Witam szukałem, ale nie znalazłem!!! Chcę spytać które pliki odpowiadają za szybkość uszkadzania broni GG trzymanej w rękach bo po paru seriach broń się zacina i denerwujące to jest. Strzelałem z różnych broni w życiu i żadna broń tak szybko się nie uszkadza jak w Stalkerze.
Pliki broni, w_nazwa broni.ltx.
Tak to wiem ale jaka linijka odpowiada za jej uszkodzenia podczas strzału???
condition cośtam bodajże.
Ok już mam dzięki
Witam. Odświeżam temat. Gram w moda , w którym zużywanie się broni jest bardzo szybkie i chciałbym przywrócić ten parametr do poziomu porównywalnego z oryginałem. Też robi się to już denerwujące. Po wystrzeleniu powiedzmy 3 magazynków pasek żywotności kurczy się o dobre 10%… Miałbym w związku z tym pytanie dla kogoś, kto już to robił, czy jest to któraś z poniższych linijek i jak tak to która?
fire_dispersion_condition_factor
misfire_condition_k
czy może condition_shot_dec
I czy parametr należy podkręcić w górę czy w dół w celu wydłużenia żywotności?
Parametr condition_shot_dec , on określa jak bardzo zużywa się broń przy każdym strzale. O ile się nie mylę działa to procentowo, czyli np. przy wartości 0.1 przy każdym strzale zużycie wzrastałoby o 10%.
Nie wiem tylko, czy nie zależy też od trybu strzału, osobiście configami broni się jeszcze nie bawiłam, a były chyba osobne parametry.
Na początek spróbuj przerobić ten podany, krótko mówiąc dodać więcej zer po kropce.
Działa! Wielkie dzięki. Zmniejszyłem parametr i zużycie wyraźnie spowolniło.