Też jestem za pozbyciem się “Striełoka”
Podrzucę jeszcze jeden pomysł - czy dałoby się rozszerzyć standardową reputację o dodatkowe funkcje tak jak ma to miejsce na forum amk?
Podrzucę jeszcze jeden pomysł - czy dałoby się rozszerzyć standardową reputację o dodatkowe funkcje tak jak ma to miejsce na forum amk?
No to daj im “jasny gwint”.
Co oznacza “?” ptaszek, iks i klucz? Nie dociekłem tego.
W dniu 26.07.2020 o 17:31, Anton Gorodecki napisał:
Tak, kwestia odpowiedniego obrazka.
Jeżeli chodzi o rozszerzenie standardowej reputacji, to pozwoliłem sobie na dodanie dwóch nowych. Zawsze to jakaś urozmaicenie.
Został dodany klucz i znak zapytania. Zapożyczone z forum AMK TEAM.
Kluczyk - od teraz możemy podziękować komuś za rozwiązanie poważnego problemu. Np. z modem ( problem natury technicznej bądź fabularnej ), ale i nie tylko.
Znak zapytania - Czyiś post jest dla nas niezrozumiały ? Możemy dać znać jego autorowi, że gada bez sensu
Dajcie znać, co sądzicie o tych dwóch grafikach i czy się wam podobają.
Ewentualnie możemy wykorzystać jeszcze pomysł i zamienić aktualne łapki w dół/górę na te stalkerskie.
Wiem, że ten temat dotyczy grup oraz rang ( najwyżej stworzy się nowy i przeniesie posty ), ale mam przy okazji kolejną małą propozycję.
Mamy znaczek radioaktywności przy dziale z _ Call of Chernobyl _.
Czy chcemy nowe, aż do NLC 7 3.0?
Każdy znaczek radioaktywności byłby w innym kolorze. Rozmawiałem na ten temat z i nie ma problemu z wykonaniem.
33 minuty temu, Agrael napisał:
zamienić aktualne łapki w dół/górę na te stalkerskie
Zdecydowanie tak. Ten kciuk w górę/w dół w rękawicy znakomicie się nada.
33 minuty temu, Agrael napisał:
Każdy znaczek radioaktywności byłby w innym kolorze.
Ikona radioaktywności CoCa jest wyciągnięta z pliku .exe. Wiem, bo sam ją dodawałem. Można by tak samo zrobić z resztą działów. Ewentualnie poszukać na stronach danych modów jakichś fajnych ikon kojarzących się z danym modem.
Edyta: dodałbym jeszcze do reputacji znaczki np. “świetna wiadomość” i “nie zgadzam się”.
Jestem za.
44 minuty temu, Anton Gorodecki napisał:
Ewentualnie poszukać na stronach danych modów jakichś fajnych ikon kojarzących się z danym modem.
Pamiętam, że kiedyś utworzyłem temat z ikonami dla różnych modyfikacji:
<___base_url___>/topic/6289-ikony-dla-r%C3%B3%C5%BCnych-modyfikacji/?tab=comments&do=embed&comment=66552&embedComment=66552&embedDo=findComment#comment-66552
Twórca brał je stąd: [KLIK]
Przeniosłem niektóre posty z żeby nie robić tam bałaganu.
Skoro jest przycisk “dziękuję”, to sugeruję aby mogli go dawać też nowi forumowicze. Bo to oni zazwyczaj są biorcami podpowiedzi o rozwiązywaniu problemów.
Użytkownicy, którzy znajdują się w grupie Turysta, nie mogą przyznawać punktów reputacji. Z prostego powodu - mogą ją wykorzystać w celu np. ciągłego przyznawania ujemnej punktacji.
Jednak zmieniłem im maksymalną liczbę punktów reputacji, które mogą przyznać w ciągu dnia z 0 na 2. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. W razie problemów będzie można przywrócić starszą wersję. Swoją drogą mamy na forum 13594 Turystów.
Łapki w dół/górę zostały zmienione na stalkerskie.
Z tymi ikonami modów to też ciekawy pomysł.
Mamy dużo działów na forum. Jeżeli posiadacie jakieś klimatyczne grafiki, to wysyłajcie. Będziemy myśleć gdzie je umieścić.
Przyszedł mi jeszcze do głowy pomysł z zastąpieniem serduszka znakiem radioaktywności, czyli tym:
Mnie się radioaktywność kojarzy negatywnie, więc jeżeli już, to tylko dla opcji minusowania. Ktoś jest złośliwy, arogancki itp. niech ma łatkę szkodliwego.
A za plusa dać wygląd jakiegoś wielce pożytecznego artefaktu. Ale też o ciekawym wyglądzie. A jest takich sporo.
Kilka ikon dla naszych “dużych” działów (w formacie .png): [ikony dla działów.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=48675)
Poza ikoną NLC 7 wszystkie pochodzą z paczki, którą podlinkował
Wykorzystałem te ikony pod Mody przetłumaczone na język polski.
Jednak wciąż brakuje do:
Dodatkowo, jeżeli znajdziecie ikony dla innych działów, to podsyłajcie.
a ty trochę na obrabianiu grafiki się znasz albo bawisz się czasem w takie rzeczy?
Bo można sobie ściągnąć różne programiki do robienia ikon, to nawet jakieś proste na nasze potrzeby by wystarczyły.
A może coś wie w tym temacie?
Moje propozycje do działów z modami:
Mody Zaurusa - morda Zmiennolicego czy jak się nazywał główny “niebieskotwarzowy” przeciwnik.
Narodnaja Solianka - talerz z jakąś zupą były ikonki zup w modach, np w Anomaly.
Priboi - hełm/głowa żołnierza.
Inne mody w języku polskim - może jakaś głowa czy popiersie jakiegoś Stalkera i napis na nim PL w jakimś rzucającym się w oczy kolorze np czerwonym.
Reborn - może ikona noworodka/bobasa :P coś jak z Dead Stranding
Reborn - odrodzony - Feniks.
W temacie grafik to bardziej . To nie moja bajka niestety
Ikonki to moge nawet w paint’cie zrobic. Potrzebne są mi tylko wymiary, reszta to pikuś
Podbijam.
3 propozycje. 2 dla Priboy Story i jedna dla Reborn.