psi hełm

Jestem na etapie gospodarza w miasteczku 32 i nie mam psi hełmu, automatycznie nie mam dialogu z tym wojskowym, da się go jeszcze jakoś zdobyć czy położyłem fabułę? Dziwne jest też to bo wszystkie te główne zadania dla Sacharowa zrobiłem (tak mi się wydaje) a on mi nie dał tego hełmu

a patrzyłeś w poradniku jak to wygląda?

Cez137 - tak wygląda psi hełm:

A daje go zazwyczaj ten facet:

W razie czego to wpisz w wyszukiwarce: Сталкер пси шлем.

Z tego co pamiętam, to pierwszy raz, jak przyszło się do Sacharowa, trzeba było zrobić zadanie związane z naukowcami w Mrocznym Gąszczu. Potem trzeba było ochraniać Krugłowa w czasie pomiarów. I dopiero później Sacharow dawał psi-hełm.

Najpierw jak w/w Kamil190 dostajesz hełm nienastrojony, dopiero po misji także w/w oddajesz hełm Sacharowowi i on ci nastraja i wtedy laboratorium Na jantarze a potem radar i Czea.

tak, ale nie rozumiem w którym to momencie jest, to jest tak opisane jakoś między zadaniami, huk wie kiedy

tyle to ja wiem

14 godzin temu, vidkunsen napisał:

W razie czego to wpisz w wyszukiwarce: Сталкер пси шлем.

no i co? wywala pierdyliard modów, i co ja mam tam znaleźć?

może i trzeba było, ochranianie krugłowa to ja robiłem na samym początku jak w ogóle pojawiłem się na Jantarze a zadanie z naukowcem a nie naukowcami robiłem chwilę później i nie gąszczu tylko parowie, nie, nie dostałem za to żadnego hełmu tylko kase jak dobrze pamiętam 

698839337Screenshot2020-09-0211-46-32.jpg.4716cd6063b0285588ce81a7e61b30ec.jpg

Zazwyczaj Cez137 barman każe w ramach misji iść na jantar, tam Sacharow nawija, ,że podkopsa ci hełm jak wykonasz z Krugłowem pomiary.

W innych modach możesz tenże hełm dostać za inne zadania.

Jak Krugłow zginie to masz nieskalibrowany, jak przeżyje to dobry. Popatrz w inwentarzu czy go nie masz. W okienku nad pancerzem powinien być.

albo wklej screena ekwipunku, może ci się nie rzuca w oczy?

oto mój inwentarz na chwilę obecną,ja na śmierć zapomniałem o tym psi hełmie że będzie potrzebny ale przecież bym sobie przypomniał że mi go dawał, a da się go schować do schowka? bo są rzeczy których się nie da np mapnik, w ekwipunku jest a jak się do schowka zagląda to go nie ma, jeszcze kilka innych rzeczy jest takich ale nie pamiętam w tej chwili które to, bo jak się da to może ja go gdzieś schowałem w ferworze walki i teraz nie pamiętam gdzie. Ale by jajca były jak berety 

sscez13709-02-2012-10-22(l08yantar).jpg.a04981284a14a7c0c5122156f1dbf7e2.jpg

no faktycznie nie widać, trudno mi powiedzieć czy można go schować do skrzyni, nie pamiętam. 

A musisz robić to zadanie w tym Mieście? Mi się wydaje, że go nie robiłem, to jest chyba poboczne.

Bo tak to psi hełm chyba do niczego ci już nie będzie potrzebny.

Ewentualnie jak masz jakieś zapisy z jantaru to odpal na chwilę, jak tam stoisz z inwentarzem, jakie masz zadanie do zrobienia itd.

na Jantarze to mam jeszcze chyba znaleźć obiekt 2.1 czy jak on się tam nazywa i to tyle

Dobra cez137 - skoro nie można z tobą innaczej to ci na obrazkach pokażę:

1/ jakby co to wpisujesz frazę - Stalker OGSE 0.6.9.3 FINAL Пси шлем - i szukasz sam

2/ film z moda:

https://www.youtube.com/watch?v=\_Z7kHDQKFm0

Prawy, górny róg, koło skafanderka pomarańczowego jest widoczny razem z zielonym znaczkiem - 17:17.

Powodzenia 

p.s. obejrzyj ten film uważnie - słuchaj frazy - fonetycznie - psi szlom.

1 polubienie

Daję filmik w którym GB po wykonaniu pomiarów dostaje psi hełm. To od 7:00 min.

https://www.youtube.com/watch?v=_Z7kHDQKFm0

Sprawdź, czy to samo zrobiłeś w swojej grze.  Bo jak powiodło Ci się z pomiarami, to musisz go mieć. A skoro nie masz, jakiegoś dialogu nie przeprowadziłeś z Sacharowem.

DODANO: Swoją podpowiedź wysyłałem razem z @vidkunsen. Tak, że masz ją dwukrotnie.

1 polubienie

to nie o to chodzi żebyś ty mi pokazywał jak krowie na miedzy jak wygląda hełm bo ja to doskonale wiem, przecież to nie jest pierwszy mod który ogrywam, chodzi o to czy da się go jeszcze zdobyć w jakiś sposób, jak nie to nie i tyle i koniec balu panno lalu

tak, miałem tak samo, może wybrałem zły dialog, już teraz nie pamiętam, mógłbym zrobić dialog teraz tylko jak?

A spawner? da się go zespawnować spawnerem?

Radzę, wgrać zapis po powrocie z pomiarów, a przed rozmową z Sacharem i sprawdzić czy da hełm.

Chyba, że ten dialog opuściłeś i z Sacharem w ogóle nie gadałeś. Pamiętasz, szukać trupa Wasiliewa chodziłeś?

No i jak wykonałeś akcję w labie bez tego hełmu?

12 minut temu, kondotier napisał:

Pamiętasz, szukać trupa Wasiliewa chodziłeś?

tak

12 minut temu, kondotier napisał:

No i jak wykonałeś akcję w labie bez tego hełmu?

mówisz o X16? miałem to na czas, chyba 3 minuty czy jakoś tak, bo w dialogu z filmu widzę coś o X18, tam też byłem bez hełmu

Tak, o labie na Jantarze. Skoro tam byłeś, to hełm musiałeś mieć. Sprawdź na zapisach, sadzę że masz. No i na kolejnych zobacz kiedy Ci zniknął i co było przyczyną.

Cez137 - to nie pokaz, to instrukcja, napisałem żebyś obejrzał cały film bo cały film dotyczy psi hełmu.

21 godzin temu, kondotier napisał:

Tak, o labie na Jantarze. Skoro tam byłeś, to hełm musiałeś mieć.

A jednak nie, wróciłem do zapisu z X16, okazało się że miałem wtedy wzmocniony kombinezon naukowców, a psi hełmu nie miałem, wcześniejsze jak i późniejsze zapisy tylko to potwierdzają

sscez13709-03-2010-49-23(l08ubrainlab).jpg.c204fd697a3e4921a810e77daf7c5551.jpg

sscez13709-03-2010-49-46(l08ubrainlab).jpg.8707e3ae07f7c1b359503496e685bca4.jpg

No to dalej do tyłu. Zapis z zakończenia pomiarów i powrót do Sacharowa. A Krugłow Ci przeczył i do bunkra wrócił?