Pomimo tego, iż niektóre screeny było zamieszczanie na naszym forum jako załącznik, to i tak wygasły. Pytanie do , czy da się coś z tym zrobić, bo problem jest.
Problem został zgłoszony w tych dwóch tematach:
Pomimo tego, iż niektóre screeny było zamieszczanie na naszym forum jako załącznik, to i tak wygasły. Pytanie do , czy da się coś z tym zrobić, bo problem jest.
Problem został zgłoszony w tych dwóch tematach:
Mam nieco inne pytanie do , ale napiszę tutaj, żeby nie zakładać specjalnie tematu.
Otóż po wrzuceniu na forum obrazu jako załącznik jest on wyraźnie trochę rozmazany, ale jeśli wrzucić z zewnętrznego hostingu, to wygląda jak trzeba.
Nawet poniższy screen się lekko rozmazał : D Wyżej załącznik, niżej osadzony obraz z imgura.
Jest tego jakaś przyczyna? Zakładam, że obrazy wrzucane w formie załączników działają bardziej jak miniaturki i pełna jakość jest dopiero po kliknięciu/otworzeniu w nowej karcie. Ale może jest na to jakiś sposób?
Jeśli nie, to takie rzeczy po prostu będę wrzucać z imgura, nie powinno to szybko wygasnąć. Ewentualnie trzeba będzie poszukać jak najtrwalszego zewnętrznego hostingu za free.
a może chodzi o to?
< base_url >/applications/core/interface/index.html
Po wrzuceniu w formacie .webp jest niestety to samo. Ale w tym temacie, który podesłałeś te zrzuty podane niżej nie są rozmazane, więc może da się to załatwić odpowiednią formułką w kodzie źródłowym, jednak z html to ja jeszcze raczkuję, więc pozostaje poczekać na odpowiedź .
EDIT. Rozgryzłam to i miałam chyba rację z tą miniaturą, bo po wrzuceniu grafiki z automatu w kodzie źródłowym po atrybucie src jest podany inny adres grafiki z dopiskiem thumb, zapewne skrót od thumbnail. Wystarczyło podmienić ten adres i wrzucona grafika nie jest rozmyta.
A jak rozwiązać takie wyświetlanie się zrzutów? Widać je dopiero po otwarciu w nowym oknie.
Po rosyjsku, ale powinny się przydać:
Transmutacja artefaktów: https://stalkerportaal.ru/blog/ns_op_2/gid_po_narodnoj_soljanke_2016_preobrazovanie_artefaktov/7-1-0-601
A tutaj pod nagłówkiem “Квесты Акима” zadania od Akima: https://stalkerportaal.ru/blog/ns_op_2/gid_po_narodnoj_soljanke_2016_podskazki_po_kvestam_kordona/7-1-0-570
dzięki wielkie. Przyda się
5 godzin temu, kondotier napisał:
A jak rozwiązać takie wyświetlanie się zrzutów?
Nie wiem? Może zaktualizować przeglądarkę albo coś. Z ciekawości sprawdziłem na telefonie i na kompie w chromie i w firefoxie i u mnie normalnie wyświetla zdjęcia, a nie linki.
To są osadzone linki i powinny się wyświetlać, u mnie bez problemu (a dodam, że uparcie nie aktualizuję mojego Firefoxa od jakiegoś czasu).
Tzn. problem jest taki, że założyliśmy walkę z osadzaniem linków na rzecz forumowych załączników, żeby po jakimś czasie nic nie wygasło.
Widzę, że nadal nowe grafiki/zrzuty pojawiają się jako osadzone linki, ale biorąc pod uwagę Wasz wkład , , to by było chamskie wymagać od Was więcej. Dopóki nie macie nic przeciwko, będę je osobiście podmieniać, tym nowszym nie grozi szybkie wygaśnięcie. Możliwe też, że z telefonu ciężko dodaje się załączniki, nie sprawdzałam nigdy.
Na marginesie, (wybaczcie za dygresje) tak z moich obserwacji widzę, że czasem naprawdę błyskawicznie wrzuca nowości, a potrafi znaleźć ciekawe i niekiedy rzadkie rzeczy. Znając zapał ogółu fanów do działania, doceniam bardzo.
Nie odbierzcie tylko tego jako przesadne słodzenie , ale uznałam, że po różnych ostatnich nieprzyjemnościach pozytywne spostrzeżenie nie zawadzi
a bo ja 99% czasu wchodzę na forum z telefonu i jak krucho z limitem danych to cyk wklej link żeby przyoszczędzić no i tak trochę to w sumie z przyzwyczajenia i się często zapomina.
