Reputacja / Grafika Działów / Nowe Frakcje

Też jestem za pozbyciem się “Striełoka”

Podrzucę jeszcze jeden pomysł - czy dałoby się rozszerzyć standardową reputację o dodatkowe funkcje tak jak ma to miejsce na forum amk?

No to daj im “jasny gwint”.

Co oznacza “?” ptaszek, iks i klucz?  Nie dociekłem tego.

W dniu 26.07.2020 o 17:31, Anton Gorodecki napisał:

Też jestem za pozbyciem się “Striełoka”

Podrzucę jeszcze jeden pomysł - czy dałoby się rozszerzyć standardową reputację o dodatkowe funkcje tak jak ma to miejsce na forum amk?

Tak, kwestia odpowiedniego obrazka.

1 polubienie

Na ap-pro.ru zauważyłem fajną alternatywę (taką stalkerską) dla łapek w dół i w górę:

123.JPG.ce5f9b8546a1d49804d76db09f317cc0.JPG

Jeżeli chodzi o rozszerzenie standardowej reputacji, to pozwoliłem sobie na dodanie dwóch nowych. Zawsze to jakaś urozmaicenie. 
Został dodany klucz i znak zapytania. Zapożyczone z forum AMK TEAM.

Spoiler

2072542828Beztytuu.png.5f8b03d27f30e56a5a415a7eba59a8d7.png4.png.da98f505664ff15a594841e9931bdcd6.png

Kluczyk - od teraz możemy podziękować komuś za rozwiązanie poważnego problemu. Np. z modem ( problem natury technicznej bądź fabularnej ), ale i nie tylko. 
Znak zapytania - Czyiś post jest dla nas niezrozumiały ? Możemy dać znać jego autorowi, że gada bez sensu  

Dajcie znać, co sądzicie o tych dwóch grafikach i czy się wam podobają.
Ewentualnie możemy wykorzystać jeszcze pomysł  i zamienić aktualne łapki w dół/górę na te stalkerskie. 

Wiem, że ten temat dotyczy grup oraz rang ( najwyżej stworzy się nowy i przeniesie posty ), ale mam przy okazji kolejną małą propozycję. 

Mamy znaczek radioaktywności przy dziale z _ Call of Chernobyl _. 

Czy chcemy nowe, aż do NLC 7 3.0?

Spoiler

4664.png.9e0c9aed155dd45ad0413597466ab3ac.png

Każdy znaczek radioaktywności byłby w innym kolorze. Rozmawiałem na ten temat z  i nie ma problemu z wykonaniem. 

4 polubienia

33 minuty temu, Agrael napisał:

zamienić aktualne łapki w dół/górę na te stalkerskie

Zdecydowanie tak. Ten kciuk w górę/w dół w rękawicy znakomicie się nada.

33 minuty temu, Agrael napisał:

Każdy znaczek radioaktywności byłby w innym kolorze.

Ikona radioaktywności CoCa jest wyciągnięta z pliku .exe. Wiem, bo sam ją dodawałem. Można by tak samo zrobić z resztą działów. Ewentualnie poszukać na stronach danych modów jakichś fajnych ikon kojarzących się z danym modem.

Edyta: dodałbym jeszcze do reputacji znaczki np. “świetna wiadomość” i “nie zgadzam się”.

2 polubienia

Jestem za.

44 minuty temu, Anton Gorodecki napisał:

Ewentualnie poszukać na stronach danych modów jakichś fajnych ikon kojarzących się z danym modem.

Pamiętam, że kiedyś utworzyłem temat z ikonami dla różnych modyfikacji:

<___base_url___>/topic/6289-ikony-dla-r%C3%B3%C5%BCnych-modyfikacji/?tab=comments&do=embed&comment=66552&embedComment=66552&embedDo=findComment#comment-66552

Twórca brał je stąd: [KLIK]

Przeniosłem niektóre posty z   żeby nie robić tam bałaganu. 

