Witam, przez długi czas nie mogłem grać w stalkera z powodu komputera jaki miałem po prostu nie było możliwości grania, ale to nie o tym… Tak więc postanowiłem nadrobić braki i pograć sobie w stalkera zacząłem od pierwszej części i można powiedzieć że ukończyłem grę [spełniając Życzenie dostałem sufitem w głowę xD] Jednak w internecie znalazłem poradnik jak wykonać alternatywne zakończenie gry dotarłem po drabinie do drzwi i postanowiłem je otworzyć i co się okazało? Drzwi są zamknięte na zamek szyfrowy i nie jestem w stanie ich otworzyć. Podobno trzeba mieć detektor jednak ja takiego nie mam [Albo nie wiem jak go wgl użyć]
Oto moje pytania:
Jeżeli nie da się wyrzucić detektora albo sprzedać to w jaki sposób mam go użyć na drzwiach?
Jeżeli nie posiadam detektora to czy jest jakiś mod / mod który pozwoli mi go przywołać? Perspektywa gry od nowa nie bardzo mi się widzi szczerze.
Jeżeli nie ma nic co pozwoli dodać mi ten detektor to czy jest kod / mod który pozwoli objeść te drzwi?
Bardzo proszę o pomoc bo jak wspominałem UP nie bardzo mi się widzi przechodzenie gry od nowa jeżeli wywaliłem ten detektor.
jeśli to cienie i modey podobne do podstawki to masz w/w detektor i kody w hotelu w prypeci… kordon - agroprom - stacja twn-u - mózgozwęglacz - hotel Prypeć i cea1, potem bonanza z molonitem i …i n ni9e właż do pakamery tylko strzelaj do zielonych diod spoza drzw - projekt O - świadomość.
jeśli to cienie i modey podobne do podstawki to masz w/w detektor i kody w hotelu w prypeci… kordon - agroprom - stacja twn-u - mózgozwęglacz - hotel Prypeć i cea1, potem bonanza z molonitem i …i n ni9e właż do pakamery tylko strzelaj do zielonych diod spoza drzw - projekt O - świadomość.
Po wejściu do sarkofagu już nie da się z niego wyjść i tu jest problem a nie mam Save z przed wejścia mam tylko jak jestem w środku.
Coś mi się widzi, że poczytałeś poradnik do Czystego Nieba. Te drzwi na górnym korytarzu, są do otwarcia w tej grze. Bo nimi dostajesz się na CEA2. A CCz masz kilka zakończeń, zależnych od Twojego zachowani podczas gry. Nazywanych złymi i jedno dobre, kiedy masz życzenie aby Zona sczezła.
Chodzi mi o zakończenie ’ Świadomość Z’ w którym należy przejść przez drzwi, pomijamy spełniacz Życzeń i udajemy się boczną drabiną do góry tam znajdują się drzwi zawierające zamek elektroniczny. Dlatego pytam czy jest jakaś możliwość dodania sobie ów detektora cheatem czy czymś?
Jak dobrze pamiętam, to o ten klucz szyfrowy, trzeba zadbać dużo wcześniej. Tylko wtedy, gdy w PDA pojawi się info, aby spotkać się z Przewodnikiem. Spotkanie odbywa się w tym budynku, gdzie ratujemy Lisa. Jeśli przeoczy się to zadanie, to o kluczu trzeba zapomnieć. Prawdopodobnie przeoczyłeś (ja też za pierwszym razem dałem ciałka z kluczem) i ponowna gra Cię czeka, jeśli chcesz zagrać w dalszej rozgrywce, a jest bardzo ciekawa - zaręczam.
Jak dobrze pamiętam, to o ten klucz szyfrowy, trzeba zadbać dużo wcześniej. Tylko wtedy, gdy w PDA pojawi się info, aby spotkać się z Przewodnikiem. Spotkanie odbywa się w tym budynku, gdzie ratujemy Lisa. Jeśli przeoczy się to zadanie, to o kluczu trzeba zapomnieć. Prawdopodobnie przeoczyłeś (ja też za pierwszym razem dałem ciałka z kluczem) i ponowna gra Cię czeka, jeśli chcesz zagrać w dalszej rozgrywce, a jest bardzo ciekawa - zaręczam.
Wiem właśnie tylko perspektywa gry od nowa mi się nie widzi, chociaż Możesz dokładniej powiedzieć mi o tym zadaniu z lisem? Jakoś go nie pamiętam…
Lisowi pomagamy prawie na samym początku, jak mamy przekroczyć nasyp kolejowy (ogólnie przejść na drugą stronę torów kolejowych) i jest wezwanie, aby pomóc Lisowi. On znajduje się na Kordonie po prawej stronie drogi za torami, patrząc w w kierunku wysypiska. Jest ranny i po daniu mu apteczki, pomagamy mu jeszcze przy ataku psów.