Ale pamiętam żeby wklejać obrazki.
Z drugiej strony linki do fotek na Ap Pro czy tym podobnych większych stronach nie powinny wyparować tak szybko, a jak one padną to tym bardziej u nas o Stalkerze już dawno nikt nie będzie pamiętał.
No czasami u nas już od dawna jakiś news, a na rosyjskich stronach dwa dni później, a przecież oni mają “bliżej”
U mnie po kliknięciu w taki odsyłacz pojawia się dodatkowe okno:
I dopiero kliknięcie w ten przycisk na środku powoduje otwarcie zrzutu w nowym oknie. W odsyłaczu po .jpg jest u mnie cała litania informacji o rozmiarze zrzutu i innych wielkościach.
Podmieniłam zdjęcia w tym jednym poście na załączniki. Wyświetlają się?
Poradnik _ _został uzupełniony zrzutami ze strony stalkerportal.ru.
Poradnika zbytnio nie ruszałem. O ile był sens podmieniać zrzuty w zadaniach Akima, bo wskazywały położenie przedmiotów, to opisu transmutacji/recept po rosyjsku jakoś nie widzę, bo i tak użytkownikom, którzy nie znają rosyjskiego, się nie przydadzą. W tym przypadku musiałby ktoś z nas zrobić własne screeny.
Taka ciekawostka - Tytanowy Kulebiak po spotkaniu z translatorem
Odnośnie zrzutów, png są zamieniane na webp ale bezstratnie. Oryginały są też zachowane. Zobaczę czy da się poprawić miniaturki.
Ten ostatni wpis pokazujący kombinezony wyświetla zrzuty prawidłowo.
W porządku, no więc w miarę możliwości będę sukcesywnie podmieniać takie obrazki na załączniki, z tym że jest tego sporo.
I ponownie na marginesie - wiele zrzutów w nowościach, które wygasły (pomijając te z imgura od Antona, psów nie będę wieszać, bo nie wiem, czy on to umyślnie pousuwał, ale roboty mi przybyło ), one nie zawsze do końca wygasły, to raczej wina tego, że ap-pro zmieniało stronę i wtedy manipulując linkami, mogę się do nich szybko dostać i wrzucić jako załączniki.
Mam też na celowniku stare poradniki, np. te od Cichego, tam wrzucał całą masę zrzutów, ale na zewnętrznym hostingu, część wygasła, więc mam zamiar się tym zająć na dniach. już podmienione, ok. 200 sztuk
Można też pobawić się kiedyś dodatkowo w zapisywanie stron na Web Archive, nie wiem od czego to zależy, ale na stronach zapisanych tam przez boty nie ma obrazów, może ręcznie się uda.
Wiele poradników od Cichego, to kopia tychże ze Stalkeruniwerse. Była na forum kopia tego portalu z dostępem, ale nie wiem co się z nią stało.
A zrzuty od Antona zostały przez niego celowo usunięte. Nie wszędzie mu się to udało, ale w 90% tak. Wychodząc z naszej “piaskownicy” zabrał wszystkie swoje zabawki.
StalkerUniverse nadal jest na naszym forum, ale w archiwum:
Jeżeli chodzi o Antona, to (najprawdopodobniej) usunął swojego Imgura, na którym zamieszczał zrzuty. Widzę, że na przykład dużo screenów przetrwało w jego poradniku do NLC - . Zaraz je wrzucę jako załącznik. Swoją drogą, to nie rozumiem - poświęcić tyle czasu na stworzenie czegoś dobrego i to usunąć.
1 godzinę temu, Agrael napisał:
Swoją drogą, to nie rozumiem - poświęcić tyle czasu na stworzenie czegoś dobrego i to usunąć.
Ano od dwóch lat coraz mocniej luzowała mu się śrubka pod kopułką i wreszcie mu się odkleiło całkiem
9 godzin temu, Agrael napisał:
StalkerUniverse nadal jest na naszym forum, ale w archiwum:
Jeżeli chodzi o Antona, to (najprawdopodobniej) usunął swojego Imgura, na którym zamieszczał zrzuty. Widzę, że na przykład dużo screenów przetrwało w jego poradniku do NLC - . Zaraz je wrzucę jako załącznik. Swoją drogą, to nie rozumiem - poświęcić tyle czasu na stworzenie czegoś dobrego i to usunąć.
W razie czego działa jeszcze jedno archiwum https://stalkeruniverse.stalkerteam.pl/stalkeruniverse.stalkerteam.pl/index.html