Problemy z logowaniem po ostatnim update forum.

Może niewielki problem bo ludzie nie piszą, a może radzą sobie robiąc nowe konta.

Po ostatnim update forum logujemy się mailem z rejestracji, nie nickiem z forum plus oczywiscie hasło.

Tak niechcący zauważyłem, że paru Weteranów robiło nowe konta, bo nie mogli się zalogować  np zapomnieli maili.

Np kanon1022, Andre Woz, pamiętam nicki to zauważyłem nowe podobne.

można walnąć jakieś info na fb, że jak ktoś nie może się zalogować na forum to w login: wali mail z rejestracji, nie nick z forum, jak nie pamięta to np jest temat:

Albo jak pamięta mail ale zapomniał hasła, to wybiera opcję zmiany hasła to mu przyjdzie odpowiedź na mail rejestracyjny.

Ewentualnie jak zrobią nowe konto, a wolą używać tego starszego to niech uderzą do kogoś z administracji to się ogarnie.

Tak samo można zrobić Ogłoszenie na Forum.

Chyba, że uznajemy problem za marginalny bo widzialem, ze 3 przypadki i pomagamy gdy faktycznie zauważymy albo ktoś się zgłosi  to nie było rozmowy.

Po prostu rzuciło mi się w oczy.

Dobrze, że to zgłosiłeś. Dzisiaj zauważyłem nowe konto Kanona. Można przypomnieć jeszcze raz w temacie o zmianie w logowaniu. Na FB również nie zaszkodzi wrzucić krótką informację. 

Mam tylko nadzieję, że od czasu tej zmiany nie powstało zbyt wiele multikont. 

no Kanon zdążył machnąć np dwa nowe

Jakoś mnie to nie dziwi  

Wiesz co, ja po prostu wyślę mu PW. Z tego, co widzę, to udało mu się w końcu zalogować. 

Jedna osoba pisała e-maila to jej pomogłem. No niestety taki wymysł mają że teraz e-maila i co zrobić :frowning:

Zdarza się. Wrzuciłem na wszelki wypadek jeszcze info o tym na FB. 

A nie lepiej dać do Ogłoszeń info, że ma to być e-mail z czasu rejestracji i co zrobić jak się go zapomniało, bo ma się nowy?

tak, tak, ogłoszenie też tylko wczoraj już o nim zapomniałem Skrobnąłem takie na szybko chyba zrozumiale, wydaje mi się, że problem raczej dla tych co dawno na forum nie byli albo nie zaskoczyli o co chodzi i raczej pojedyńcze przypadki. 

1 polubienie

Pozwoliłem sobie na lekką zmianę i dodałem następujący wpis:  Prosimy jednak o niezakładanie nowych kont. Administracja w szybki i prosty sposób przywróci dane do starego konta. 
Dodałem też nasz adres mailowy. 

Lepiej unikać multikont, a w razie problemów niech od razu kontaktują się z administracją. 

2 polubienia

Skorzystam z tego tematu i zapytam, jak to jest z tym zapamiętywaniem logowania. Mimo, że przy logowaniu opcję mam zaptaszkowaną, to przy kolejnym wejściu na forum, muszę się ponownie logować.

U mnie ''Zapamiętaj mnie" działa bez zarzutu. Za każdym razem jestem automatycznie logowany na forum. ,  u was są z tym jakieś problemy ?
Ewentualnie zapytać ludzi na czacie, czy ich zawsze loguje po skorzystaniu z tej opcji. 

Na telefonie jestem zawsze zalogowany czyli tu działa, a na komputerze nie wiem bo zawsze się wylogowuję jak kończe przeglądać forum.