Dla tych którym seriale to dno dna nie polecam tematu , tych drugich zapraszam do pisania i polecania.
Jestem od zawsze miłosnikiem horrorów, sci-fi, fantasy i thrillerów… kino, tv, net, zawsze szukam tych kategorii.
Ostatnio moja kobietka zaraziła mnie hitem HBO “Gra o Tron” http://www.filmweb.pl/serial/Gra+o+tron-2011-476848, doskonały choć sądziłem że to dno. Polecam, wszystkie sezony na ekino, zalukaj i kinomanie. Nowy sezon własnie ruszył.
Standardowo: Dexter, Breaking Bad, Sherlock, Vikings, American Horror Story (oglądałem tylko pierwszą część), The Walking Dead (1, 2 sezon był dobry, teraz mi się wydaje takie se). Ostatnio odkryłem też “The 100”, zobaczymy co z tego będzie.
Brön - Most nad Sundem, Pusher - ale duński nie ten szajs z usa - 3 filmy, (kommandor) Hammilton - 3 filmy, Forbrydelsen, Serial produkcji rosyjskiej - Zona(49 odcinków), Strafbat, Brygada, Wąchacz - letko komediowy - 2 serie.
Trylogia Pusher bardzo fajna. Co do seriali to ostatnimi czasy szukam brytyjskich, można znaleźć fajne scifi i sensac Jeden z lepszych seriali, które ostatnio widziałem to Utopia. Ze scifi podobał mi się Ocaleni-Survivors. Sensacyjne to Ripper Street. Gra o tron i Walking Dead wiadomo (chociaż ten drugi coraz bardziej cieniuje) Świetny jest Wikingowie, aż szkoda, że tylko 2 odcinki 3 sezonu już zostały. No i muza w tym serialu miodzio Jak ktoś lubi klimaty zombie to podejście lekko na wesoło zapewni Z Nation. Jak ktoś lubi krwawą jatkę to nieźle się ogląda Spartakusa. Wampiry, tylko nie takie jak w Zmierzchu itp to serial The Strain.
Dla tom3kb z angli seriale ode mnie: Anglia - Poldark, Australia - Banished, Francja - królowie przeklęci, oraz jakby kontynuacja - Commandoria, sprawdzę proponowaną przez ciebie Utopię.
Co do wikingów… to bez jaj na Chąsie/Hąsie/Vikingu nie budowało sie nigdy wież oblężniczych - vide paryżewo, w tym serialu my w oczach celtów i celtyckie obyczaje, Z nation - czytałem wszystkie trzy tomy a film/serial ha ha ha to kolejna podróba prizon brek czy łolking ded… bez polotu, akcji, umrze niedługo.
Z seriali na wesoło z usa to serial istna komedyja - I Zombie
Nie czepiajmy się takich szczegółów jak te wieże oblężnicze w końcu jakoś te mury musieli sforsować, kto wie co sobie w tamtych czasach budowali, może same drabiny, może coś jeszcze. Zresztą takie rzeczy nie psują obrazu serialu jako całości. A ogląda go się bardzo dobrze. Izombies, poczekam na więcej odcinków/opinie i pewnie kiedyś obejrzę. Z Nation to taki raczej serial dla beki do oglądania przy piwie W końcu to robota Asylum. Taki “starszy” wojenny Generation Kill.
Z vikingów to mnie się ta cała była ragnara widzi, laktozaberta czy jakoś tak ;), ta druga ragnara to mimoza, musiałbym byc dobrze wypity żeby podjąć sie kontynuacji mojej lini genetycznej z nia .
Ale mój idol to Rollo, jest bardziej znany wszystkim z Sag niż jego brat który tylko “udroznił” szlaki do angli, Rollo był wojownikiem ragnar …jego bratem.
Ze śmiesznych filmów to sobie ostatnio oglądałem Halo - film lub serial(5 części).
To ja mam tak samo Pierwsza Ragnarowa fajna, a na drugą patrzyć nie mogę. Rollo teraz to taki “berserk” ja niczego się nie boję :). Mi się rola Flokiego podobała w pierwszych 2 sezonach ale teraz jako taki dziki fanatyk religijny to już nie bardzo. Jeszcze mi się 3 seriale przypomniały. Penny Dreadful aka Dom grozy, klimatyczny horrorek. Marvels Agent Carter taki spin off Agentów Tarczy bez żadnych superbohaterów. Peaky Blinders, Anglia po 1wś i powstające/działające wtedy gangi.
