Chciałbym zaproponować pewne zmiany w grupie _ Turysta _.
Według danych mamy na forum 14865 użytkowników, którzy przynależą do tej grupy. Dla przykładu w następnej ( Stalker ) jest tylko 460 osób. Przepaść jest ogromna.
Wydaje mi się, że trzeba zmniejszyć wymagania, które pozwolą automatycznie przenosić użytkowników do drugiej grupy. A więc..
1. 10 punktów reputacji lub 15 Wirtualnych Rubli. 2. Maksymalna liczba pozytywnych punktów reputacji, które może przyznać ta grupa 5. ( Aktualnie są 2 punkty )
Może dzięki temu, niektórzy użytkownicy nabiorą chęci do większej aktywności.
A przy okazji możemy się zastanowić kogo umieścić w grupie Weteran. Znajduje się w niej 160 osób. Na pewno ktoś się znajdzie, oto moja lista kandydatów:
Jeżeli macie własnych kandydatów to śmiało. Miejsca jest sporo.
Proponuję, aby Turysta jednak miał na dobę możliwość 10 ocen. Bo z pięcioma, to nawet za życzenia urodzinowe nie podziękuje. A ruble bym wyeliminował. Prawdę mówiąc to martwa ocena, nic nie dająca. Jak już, to dla tłumaczy i za aktywność przy wynajdywaniu i wstawianiu na forum nowości stalkerskich. Mam ich tyle, że straciłem rachubę i kontrolę nad nimi.
Można i zwiększyć do 10, a Ruble.. Myślę, że warto je zbierać, bo z wpadliśmy na pomysł stworzenia sklepiku, w którym będzie można kupić za nie ciekawe przedmioty na swój profil. Niestety Portals ma mało czasu i z tego, co wiem to ten projekt pozostaje w fazie planowania.
Pewnie. Przydadzą się nowi Weterani.
Najważniejsze, żeby zachęcić użytkowników, którzy są w grupie Turysta do większej aktywności.
Nieśmiały pomysł ale zawsze. Może dodać jeszcze jedną grupę pomiędzy turystą a Stalkerem. Jakiś nowicjusz czy coś Zawsze było by to jakieś wyzwanie dla nowych.
Myślę, że tworzenie nowej grupy nie ma sensu, bo 10 punktów reputacji można uzbierać w parę dni. Przybędzie nam trochę nowych osób w grupie stalker, ale czy to ich zachęci do większej aktywności ? Zobaczymy.
Jest oczywistym, że “milczków” mieliśmy na forum i mieć będziemy. Świadczą o tym ilości “podglądaczy” wykazywanych przez forum, w ilościach wielokrotnie przewyższających aktywnych.
A są i tacy, co się logują, są lata na forum i też milczą. Dlatego proponuję, aby ten podtytuł jaki ma każdy z nas, jeśli ktoś przez miesiące czy lata nie odezwał się, zamienić na “Milczek” lub “Podglądacz”.
Aktualnie użytkownicy z zerową ilością wypowiedzi mają tytuł Gość w Zonie. Myślę, że on pasuje, ale jeżeli chcecie zmienić na _ Podglądacz _, _ Milczek _ lub _ Obserwator _, to można.
19 godzin temu, Ignachinio napisał:
miła atmosfera
A nie ma jej u nas ?
Nasze forum zostało stworzone z myślą o modyfikacjach ( spolszczeniach też ) i świeże informacje z ich rozwoju ( i nie tylko ) pojawiają się praktycznie każdego dnia. Głównie zajmuje się tym lub ( jak jest ) i czasami ja coś wrzucę, ale prawda jest taka, że to może robić każdy z nas - nawet _ Turyści _. Myślę, że nowo zarejestrowany użytkownik, który wstawiłby z 2-3 razy coś ze świata modów ( i nie tylko ), to bardzo szybko znalazłby się wśród _ stalkerów _ lub _ weteranów _. Na naszym forum wbrew pozorom łatwo jest o awans. Wystarczy być aktywnym
Zauważyłem, że nastały ‘’ dziwne " czasy i spora część ludzi woli przesiadywać na portalach społecznościowych. przez co fora trochę ucierpiały na popularności. Skoro na największym polskim forum, które jest poświęcone Gothicowi ( ta gra cieszy się zdecydowanie większym zainteresowaniem w naszym kraju od stalkera ) jest w tej chwili 7 zalogowanych użytkowników i 119 gości to o czymś świadczy. Ludzie wchodzą, pobiorą to co ich zainteresuje i odchodzą. Mało kto zostaje na dłużej i się udziela. Smutne to, ale co zrobić..
Spoiler
7 zalogowanych użytkowników razem ze mną. Mój pseudonim to Fletcher.
No dobra, zwiększyłem możliwość dodania na dobę 10 ocen Turystom i resztę musi zrobić . Potem napiszemy w otwartym dziale o zmianach.
Fora są bardziej uporządkowane i wymagają pewnej dyscypliny. Portale społecznościowe są luzackie, panuje większa swoboda. No to korzystają z niej.
Ja też, po zarejestrowaniu na forum, długi czas byłem milczkiem. Musiałem się z forum zapoznać i poznać mody, zanim pierwszego pobrałem. Tyle tylko, że jak wszedłem, to z przytupem, tłumaczeniem opisu do Powrotu Szramy. I tak mi zostało, że nazbierałem te 12tys. wpisów. oraz ileś tam tłumaczeń modów.
Może i dzisiejsi “obserwatorzy” kiedyś tak postąpią.