , Uazem i tym małym gazikiem ) przewracają się na byle nierówności ale jakby dopracować większe lokacje i do tego przy uderzeniu w kogoś się nie wywracały to spoko
He he he ten mały gazik to po prostu gaz(katorga dla mechanika samochodowego bo szczelinomierz do zaworów dajesz od dołu w uazie jest od góry), może schwimmwagen i pokrewne coby sie “ślizgały” na słabszych anomaliach ;), moja ulubiona: idziesz, idziesz i hyc ! zaczyna cie kręcic jak na kacu gdy ci sie zbiera na “naloty na rygę” ;).
Anomalie są fajne ale wg. mnie jeden minu który przeczy temu co wcześniej napisałem - zaprzeczenie z potwierdzeniem przez negację - dlaczego ciebie anomalia lapie a niektóre mutanty(pijawka, nibyolbrzym) nie?
Auta wgl nie są do Zony W zonie to tylko na nogach, bo ze S.T.A.L.K.E.R.A. NFS nikt nie zrobi
A w trylogi apolakipsa było NFS - ziłem przez prerie
NFS - Merc Wanted :v z resztą śmiesznie by było jakby na arenie odbywały się wyścigi gokartów tylko na śmierć i życie.
… :D mozliwe bo…bo za ostatnim gokartem by spuszczano/wypuszczano z klatki pijawki, nibykundle i dziki :woot:
ostatni żywy wygrywa a ci którzy jakoś dojdą zostają przeniesieni do wilka i zmieleni :woot: :yes:
Mam planisko!!! a może by tak dac pancerze na Białorsiach (spychacze modne min. też w Polsce w latach 70-ych) i zrobić rajd coś jak paryż dakkar czyli kordon sarkofag!
Mod do stalkera Niebo:
Ferrari 360 Spider
F - uruchomienie, lewe shift+ctrl w trakcie jazdy.
Dokładnie wyprawa po wachę małe wypadki dobry by był mod fabularny z tego !
aż dla jajec ściągne