Xray engine

Witam.

Po ściągnięciu ruskiego repack i wgraniu patcha i fixa plus polozizacji. I po odpaleniu gry pokazuje się okienko tak jakby startowała gra i po chwili wylot na pulpit  z  komunikatem o problemie xray engine bug trap.

Wiem że jak odpalałem tego moda w 2016r miałem podobny problem. Ale wtedy coś znalazłem i jakoś poszło. Teraz jakoś nic nie chce zadziałać. Jakby ktoś mógł pomóc byłbym bardzo wdzięczny.  Jak nie odpale tego cudeńka to będe się musiał męczyć z gammą. Bo anomaly nie przypadło mi do gustu. 

Windows 10 Home, 64-bitowy system operacyjny,  Intel(R) Core™ i5-6600 CPU @ 3.30GHz , pamięć ram 16 gb.

wiesz tak bez info z pliku log to tak trudno zgadywać ale zamiast rozwiązywać problem to weź jak już chcesz grać to pobierz sobie najnowszą wersję opka 2.2.

< base_url >/applications/core/interface/index.html

Godzinę temu, tom3kb napisał(a):

http://discourse.stalkerteam.pl/t/topic/20994

Pierwszą rzecz jaką zrobiłem po skończeniu anomaly to odpaliłem opka 2.2.  Sorry mi to się wogóle nie podoba.  Grafika to poprostu nie moja bajka.  

Wiem o tym logu. Tylko nie wiem gdzie on się zapisuje. Nie wiem jak to zlokalizować.. Jakbyś mógł mnie oświecić byłbym wdzięczny.

30 minut temu, Nice napisał(a):

Pierwszą rzecz jaką zrobiłem po skończeniu anomaly to odpaliłem opka 2.2.  Sorry mi to się wogóle nie podoba.  Grafika to poprostu nie moja bajka.  

Wiem o tym logu. Tylko nie wiem gdzie on się zapisuje. Nie wiem jak to zlokalizować.. Jakbyś mógł mnie oświecić byłbym wdzięczny.

30 minut temu, Nice napisał(a):

[xray_michal.log](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=97435&key=ca2e15b23729e1840afa3360b2254680)

a ok, no to może Op 2.1 bo też sporo poprawione w stosunku do 2.0 ale nie w takim stopniu jak w 2.2.

Chociaż 2.0 też na spokojnie da się ukończyć. Także nie nalegam :smirking_face:myślałem, że może nie wiesz, że wyszły nowsze wersje.

Ale wracając do sedna problemu, taki wylot jak twój mieli  gdy pobierali moda w wersji samodzielnego repacka i instalowali go na Cień Czarnobyla. A jak jakiś mod jest samodzielny to znaczy, że działa samemu. Wypakowujesz gdzieś, instalujesz w jakimś folderze ale nie wrzucasz do gry.

W op 2.2 możesz wgrać lepsze tekstury, są oficjalne, nie pamiętam czy w trakcie instalacji się je wybiera 

W 2.0 nie polecam grać bo to staroć z masą wylotów 

Wiecie dlaczego chce wrócić do starego op-2. Fabuła i zadania i jeszcze raz ogrom zadań. W anomaly to jest tak, Ubij przynieś ustaw. I tak w kółko. Bez sensu i składu. 

W soljance już jedna z pierwszych misji gdzie podchodzisz do mostu kolejowego i soldat woła cię że ma do ciebie propozycje. Ja pamiętam że przez 2 tygodnie te flaszki po zonie zbierałem. Albo ta misja z kontrolerami na radarze. Widać było że ten świat żył swoim własnym życiem. Wiedziałeś że za chwilę możesz dostać kolejną bzdurną ale mega fajną misję. I to było cos pięknego. 

W opisie instalacji tego moda pisało coś takiego. Ściągnij zainstaluj i wgraj patcha fixa i polonizacje. Po ściągnięciu nie było opcji instaluj mogłem od razu wejść do gry i w nia grać. Tylko z cyrylicą i po rosyjsku.

Jak wgrałem patcha albo fixa jedno z tych gra się jeszcze odpalała. Ale po wgraniu obu tych następowało okienko startowe i bug trap. 

Powiem tak. Mega fajna grafika to nie wszystko. Przykład diablo 4. Miał być hicior a wyszło wszyscy wiemy jak. Nie lubię surwiwala to nie moja bajka. A jak ktoś lubi to na ukrainkę do okopu i macie pełne 100%.

Czekam na stalkera 2.  I w między czasie zatęskniłem za starą świetną soljanką. A jeszcze jedno co do wylotów. w moim przypadku wyloty powodowały tzw. fleszka z muzyką. Ja muzyki nie miałem tylko szum i masę pulpitów. Ale po wyłonczeniu tej opcji gra działa tak jak te nowe anomaly. Zrobiła się mocno stabilna. I na koniec. Instalowałem tylko ruskiego recpak. Nie bawiłem się w opcje płytka plus wgranie moda.

Wcześniej grałem w ukryte ścieżki lost alpha fotografaa potem soljanka i teraz anomaly. Ale najlepszy z nich wszystkich był op-2.

I tu moja prośba. Czy dało by radę coś z tym problemem zrobić.  Jak nie to trudno pokombinuje jeszcze z płytką. Może tam coś pujdzie. A jak i to nie pomoże to poczekam na nowego stalkera.

jakie pokombinuję z płytką, przecież ci pisałem, że mod jest samodzielny, wypakowujesz gdzieś i grasz tylko KUŹWA nie do Stalkera.

A żeby był po polsku to w opcjach zmieniasz sobie język na polski i czcionkę na central european czy jakoś tak, zerknij sobie w opcje i cała zabawa.

Flaszki z muzyką nie działaja, nie używaj.

A na Stalkera 2 to sobie poczekasz jeszcze ze dwa kata :rofl: także zdążysz do premiery Opka ukończyć.

OP 2.1 jest stabilniejszy od 2.0 a oferuje więcej. Misje zróżnicowane, ale głównie też “przynieś podaj pozamiataj zbierz”.  Nieistotne czy op, anomaly czy inny mod.

Sam się zastanawiam nad op 2.2, znów cały rok będzie wyjęty z życia  na razie ogrywana gamma.

Mrcszyman - graj w OP 2.2 - polecam.