Jak rozpakować pliki w OP-2.2?
Temat zaczerpnięty z tej strony.
Przetestowałem rozwiązanie i dla Tych którzy chcą mieć rozwiązanie niejako „pod ręką” - wstawiam przetestowany sposób na wypakowanie zawartości modyfikacji (czytałem, że działa ze wszystkimi wersjami gry, ale tego już nie sprawdziłem).
Do dzieła!:
- Pobieramy Total Commander’a i instalujemy.
- Pobieramy pluginy .WCX oraz .WFX : [wcx_stalker_db_003_x32_x64.zip](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=78775&key=c5f10bc0d3972d6e51cbc1096b50f441) + [wfx_stalker_db_004_x32_x64.zip](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=78776&key=6cf4e565093bc5900e87fb60c10ef554)
- Wypakowujemy zawartość do pod-folderu plugins zawartym folderze Total Commander’a (jeśli nie ma to tworzymy folder plugins)
- Klikamy na górnym pasku menu: Konfiguracja → Ustawienia → Wtyczki
- Wybieramy najpierw wtyczkę .WCX klikając „Konfiguruj”. Pojawi się okno, po prawej stronie wpisujemy db_ natomiast w środkowym polu wybieramy plugin .WCX z folderu w który plik rozpakowaliśmy. Wszystko jest pokazane na zdjęciu nr. 5. Ta konfiguracja jest specyficzna dla plików OP-2.2. Zobaczcie jak macie pliki w folderze z grą. Są tam rozszerzenia _db jak i dby. , dbz. Po prostu kojarzymy rozszerzenie plików z moda (będzie inne dla każdego moda) z pluginem . WCX. Ja na zdjęciu wpisałem tylko jeden przykład rozszerzenia.
Spoiler
gamedata.db_adata_0
gamedata.db_bdata_0
gamedata.db_cdata_0
gamedata.db_levels_0
gamedata.db_levels_1
gamedata.db_levels_2
gamedata.db_levels_3
gamedata.db_levels_4
gamedata.db_levels_5
gamedata.db_meshes_0
gamedata.db_meshes_1
gamedata.db_sounds_0
gamedata.db_sounds_1
gamedata.db_sounds_2
gamedata.db_textures_0
gamedata.db_textures_1
gamedata.db_textures_2
gamedata.db_textures_3
gamedata.db_textures_4
gamedata.db_textures_5
gamedata.db_textures_6
gamedata.db_textures_7
gamedata.db_textures_8
gamedata.db_textures_9
gamedata.db_textures_ls_0
gamedata.dby_arms_look1
gamedata.dbz_aa22 → mod na jesienne tekstury
gamedata.dbz_kraski1 → mod na jesienne tekstury
gamedata.dbz_patch
6. Kolejna wtyczka to .WFX , jest łatwiejsza w konfiguracji - wystarczy ją wskazać z folderu gdzie została wypakowana.
Tyle na dziś. Wtyczki obsługują OP-2.2, mamy dostęp do każdego pliku. Wszystko ładnie pokazane na screen’ach poniżej.
Spoiler