Zmiany w Moderacji

Moi drodzy, czy uważacie, że potrzebujemy nowego Moderatora ? 

Jest moderatorem od bardzo dawna, ale zauważyłem, że chyba troszkę się wypalił, a nam na forum przyda się aktywna osoba, która będzie chętnie pomagała użytkownikom rozwiązywać różnego rodzaju problemy techniczne ( i nie tylko ). 

Kojarzycie a, prawda ? Ostatnio go zapytałem, czy chciałby zająć miejsce . Jeżeli byłby chętny i wy nie macie nic przeciwko, to mógłby zostać moderatorem.  co prawda jest jeszcze niezdecydowany, ale mam nadzieję, że tutaj poznamy odpowiedź. 

Ten kciuk w dół a to chyba wystarczająca odpowiedź? Zresztą  nadaje się tylko do pchania taczek banowania typów i rozwiązywania problemów ze skryptami.

Jestem zdania, że przyjmując awans na stanowisko funkcyjne (Admin, Mod, etc), trzeba liczyć się z faktem, że będzie ono zabierało nasz prywatny czas. 

Jeśli ktoś nie może tego zrobić, to dla mnie sprawa jest oczywista. Nikt nie trzyma tutaj nikogo na siłę, a robiąc coś z zaangażowaniem, a nie z przymusu, osiągamy lepsze efekty. 

Jestem za zmianą moderatora, ale na dzień dzisiejszy nie widzę takiej osoby na Forum, więc wracamy do punktu wyjścia.

1 polubienie

Jeżeli to możliwe to ja chętnie oficjalnie  zgłaszam swoją  kandydatura. 

4 polubienia

Popieram kandydaturę pamiętam, że dzięki niemu trafiłem tutaj. Plus na początku bardzo przyjaźnie wytłumaczył mi o co biega w forum Jeszcze jako opiekun

Myślę, że nie jestem jedyny któremu tak pomógł. Zresztą zawsze można na niego liczyć! Jest spoko gostkiem!

Także jestem za jego kandydaturą!

2 polubienia

Skoro  nie chce, to nic na siłę. Przynajmniej wiemy, na czym stoimy. 

Każdy może się zgłosić i cieszy mnie zaangażowanie a, ale awans na Moderatora wiąże się z dużą odpowiedzialnością. Powiedzmy to sobie wprost - same chęci nie wystarczą.

Moderator musi wiedzieć jak rozwiązać problemy techniczne, z którymi borykają się userzy, a także szybko i umiejętnie reagować w przypadku nagłych oraz nieoczekiwanych ( często nieprzyjemnych ) zdarzeń. 

Nic nie mam do a i powiem więcej - dobry z niego kumpel, ale nie można kogoś awansować tylko dlatego, że się go lubi. Odpowiednia osoba na tym stanowisku to klucz do sukcesu, ale takowej na forum nie widzę. Przynajmniej w chwili obecnej. 

Moim zdaniem  dobrze sobie radził jako Opiekun, ale Moderator to inna bajka. 

2 polubienia

5 godzin temu, Ignachinio napisał:

Zresztą zawsze można na niego liczyć! Jest spoko gostkiem!

Moderator (czy Administrator) nie ma być spoko gostkiem, wręcz przeciwnie - musi twardo trzymać się zasad _Regulaminu _i niekiedy być przysłowiowym chujem, kiedy taki Antoni będzie za dużo fikał.

Do pełnienia tej funkcji potrzebna jest osoba samodzielna, zrównoważona, obiektywna i mająca wysoką pewność siebie, gdyż nie raz przyjdzie jej mierzyć się z problematycznymi sprawami różnej natury. W większości przypadków wystarczy kierować się Regulaminem i zdrowym rozsądkiem, co nie znaczy, że taka osoba nie będzie narażona na krytykę. Wręcz przeciwnie. 

Mimo całej mojej sympatii do  jego kandydatura na stanowisko Moderatora jest błędem.

1 polubienie

Aha rozumniem jezeli nie będzie chętnego na to stanowisko to pamiętajcie o mnie.

1 polubienie