Moi drodzy, czy uważacie, że potrzebujemy nowego Moderatora ?
Jest moderatorem od bardzo dawna, ale zauważyłem, że chyba troszkę się wypalił, a nam na forum przyda się aktywna osoba, która będzie chętnie pomagała użytkownikom rozwiązywać różnego rodzaju problemy techniczne ( i nie tylko ).
Kojarzycie a, prawda ? Ostatnio go zapytałem, czy chciałby zająć miejsce . Jeżeli byłby chętny i wy nie macie nic przeciwko, to mógłby zostać moderatorem. co prawda jest jeszcze niezdecydowany, ale mam nadzieję, że tutaj poznamy odpowiedź.
Ten kciuk w dół a to chyba wystarczająca odpowiedź? Zresztą nadaje się tylko do pchania taczek banowania typów i rozwiązywania problemów ze skryptami.
Jestem zdania, że przyjmując awans na stanowisko funkcyjne (Admin, Mod, etc), trzeba liczyć się z faktem, że będzie ono zabierało nasz prywatny czas.
Jeśli ktoś nie może tego zrobić, to dla mnie sprawa jest oczywista. Nikt nie trzyma tutaj nikogo na siłę, a robiąc coś z zaangażowaniem, a nie z przymusu, osiągamy lepsze efekty.
Jestem za zmianą moderatora, ale na dzień dzisiejszy nie widzę takiej osoby na Forum, więc wracamy do punktu wyjścia.
Popieram kandydaturę pamiętam, że dzięki niemu trafiłem tutaj. Plus na początku bardzo przyjaźnie wytłumaczył mi o co biega w forum Jeszcze jako opiekun
Myślę, że nie jestem jedyny któremu tak pomógł. Zresztą zawsze można na niego liczyć! Jest spoko gostkiem!
Skoro nie chce, to nic na siłę. Przynajmniej wiemy, na czym stoimy.
Każdy może się zgłosić i cieszy mnie zaangażowanie a, ale awans na Moderatora wiąże się z dużą odpowiedzialnością. Powiedzmy to sobie wprost - same chęci nie wystarczą.
Moderator musi wiedzieć jak rozwiązać problemy techniczne, z którymi borykają się userzy, a także szybko i umiejętnie reagować w przypadku nagłych oraz nieoczekiwanych ( często nieprzyjemnych ) zdarzeń.
Nic nie mam do a i powiem więcej - dobry z niego kumpel, ale nie można kogoś awansować tylko dlatego, że się go lubi. Odpowiednia osoba na tym stanowisku to klucz do sukcesu, ale takowej na forum nie widzę. Przynajmniej w chwili obecnej.
Moim zdaniem dobrze sobie radził jako Opiekun, ale Moderator to inna bajka.
Zresztą zawsze można na niego liczyć! Jest spoko gostkiem!
Moderator (czy Administrator) nie ma być spoko gostkiem, wręcz przeciwnie - musi twardo trzymać się zasad _Regulaminu _i niekiedy być przysłowiowym chujem, kiedy taki Antoni będzie za dużo fikał.
Do pełnienia tej funkcji potrzebna jest osoba samodzielna, zrównoważona, obiektywna i mająca wysoką pewność siebie, gdyż nie raz przyjdzie jej mierzyć się z problematycznymi sprawami różnej natury. W większości przypadków wystarczy kierować się Regulaminem i zdrowym rozsądkiem, co nie znaczy, że taka osoba nie będzie narażona na krytykę. Wręcz przeciwnie.
Mimo całej mojej sympatii do jego kandydatura na stanowisko Moderatora jest błędem.