wpadł na ciekawy pomysł. Stworzenie od podstaw katalogu z wszystkimi modyfikacjami do Stalkera. Mamy taki na forum, ale jest nieaktualny. Ostatnia jego aktualizacja miała miejsce w 2012 roku:
Myślę, że najlepszym miejscem na stworzenie katalogu jest dział ABC Początkującego stalkera.
Wystarczy zmienić tytuł poddziału z _ Spis modów w zależności od poziomu trudności _ na_ Spis wszystkich modyfikacji i ich Ranking _.
Wystarczy stworzyć krótki opis moda oraz dać informację czy jest on w wersji PL czy RUS. Jeżeli PL to umieścić też autorów spolszczenia. I oczywiście link z odsyłaczem do jego wstawki.
Zebranie wszystkich modów będzie czasochłonne, bo należy również poprawić wstawki w dziale i ogólnie - zrobić tam porządek. Czyli poprzenosić jakieś zbędne tematy itp.
już posegregował te 3 działy i wysłał mi PW, co trzeba zrobić. Powoli działamy
Prace nad katalogiem modów idą pełną parą dzięki .
Mam do was małe pytnako. Czy uważacie, że dział " Katalog Modów " powinien być dostępny Tylko dla zalogowanych użytkowników ?
Kiedyś mieliśmy już coś takiego na forum. Będąc niezarejestrowanym przy takim dziale widniał napis " Zabezpieczone forum ".
Ja wiem czy jest sens? I tak żeby pobrać jakieś spolszczenie trzeba być zalogowanym, a tak to sobie chociaż będą mogli zajrzeć co za mody są spolszczone.
Tak, tylko dla zalogowanych. A jakie mody dany dział zawiera, to widać w lewej ramce, pod nazwą bazy moda. Chcesz więcej zobaczyć, przestań być podglądaczem. A o to, że podglądacze się odrzucą, bym się nie martwił. Kto zechce zagrać, to i tak się zarejestruje. A mamy przecież informacyjną część forum na FB. Podglądacze mają tam wszystko, co dla zaspokojenia ciekawości jest potrzebne.
Warto przypomnieć, że wciąż trwają prace nad zapełnieniem naszego . Będzie on zawierał praktycznie wszystkie produkcje, nawet te najsłabsze. Podziękowania należą się , bo takiego spisu, to chyba nawet nie ma AP-PRO
Gdyby każda modyfikacja znajdująca się u nas miała dodane odpowiednie tagi (tak jak jest to zrobione na ap-pro.ruhttps://ap-pro.ru/stuff/), to takie katalogi w ogóle nie byłyby potrzebne. Wpisywałbyś np. tagi “spolszczony mod”, “mod fabularny”, “nowe lokacje” i wyskakiwałaby ci stosowna lista.
Zawsze można umiejętnie uzupełnić tagi. Nie będzie z tym dużo pracy, ale sam spis wszystkich modów jest według mnie ciekawym pomysłem. Po prostu wszystko będzie w jednym miejscu + pokażemy ludziom, jak wiele modyfikacji posiadamy na forum.
sam spis wszystkich modów jest według mnie ciekawym pomysłem. Po prostu wszystko będzie w jednym miejscu + pokażemy ludziom, jak wiele modyfikacji posiadamy na forum
Co będzie w jednym miejscu? Czy teraz nie ma czytelnego, logicznego podziału?
Oczywiście, że jest. Uważam, że mamy bardzo dobrze zrobione działy i podfora, ale sam katalog ma bardziej na celu skompletowanie wszystkich modyfikacji, a ich ilość robi wrażenie.