Tak jak mówisz, pełna encyklopedia to by był ogrom pracy, a nas jest za mało. Bardziej chodzi o miejsce, gdzie można wrzucać wszystko o charakterze informacyjnym, a nie tylko rozrywkowym, w tym może nawet tematy z ciekawostkami, ale że jest dużo roboty w innych kwestiach, to to wszystko na luzie i bez żadnej presji. lubi czasem napisać fajny artykuł, nie raz znajdował różne ciekawostki, mnie też coś często zainteresuje, np. artykuły dot. historii tworzenia gry (tylko na razie jestem zawalona innymi rzeczami), to przez parę lat powinno się nazbierać. Razem z archiwalnymi materiałami to będzie bardzo fajna baza.
No i skoro o archiwalnych materiałach mowa, to stamtąd można sporo rzeczy przenieść do takiego nowego działu, wtedy nowy dział miałby charakter opisowy, a w materiałach tak jak nazwa wskazuje - wszelkie archiwa-przecieki, konecpty, dokumenty projektowe, wywiady, artykuły prasowe itp.
A dalej na marginesie - mam też już plany na dodatkowe “ogarnięcie” i uzupełnienia działu z buildami i archiwalnymi materiałami. To podesłane wczoraj archiwum, które poświęcono Gothicowi, wygląda cudownie pod względem zawartości, dokumenty, koncepty, wywiady, artykuły z prasy. Jeśli chodzi o Stalkera, to mam już w zbiorze trochę takich rzeczy, zwłaszcza artykuły z prasy, zarówno polskiej, jak i obcojęzycznej. Tylko najpierw to trzeba poukładać, miejscami obrobić graficznie, przetłumaczyć, zredagować itd. Ta kwestia musi poczekać, bo jeśli będę w dalszym ciągu robić 10 rzeczy naraz, to finalnie pewnie nic nie będzie dokończone, chociaż chęci i planów jest mnóstwo : P
Przez “spójne” chodzi również o to, żeby ikony wizualnie nie odstawały od siebie, czyli żeby wszystkie miały ten sam styl i wyglądały jak z jednej i tej samej strony, bez miszmaszu. A co do “przejrzyste”, to zgadza się, znaki muszą być proste, żeby od razu było widać, co przedstawiają.
Stąd ten minimalizm i wektorowy “sterylny” styl jak dla mnie pasuje, bo przez to, że ikony są w małych rozmiarach, to w tym przypadku wszelkie graficzne urozmaicenia mogłyby ująć czytelności.
Może kiedy już zrobię ikony wedle planu i wizualizację na zrzutach, to będziesz mógł jakoś się odnieść, bo nic innego nie zdziałam, jeśli nie wiem, w czym dokładnie jest problem i jak to powinno wyglądać Twoim zdaniem