Sf szwedzki - Akta Manniskor, obejrzyj też rus seriale: Michałycz, Zajcew+1, szwedzki 3 części - Mężczyźni nienawidzący kobiet - 1 część kobieta z tatuażem(tylko nie pomyl tej części z szajsem z usa) - Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist) Noomi Rapace (Lisbeth Salander).
Jeszcze zapomnieliśmy o westernach mało tego w dzisiejszych czasach. Więc jak ktoś ma ochotę na konik, kapelusik i pistolecik to może spróbować. Hell on Wheels, ten oglądałem oprócz bodajże ostatniego sezonu ale jeszcze nadrobię. Deadwood, o tym się nasłuchałem, że dobry.
Lagerta Lodbrok, fajna była. Co do tej drugiej to tak samo, jak poprzednicy “musiałbym być dobrze wypity, żeby podjąć się kontynuacji mojej lini genetycznej z nią”. ^^ Trzeciego sezonu narazie nie oglądam, czekam na pełny w 1080p.
A mnie się podobają takie-Gotham (2014;Bibliotekarze The Librarians (2014) ;Madam Secretary Sezon 1-2014;The Mysteries of Laura (2014) {Sezon 1} ;Marco Polo (2014) ;Marvels Agent Carter (2015)
Wiem,że to amerykański chłam-ale o gustach się nie dyskutuje.
Nie wszystkie filmy z usa są chałą, maja być po prostu niezależne w producji od jewriejłudu i można je oglądać lub ma je robić ktos spoza(reżyser/scenarzysta) usa np. ridlej szkot i jego niesamowity/niesmiertelny saracern 1 znaczy się łobcy 1 ;), patrz też na aktorów z usa którzy grają w filmach z innych krajów i nie są w układzie z w/wj kliką z wichury leżącej na uskoku tektonicznym - La Reyna de los Angeles
Utopia - 2 sezony, w tym tydniu zacznę oglądać 1-y sezon.
Devell - Ale które miami vice te stare z johnsonem i tym drugim czy jakieś “nowości” czyli aż sine ze starości z nalotem odsmażane kartofle jakimi są tzw. remajki czyli gnioty z usa?
vide prywatne wieści
Tom3kb !!! obejrzałem 2 serie Utopii, trochę pokręcone(no cóż angole tak mają) trochę dużo żydowskiego rasizmu-mistycyzmu który w zamierzeniu miał przestraszyć zapewne a śmieszy i jest ponizej żenady ale lubię dwóch aktorów z tego serialu - jeden grał śledczego w filmie o czikatiłło - stefek rea i ten drugi - ostatnio oglądałem film z nim Hyena ,polecam - neil maskell.
Co do roli żeńskiej ta cała olka roach to…to jak zobaczyłem … :wallbash: , a było tak fajnie miała u mnie branie i spier… zepsuła to ;).
Ogólnie polecam w deszczowe popołudnia jako letką sf, taką z sucharkiem i herbatą i mozna wyłączyć i dokonczyć za tydzień każdy odcinek.
“Hyene” też ostatnio oglądałem, całkiem fajny film ale za zakończenie to bym ich rozszarpał
Niel Maskel w Utopii rządził
Ok, kolejny serial, który polecam to Daredevil , nigdy nie lubiłem tego “ślepego” superbohatera ale serial ogląda się bardzo dobrze (jestem w połowie). Fajna fabuła, niezłe sceny walki. Serial powinien nawet spodobać się tym, którzy klimatu superbohaterów za bardzo nie trawią Serial miał wysokie oceny i zamówiono sezon 2.
Kolejny dobry serial z logo Marvela po Agentce Carter.
Oglądał ktoś może Agentów Tarczy , dobre to to? Trochę dużo odcinków i nie wiem czy się zabierać. Ostatnimi czasy lubię seriale gdzie sezon to 10-13 odcinków i najlepiej, żeby nie był to wielosezonowy tasiemiec, dawno już się nie zabierałem do serialu z 22 odcinkami w sezonie.