W tym temacie opisujcie gdzie znaleźliście jakieś unikatowe rzeczy w modzie - arty, broń, gadżety itp.
Screeny mile widziane
Ja na razie mogę opisać takie znajdźki:
Egzoszkielet o podwyższonej ładowności (+100kg) w jednym z osadników w podziemnym laboratorium gdzie znajdujemy zabitych naukowców i Rennesa
granatnik RG-6 w Limańsku - dom po lewej na początku lokacji, gdzie zawsze stalkerzy lub Wolność miała swoję bazę - na pietrze, gdzie był gościu z karabinem maszynowym
w Starej Wsi jest trzech stalkerów , którzy zmieniają się w Bauery i tam w zwałowisku jest plecak z bezcennym artefaktem o nazwie Wampir (+ 909 wytrzymałości)
w Ognistej Pieczarze w Zapomnianym Lesie jest w jednej ze skrzynek SWD Dalekosiężny
W czołgu, w czerwonym lesie na północnym wschodzie jest FN 2000 i koło 600 sztuk amunicji przeciwpancernej 5.56. Aby otworzyć schowek, trzeba podejść do włazu na wieży czołgu (w Czystym Niebie było tam 2000 sztuk amunicji do PKM-u).
W Sortowni w piwnicy bazy wojskowej (tam gdzie dostajemy ekwipunek) za kratą po prawej jest skrzynka. A w niej sporo amunicji ppanc - przydatne na początku gry.
Sposób na otrzymanie amunicji:
Ponieważ drzwi się nie otwierają, żeby po nią sięgnąć, w pliku system.ltx ustawiamy: take_dist = 12
W Sarkofagu, tam gdzie urzędował zawsze Monolit, schodzi się po metalowej drabince, tam gdzie jest okropne promieniowanie, w skrzyni metalowej jest egzoszkielet.
Stara Wieś artefakt- bardzo przydatny tylko po przejściu z Szpitala na Wschodnią Prypec (końcowa faza moda), traci swoje właściwości.Pisałem o tym w schowku na początku tematu ale było cięzko go znaleźc . Dzięki Yurkowi mogę zrobic screena z tego schowka .
Limańsk , piwnica przy placu ,gdzie w CS-sie leżały ciała członków ugrupowań Wolność i Powinność . Na półkach są skrzyneczki w których jest łącznie około 1500 sztuk amunicji 9x39 ppanc .