1 polubienie

Skoro jest przycisk “dziękuję”, to sugeruję aby mogli go dawać też nowi forumowicze. Bo to oni zazwyczaj są biorcami podpowiedzi o rozwiązywaniu problemów.

Użytkownicy, którzy znajdują się w grupie Turysta, nie mogą przyznawać punktów reputacji. Z prostego powodu - mogą ją wykorzystać w celu np. ciągłego przyznawania ujemnej punktacji. 
Jednak zmieniłem im maksymalną liczbę punktów reputacji, które mogą przyznać w ciągu dnia z 0 na 2. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. W razie problemów będzie można przywrócić starszą wersję. Swoją drogą mamy na forum 13594 Turystów. 

Łapki w dół/górę zostały zmienione na stalkerskie. 

Z tymi ikonami modów to też ciekawy pomysł. 
Mamy dużo działów na forum. Jeżeli posiadacie jakieś klimatyczne grafiki, to wysyłajcie. Będziemy myśleć gdzie je umieścić.  

6 polubień

Przyszedł mi jeszcze do głowy pomysł z zastąpieniem serduszka znakiem radioaktywności, czyli tym:

Mnie się radioaktywność kojarzy negatywnie, więc jeżeli już, to tylko dla opcji minusowania. Ktoś jest złośliwy, arogancki itp. niech ma łatkę szkodliwego.

A za plusa dać wygląd jakiegoś wielce pożytecznego artefaktu. Ale też o ciekawym wyglądzie. A jest takich sporo.

2 polubienia

Kilka ikon dla naszych “dużych” działów (w formacie .png): [ikony dla działów.7z](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=48675) 

256.png.c23656383d9c2b0baafc728fcc526478.png lw512.png.95504b8657dba7d8e6feba74647a11a4.png  nlclogo2.png.3dfd4655a61d78aaf6a79960b90c820d.png  ogse512.png.7ad16d9db21cc76ad5ae04c6b94672fa.png  sm512.png.a7be5f7dbcbc8e88e81780710c1e9fe0.png  tt512.png.d2fd292e30ae41e33afb2514a4f6b4d7.png 

Poza ikoną NLC 7 wszystkie pochodzą z paczki, którą podlinkował

3 polubienia

Wykorzystałem te ikony pod Mody przetłumaczone na język polski

Jednak wciąż brakuje do: 

• Mody by Zaurus
  • Mody na bazie Narodnaja Soljanka
  • Mody z serii Reborn
  • Mody na bazie Proboi Story
  • Inne Mody w języku polskim 

Dodatkowo, jeżeli znajdziecie ikony dla innych działów, to podsyłajcie. 

1 polubienie

a ty trochę na obrabianiu grafiki się znasz albo bawisz się czasem w takie rzeczy? 

Bo można sobie ściągnąć różne programiki do robienia ikon, to nawet jakieś proste na nasze potrzeby by wystarczyły.

A może  coś wie w tym temacie?

Moje propozycje do działów z modami:

Mody Zaurusa - morda Zmiennolicego czy jak się nazywał główny “niebieskotwarzowy” przeciwnik.

Narodnaja Solianka - talerz z jakąś zupą były ikonki zup w modach, np w Anomaly.

Priboi - hełm/głowa żołnierza.

Inne mody w języku polskim - może jakaś głowa czy popiersie jakiegoś Stalkera i napis na nim PL w jakimś rzucającym się w oczy kolorze np czerwonym.

Reborn - może ikona noworodka/bobasa :P coś jak z Dead Stranding

Reborn - odrodzony - Feniks.

W temacie grafik to bardziej . To nie moja bajka niestety  

Ikonki to moge nawet w paint’cie zrobic. Potrzebne są mi tylko wymiary, reszta to pikuś

1 polubienie

Podbijam. 

3 propozycje. 2 dla Priboy Story i jedna dla Reborn. 

Spoiler

priboy1.png.ed10eb316dc9620478a823fa3aecd93b.pngpriboy2.png.63bc54ee86f410780ba64b96bc2361be.pngreborn1.png.6f4fc45c3f5a41f7b2923a71d0960e26.png

2 polubienia