Znajdźki w schowkach i nie tylko

W tym temacie opisujcie gdzie znaleźliście jakieś unikatowe rzeczy w modzie - arty, broń, gadżety itp.

Screeny mile widziane :smiley:

Ja na razie mogę opisać takie znajdźki:

• Egzoszkielet o podwyższonej ładowności (+100kg) w jednym z osadników w podziemnym laboratorium gdzie znajdujemy zabitych naukowców i Rennesa

• granatnik RG-6 w Limańsku - dom po lewej na początku lokacji, gdzie zawsze stalkerzy lub Wolność miała swoję bazę - na pietrze, gdzie był gościu z karabinem maszynowym

• w Starej Wsi jest trzech stalkerów , którzy zmieniają się w Bauery i tam w zwałowisku jest plecak z bezcennym artefaktem o nazwie Wampir (+ 909 wytrzymałości)

• w Ognistej Pieczarze w Zapomnianym Lesie jest w jednej ze skrzynek SWD Dalekosiężny

W czołgu, w czerwonym lesie na północnym wschodzie jest FN 2000 i koło 600 sztuk amunicji przeciwpancernej 5.56. Aby otworzyć schowek, trzeba podejść do włazu na wieży czołgu (w Czystym Niebie było tam 2000 sztuk amunicji do PKM-u).

3 polubienia

W Sortowni w piwnicy bazy wojskowej (tam gdzie dostajemy ekwipunek) za kratą po prawej jest skrzynka. A w niej sporo amunicji ppanc - przydatne na początku gry.

Sposób na otrzymanie amunicji:

Ponieważ drzwi się nie otwierają, żeby po nią sięgnąć, w pliku system.ltx ustawiamy: take_dist = 12

1 polubienie

Na Bagnach, w tunelu ziemnym, tam gdzie w CS był detektor anomalii za materacem - leży Wintorez, tyle, że zniszczony.

1 polubienie

Czerwony Las stara kopalnia, tam gdzie w CS był kompas dla Leśnika. Na samym dole w szafie w łazience, Buldog

1 polubienie

W Sarkofagu, tam gdzie urzędował zawsze Monolit, schodzi się po metalowej drabince, tam gdzie jest okropne promieniowanie, w skrzyni metalowej jest egzoszkielet. 

1 polubienie

Na pace ciężarówki przed bramą do  sarkofagu, SCAT10

1 polubienie

Na pace ciężarówki stojącej w tunelu z przejściem do Limańska w Czerwonym Lesie jest plecak, a w nim karabin Gaussa i trochę amunicji do niego.

1 polubienie

W Sortowni na hřbitově za vesnicí kde je bar pod jedním z křížů.Náboje 5.45x39_ap 200 ks.

http://ulozto.cz/x5DZRETd/ss-libor-04-21-13-20-02-56-predbannik-jpg

1 polubienie

A ja znalazłem u Hugo artefakt-legendę o nazwie Cordium Controleri.

Ma wszystko na zielono, a więc tak:

Zdrowie                           +100%

Promieniowanie            -9

Głód                                 +7%

Wytrzymałość                 +182

Krwawienie                     -333%

Telepatia                         +70%

Jest wart 25 patyków. Och, jak on by się przydał na początku gry. Jeśli wszyscy go zdobyli, to nie mam czym się chwalić.  :confused:

Czy to miał ktoś ten artefakt?

2 polubienia

Tak. Też go znalazłem u Hugiego :slight_smile: W sumie nawet na początku nie popatrzyłem, co to za cudo, dopiero po Twojej wiadomości sprawdziłem jeszcze raz :slight_smile:

Stara Wieś artefakt- bardzo przydatny tylko po przejściu z Szpitala na Wschodnią Prypec (końcowa faza moda),  traci swoje właściwości.Pisałem o tym w schowku na początku tematu  ale było cięzko go znaleźc . Dzięki Yurkowi mogę zrobic screena z tego schowka .

http://imageshack.us/photo/my-images/829/sstadeusz042213142330lo.jpg/

1 polubienie

Limańsk , piwnica przy placu ,gdzie w CS-sie leżały ciała członków ugrupowań Wolność i Powinność . Na półkach są skrzyneczki w których jest łącznie około 1500 sztuk amunicji 9x39 ppanc .

3 polubienia

Wysypisko tam skąd dostaniemy w podstawce wezwanie o pomoc w obronieniu na wieży w skrzyniach drewnianych jest sporo ammo do viper ppanc.

W Czerwonym Lesie:

• na brzegu rzeki, na lewo od mostu - skrzynia, a w niej plecak z apteczkami naukowców i antyradami,

• w tunelu, gdzie rozmawiamy ze Zgarbionym, w dwóch BTR-ach AS WAŁ i ammo 9x39.

==================================================================

= dziękować

Za wpis, nagroda.

253253073Maaopata-napis.png.0e87d6cf496125fa62319cf6b1356099.png