Rezygnacja z funkcji admina.

Dobra krótka piłka, przez najbliższe miesiące będę miał coraz mniej czasu żeby aktywnie udzielać się na forum więc rezygnuję z funkcji admina.

Pewnie dalej będę od czasu do czasu wrzucał jakieś newsy czy jak coś tam ciekawego znajdę ale widzę, że coraz mniej mam chęci do takiej aktywniejszej działalności na forum.

to jak tam będziesz miał chwilkę czasu to odbierz mi uprawnienia i przenieś do innej grupy bo sam sobie nie mogę takich rzeczy w panelu zrobić.

Jak chcesz to możesz mnie nie wiem wrzucić maksymalnie  jeszcze do Redaktorów ale w sumie nawet i w Zielonej grupie mogę być, nie będzie problemu  

Chyba dopada mnie wypalenie pomału. Nie ma sensu ciągnąć czegoś na siłę jak już się człowiekowi nie chce jak kiedyś.

Możesz zmienić. Możesz nawet sam sobie usunąć konto niczym Goodlike, ale nie polecam  

Tomek, jeżeli czujesz, że potrzebujesz przerwy i chcesz odetchnąć, bo masz dość i jesteś zmęczony stalkerem, to śmiało. Przecież Cię nie przywiążę do krzesła i nie rozkażę działać, robić cokolwiek - sam musisz tego chcieć. 

Masz konto na ST od 2014 roku, zostałeś adminem, a dzięki wieloletniej służbie i legendą. Nie zamierzam Cię degradować lub umieszczać w innej grupie tylko dlatego, że potrzebujesz przerwy. Jeżeli będziesz chciał wrzucić jakiś news o modzie, zabrać głos w istotnej dla nas sprawie - jak najbardziej do tego nakłaniam. 

Mnie martwi natomiast to, że brakuje nam na forum osób ambitnych lub takich, które nas w przyszłości zastąpią, ale mimo wszystko dajemy też radę - tłumaczy nam ostatnio przybyło, dbamy o jakość spolszczeń i ogólnie forum ma się całkiem nieźle, bo ciągle coś poprawiamy, tworzymy. 

Zostałem Sekretarzem na ST w 2019 roku - w momencie gdy borykamy się z upadkiem for oraz użeramy z takimi jegomościami jak Sierota i zapewne nie powinienem Ci dziękować w imieniu całego ST, ale czuję, że powinienem. Jesteś wybitnym stalkerem i mam nadzieję, że po zasłużonym odpoczynku wrócisz w pełni sił. 

2 polubienia

9 godzin temu, Agrael napisał:

Możesz zmienić.

No znaczy się Grupy Podstawowej “Administrator” nie mogę zmienić samemu na coś innego.

W Grupie Podrzędnej mogę wybrać co chcę, mam “Moderatora i Redaktora”.

Wygląda, że samemu sobie Admina w grupie podstawowej nie można ściągnąć, bo np innym w tym tobie mogę spokojnie zmieniać tam Rangi.

Także jak coś to przerób mnie w grupie głównej na Redaktora, czy tam może być Zasłużony emeryt  to nadal sobie coś tam będę robił ale już tak mniej poważnie, a w podrzędnej zostaw uprawnienia Moderatora bo Administratora chyba nie potrzebuję.

Faktycznie, przy nieobecności na forum pozostawienie tytułu Administratora, będzie powodowało nieporozumienia. Daj mu Zasłużonego i sprawa rozwiązana.

już dogadane, przechodzę znowu do Redaktorów. Później  tam mi Agrael zmieni w panelu te rangi żebym nie mylił ludzi  Z czerwonego zmienię się znowu w białego.

Admina nie da się również przydzielić grupie podrzędnej, ale jako Redaktor zachowa dostęp do panelu moderatora i w każdej chwili może na przykład wlepić ostrzeżenie.  

Tak więc dogadane i  jeżeli tylko będzie miał czas, ochotę i chęci, to będzie działał, a od dzisiaj wraca do białego kolorku. 

1 polubienie

Że tak zapytam bo myślę wypada. Kto zastąpi ? w roli admina?

I dzięki za lata pracy! Świetny kawał roboty!

Dobre pytanie, ale nie wiem. Lasu rąk na stanowisko admina nie widać, a nie może piastować tej funkcji byle kto. 

Teoretycznie moglibyśmy usunąć grupę Sekretarza, a ja zostałbym przeniesiony na ''czerwonego", aby nie było tej luki, bo  często nie ma, a ludzie muszą widzieć, że admin przebywa na ST. 

Trzeba będzie w wolnej chwili edytować #1 post tego tematu:

< base_url >/applications/core/interface/index.html

1 polubienie

wykonałeś znakomitą robotę jako admin, szacun, ale to zrozumiałe że w końcu przychodzi czas na zmiany. Człowiek od razu był spokojniejszy wiedząc, że jest admin, który cały czas czuwa nad porządkiem w komentarzach i tematach.

Ja bym proponował nie odbierać uprawnień tomkowi, żebyśmy mieli takiego “cichego admina” na wszelki wypadek, nie byłby on zobowiązany do czegokolwiek, ale w razie czego mógłby reagować. Ale to tylko taka luźna sugestia. 

1 polubienie

A może ktoś z byłych adminów albo elitarnych objął tą zaszczytną funkcję?

Można  tu w Sterowni zrobić temacik nawet początkowo niezobowiązujący  czy są jacyś chętni na tą funkcję, chodzi raczej o tych bardziej aktywnych userów. Niby takich funkcyjnych ludzi trochę jest/było ale jest kwestia czy im się jeszcze chce.

Byłby punkt zaczepienia i chociaż trochę by było wiadomo czy jest las rąk czy, że raczej niebardzo.

To może niech kolega się wypowie. Bo my tu gadu gadu a On może mieć innym pomysł na forum.

Nikt Tomkowi uprawnień nie odbierze - w każdej chwili może zrobić to, co uważa za słuszne jako admin  

Myślę, że nawet wypowiedź -a nie zmieni obecnej sytuacji, bo potrzebujemy świeżej krwi - kogoś ambitnego i przede wszystkim kierującego się naszymi forumowymi tradycjami. 

Znam jedną osobę, która mogłaby piastować funkcję Administratora, ale obecnie jest na zasłużonej emeryturze. Druga sprawa jest taka, że dla poniektórych jest dość kontrowersyjną personą. 

Ja najchętniej widziałbym powrót , ale w taki sposób, aby był aktywny i działał na rzecz forum, bo potencjał na rozbudowę strony jest ogromny.

Przyznam, że momentami sam odczuwam zmęczenie, bo każdego dnia rozmawiam z wieloma osobami, wysyłam PW, szukam newsów o modach i muszę borykać się z takimi sprawami jak chociażby CZ, gdzie jestem wyśmiewany, a moje zdjęcia osobiste są przerabiane. Co za dużo, to i świnia nie przeżre, ale tak się jakoś złożyło, że jestem w stanie to przyjąć na klatę, a i nawet więcej, bo żaden wypierd z internetu nie będzie podnosił ręki na ST. 

Więc podsumowując - poczekajmy na wypowiedź -a, bo to w końcu on jest założycielem forum. Póki co trzeba bazować na takich zasobach ''ludzkich" jakie mamy. 

3 polubienia

I jak tam Panowie i Panie zapadły jakieś decyzję? Wiadomo kto będzie nowym adminem? Czy zostajemy tylko z szefem ?

no i przecież to też admin.

Ale fajnie by było jakby kolega główny admin określił się czy planuje awanse czy zostaje tak jak jest. To kwestia szacunku do naszej małej społeczności