Kilkanaście minut prezentacji odnowionych lokacji z Update 2.0.
https://www.youtube.com/watch?v=6uwkTZ-wboI
Kilkanaście minut prezentacji odnowionych lokacji z Update 2.0.
https://www.youtube.com/watch?v=6uwkTZ-wboI
Aktualnie trwają prace nad lokacją Jantar, przerabiana jest też paczka broni. Powstają też nowe cykle pogodowe.
Wiadomo kiedy premiera wersji 2.0?
Raczej niet.
Kordon to już był tyle razy zmieniany, że… A przecież według założenia wszystkie lokacje mają być maksymalnie odświeżone. Zobaczymy, co z tego moda wyjdzie (pomimo kontrowersji), bo piękniejszego do CCz nie ma.
Proszę o pomoc, mod świeżo po rozpakowaniu 7z’em nawet nie daje się odpalić.
brakuje ci w systemie bibliotek vc++ 2015, możliwe, że będziesz potrzebował wersji 64 i 32 bitowej, pobieraj najlepiej z oficjalnych stron, np z microsoftu.
Już dawno ogarnięte dzięki C :
Późno już, zmykamy spać
Witam,
mam dziwny problem z polskim tłumaczeniem.
Mianowicie, wszytkie nazwy własne stalkerów, włącznie z Naznaczonym mają we wszystkich dialogach, PDA itd jakieś dziwne znaki - sam tekst zaś jest normalnie po polsku.
Ma ktoś może pomysł jak to poprawić?
a nie zacząłeś najpierw grać po rosyjsku, a dopiero później nie wrzuciłeś spolszczenia?
yyy… chyba tak właśnie było
Dobra, spróbuję zainstalować wszystko jeszcze raz po kolei.
No niestety, przeinstalowanie nic nie dało. Nadal dziwne znaczki zamiast imion Stalkerow i całej reszty…
poczekaj trochę, zawołamy bo on robił spolszczenie to może szybciej coś podpowie.
Ale zacząłeś nową grę po reinstalacji czy wczytałeś tylko zapisy stare?
Od premiery ostatniej wersji SoC: U minęło już sporo czasu i tylko Ty zgłaszasz taki problem, więc moim zdaniem jest tak jak zapytał - jeżeli postawiłeś cały mod od nowa, ale próbujesz grać na zapisach stworzonych kiedy grałeś po rosyjsku to będziesz miał te znaczki.
Musisz rozpocząć nową grę i wtedy wszystko powinno być jak należy bo gdyby coś było nie tak ze spolszczeniem to ktoś już wcześniej zgłosił by podobny błąd
OK, dzięki.
Właśnie jestem w trakcie przesiadki ze starego kompa na nowy, także następna instalacja będzie zupełnie dziewicza
Tylko pamiętaj - zacznij grę od nowa, starych zapisów nie wrzucaj - wtedy powinno być wszystko jak należy 🙂
Chociaż już wiele razy grałem w SoC to nabrałem smaka na ogranie tego moda.
I nawet dla testu pograłem 5 minut. Na pewno zgram całość ale najpierw muszę skończyć jeden temat dla forum…
Pewnie już gdzieś to było ale ja pierwszy raz w modzie widzę kałużę
Może zawsze w Zonie miałem słońce i pogodę…
Nowy komp, nowa instalka, nowa gra - wszystko smiga jak trzeba
I muszę powiedzieć, że SoC Update to bardzo udana nowa odsłona legendarnego klasyka. Nie przekombinowana, unowocześniona, z nowymi sensownymi mechanikami, delikatnie “podrasowanymi” gdzie niegdzie miejscówkami - jak dla mnie, gra się super. Polecam wszystkim którzy są już zmęczeni tymi różnymi wypasionymi modami i chcieli sobie przypomnieć jak fajnie się kiedyś grało w “oryginał”
P:S
Może ktoś podpowiedzieć jak można zmienić przezroczystosc tła w inwentarzu? Bo jednak jak na mój gust to w wielu przypadkach jest to mało czytelne.
2 godziny temu, pekono napisał(a):
Może ktoś podpowiedzieć jak można zmienić przezroczystosc tła w inwentarzu? Bo jednak jak na mój gust to w wielu przypadkach jest to mało czytelne.
Nie wiem czy przeźroczystość ma być większa czy mniejsza…
Tak na szybko zrobiłem, że tło jest całkowicie przeźroczyste. Jeśli ma być odwrotnie napisz.
Dzięki… ale właśnie chodziło mi o to, żeby tło było nieprzeźroczyste albo półprzeźroczyste. Bo przy całkowitej przezroczystości tła, inwentarz bywa często mało czytelny i trudno sie połapać co jest co