Witam. Jako nowy członek forum nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem. W każdym razie w dodatku występuje błąd (mój brat gra u siebie na kompie i tego problemu nie ma) mianowicie dostałem misje od Sacharowa aby zabić snorki w tunelu… i tu pojawia się problem. SNORKÓW NIE MA. co się dzieje? nie mogę przejść tej misji a w modzie jest jako główna!
Lepszym miejscem było by to na twoje pytanie
Ale wracając do tematu, odpal save-a z przed wzięcia zadania i spróbuj jeszcze raz.
Też tak miałem tam pojawiają się czasem snorki i ten mocny oddział ich wykańcza. Zadanie albo samo się zaliczyło albo wisiało nie pamiętam.
Czy ktoś wie czy da się naprawić ten błąd z lornetką?
(lornetka w lewym górnym rogu a ekran czarny)
Crash zawsze w tym samym miejscu, na przejściu z Jantaru do Czerwonego Lasu.
Byłem już w czerwonym lesie na innym save, bez zadania głównego po prostu przebiegłem do następnej lokacji. Teraz jednak mam zadanie główne i cały czas wywala jak tylko się załaduję lokacja.
Wersja 1.5.10 cda
CRASH:
Spoiler
Expression : fatal error
Function : CScriptEngine::lua_error
File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
Line : 180
Description : <no expression>
Arguments : LUA error: …my a\stalker cs\gamedata\scripts\task_objects.script:1613: attempt to call method ‘alive’ (a nil value)
Jeżeli wyeliminowanie błędu wymaga rozpoczęcie gry od nowa to koniec.
Problem ze skryptem chyba :l
Lua error czyli najlepiej chyba opcje graficzne na dół i próbować.
2 godziny temu, tom3kb napisał:
Lua error czyli najlepiej chyba opcje graficzne na dół i próbować.
Włączyłem Cheat Engine i przyspieszyłem grę x200 i przeszedłem do czerwonego lasu, ale zadanie się nie odpaliło i kazało mi wrócić do Jantaru. Wracam sobie i Crash taki jak zawsze. Potem próbowałem z opcjami graficznymi. Walnę reinstalacje jak nie pomoże, to lecę z innym modem.
Witam.Mam pytanie techniczne.W SoC jak się podkręcało “take dist” w “system” to działało a w CS ni cholery.Czy jest gdzieś jeszcze jakieś miejsce gdzie trzeba to zmienić?
Zobacz, czy nie ma jeszcze pliku zaczynającego się od inwentory. Czasem opcje z system - z udźwigiem i odległością zabierania - są przenoszone do niego.
Moda o którym piszesz nie mam, więc nie sprawdzę.
Gra chce żebym włożył do stacji dysków płytkę z Czystym Niebem. Wkładam ją i dalej to samo, na pewno płytka nie jest uszkodzona, bo komputer ją widzi i wyświetla w stacji dysków na interfejsie. Macie jakiś crack?
Temat zamykam i oddaję go do dyspozycji Administracji.
Jeśli kolega ma oryginalną płytę z grą, to nie ma żadnego problemu, żeby zastosować fixa NoDVD. Bez problemu do znalezienia na necie.
ale do kogo ty to piszesz? Chodzi ci pierwszy post i instalacje moda, czy coś innego w temacie?
Czyste Niebo tak ma, że czasem parę razy trzeba uruchomić bo świruje dziadowski drm na płycie. O ile masz np wersję PL na dvd.
Chyba, że chodzi ci o to, że np w ogóle nie możesz uruchomić tej gry np na win7 64bit ale to też była wina drm i trzeba pobrać odpowiednią wersję sterowników tages.
Pisz sensownie z czym jest problem bo tak to tylko wróżbita Maciej ci pomoże.
Może chodzić o problem z drm zastosowanym w wydaniu gry na dvd.
Żeby gra odpalała trzeba pobrać i zainstalować odpowiednie sterowniki tages dla swojego systemu.
Miałem ten problem na win7 64bit. Nie trzeba od razu bawić się w cracki.
Przecież Czyste niebo po zainstalowaniu, nie potrzebuje płytki. Coś się chyba poplątało. O płytkę woła tylko CCz.
użyłem fixa nodvd, teraz nie może znaleźć fsgame
A dokładnie jak wygląda ten komunikat o błędzie? Możesz zrobić jakiś zrzut ekranu?
- Co Ty za bzdury piszesz. Co ma piernik do wiatraka. Stawiałeś moda na oryginalną podstawkę, czy na jej kopię? Bo jak na oryginalną, to powinien ruszyć ze skrótu pulpitowego gry. Skrót pulpitowy w katalogu gry jest martwy.
Gra CzN nie woła o płytę, więc pytam, czy piszesz w dobrym temacie? A jak sama podstawka, uruchamiałeś ją z pulpitowego? O płytę woła tylko CCz.
- Jeszcze raz. Czyste niebo nie woła o płytkę. Jak uruchamiałeś gołą podstawkę? Też wołała o płytkę?