Tu masz spawner: https://yadi.sk/d/hju3u5axK8DxJ . Po wczytaniu zapisu wychodzisz do menu gry i F1. Pod przyciskiem RÓŻNE będziesz miał dekoder do drzwi - powinien skrypt zaskoczyć. Miłej zabawy .
Troian, zawsze możesz, nawet na tym forum wejść w tzw. sejfy, Lis - 2 rozmowy przed i po ukatrupieniu skowyrów/psów, dopiero za jakis czas masz tzw. 3-i dialog, kluczowy dla szyfru w twoim pda a potem agroprom itd/itp.
To jest spałner z NS5 TT2, dziala w 70% modów związanych z cieniami, popróbuj!:
Ok powiedzmy że nie do końca pomogłem lisowi [Nie dożył] czy jak sobie Zespawnie ten detektor to zadziała mi to czy mam od nowa grać i starać się mu uratować dupę?
Dobry stalker pomaga innym i ma potem łatwiej w grze. Pierwsza granie jest ciekawsze, ale następne jest rozważniejsze. Zagraj drugi raz, a nie pożałujesz. Lis nagradza za ratunek, a gdy jeszcze z psami mu pomożesz (dzieje się to zaraz po podaniu apteczki), będziesz jego dozgonnym przyjacielem. Powodzenia.
Dobry stalker pomaga innym i ma potem łatwiej w grze. Pierwsza granie jest ciekawsze, ale następne jest rozważniejsze. Zagraj drugi raz, a nie pożałujesz. Lis nagradza za ratunek, a gdy jeszcze z psami mu pomożesz (dzieje się to zaraz po podaniu apteczki), będziesz jego dozgonnym przyjacielem. Powodzenia.
No właśnie gram 2 raz sobie, pomogłem mu [Oraz temu pierwszemu przy moście] Pomogłem mu też z psami ale dał mi tylko kasę niestety, szczerze wolał bym ten Detektor, nie wiem mam czekać aż mi go da czy jak?
Dobra nie czekałem i dodałem sobie ów Detektor i mam zadanie znajdź Drzwi Jeżeli zlamiłem to trudno ale bardzo mi zależy na takim zakończeniu Jeżeli tego questa robi się później to powiedzcie kiedy to sobie go wykonam w tedy będę miał czyste sumienie
Nie on ma Ci dać detektor, ale info o dekoderze i to właśnie Przewodnik daje namiary. W pewnym etapie rozgrywki, pojawi się zadanie w PDA, aby spotkać się z Przewodnikiem. Miejsce jak wskazałem, a na dodatek będziesz miał znacznik na tym gościu od tego klucza.
Lis nie daje detektora. W późniejszej grze obok Lisa pojawia się Przewodnik, który mówi Ci gdzie jest Doktor (kryjówka Striełoka w podziemiach Agropromu). Detektor dostajesz od Doktora.
Lis nie daje detektora. W późniejszej grze obok Lisa pojawia się Przewodnik, który mówi Ci gdzie jest Doktor (kryjówka Striełoka w podziemiach Agropromu). Detektor dostajesz od Doktora.
Aaa takie buty A to bardzo dziękuje za informację ^^ Będę starał się wykonać questy. A Takie jeszcze jedno pytanko dotyczące Lost Alpha, podobno można tam jeździć pojazdami to prawda? Bo nie wiem czy jest wgl sens pobierania go
Informację o Przewodniku dostaje się jak pamiętam w Labie na Jantarze po znalezieniu Ducha. Z tym że musi to być poprzedzone spotkaniem z Kretem i kryjówką Striełoka. Cały ciąg zdarzeń.
A co do LA. Tak jeździ się pojazdami. Bardzo wywrotnymi. Ale nawet jakby ich w LA nie było, to każdy dobry stalker powinien zagrać w tę wersję stalkera, aby zobaczyć jak mogła wyglądać ta gra, gdyby przyjęto tamte rozwiązania. Masz cały temat o LA i tam możesz o niej poczytać i zasięgać informacji.
Informację o Przewodniku dostaje się jak pamiętam w Labie na Jantarze po znalezieniu Ducha. Z tym że musi to być poprzedzone spotkaniem z Kretem i kryjówką Striełoka. Cały ciąg zdarzeń.
A co do LA. Tak jeździ się pojazdami. Bardzo wywrotnymi. Ale nawet jakby ich w LA nie było, to każdy dobry stalker powinien zagrać w tę wersję stalkera, aby zobaczyć jak mogła wyglądać ta gra, gdyby przyjęto tamte rozwiązania. Masz cały temat o LA i tam możesz o niej poczytać i zasięgać informacji.
Możesz podesłać mi jakiś poradnik bo troszkę pogubiłem się w tych misjach teraz, Aktualnie zajmuje się zdobyciem dokumentów z X16 [Wyłączenie pierwszego Emitera czy coś [Ten mózg w słoiku]] Udało mi się tego doktora przenieść całego aby mu nic nie odstrzelili i właśnie będę zabierał się za dostrajanie tych śmiesznych słuchawek od profesorka.