A na dokładkę garść nowych zrzutów
Spoiler
Źródło: [KLIK]
Akaczyk do obejrzenia.
Dwa nowe zrzuty ekranu z najnowszej aktualizacji, która jest obecnie w fazie rozwoju. Na dniach pojawi się więcej informacji.
Z okazji 16 rocznicy Cienia Czarnobyla autor moda opublikował obiecany film. Mówił o postępach w rozwoju SoC: Update oraz zaprezentował Agroprom:
Najnowsze obrazki z Wioski Kotów na Kordonie.
Nowy model broni (Вепрь Сок-94 / Vepr Sok-94) pojawi się w kolejnej aktualizacji.
Należy zaznaczyć, że model nie jest jeszcze ostateczny i wymaga pewnych poprawek. Więcej informacji pojawi się w kolejnym materiale.
Kilka ujęć nowego rodzaju budynku.
Kolejne obrazki nowych budynków.
Czy u kogoś był problem że niezależnie od przypisanych klawiszy, nie działa szybkie użycie bandaży czy apteczek tylko trzeba ręcznie ich używać z menu ekwipunku? Wersja 1.02 z patchem.
Najnowsze obrazki.
Z tego co napisał autor prace nad update-em praktycznie stanęły. Finalizuje tylko to co ma gotowe, np te nowe typy budynków.
Cztery lokacje są zrobione na gotowo, piąta jest na ukończeniu.
Siema, czy do moda istnieją jakieś addony na animowane celowniki takie jak np w anomaly itp. Jeśli nie to czy dałoby się chociaż jakoś naprawić to co widać u mnie w celowniku, mianowicie gram w proporcjach 21:9 a nie w klasycznych 16:9 i celowniki optyczne widocznie nie są przystosowane do takich rozdzielczości i widać po bokach coś takiego jak na screenie. Wygląda to tragicznie imo.
Niestety nie znalazłem addonów na celowniki do tego moda. Jednakże znalazłem fixa na proporcję 21:9 do oryginalnej gry: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2803707256. Prawdopodobnie trzeba dopasować.
Dwa nowe obrazki.
Kolejne…
Kolejny filmik prezentujący postępy w pracach nad modem, 15 minut, w których możemy podziwiać jak prezentuje się arsenał dodany do modyfikacji. W 4:07 filmiku na ekranie widać pełen spis broni z jakich będziemy korzystać. Oprócz tego możemy zobaczyć zmiany na lokacjach Kordon i Bar oraz porównanie ich z wyglądam oryginalnych map z Cienia Czarnobyla.
https://www.youtube.com/watch?v=hDe20EcJE0g
Odświeżanie lokacji Bar zostało zakończone.
Teraz para na Dolinę Mroku.
Kilka screenów z praktycznie już ukończonej nowej wersji Ciemnej Doliny.
Trochę obrazków z odnowionej wersji X-18.