Alone in Windstorm

Ile czasu przeznaczyliście na mod?

Po wrzuceniu spolszczenia gra wywal się z takim logiem pobrałem moda z torrenta i zainstalowałem wszystkie programy jakie były w folderze soft. Uruchomiłem też komputer od nowa nic nie dało.

[xray_wikto.log](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=76094&key=4b71335ffaae28deac23619714ae79d7)

To raczej nie wina spolszczenia, ale jest jedna rzecz, którą dopiero teraz zauważyłam - wygląda na to, że torrent to wersja 1.0, nie 1.2.3.
Postaram się zrobić na dniach jakiś reupload v1.2.3 np. na GD.

Ewentualnie spróbuj jeszcze uruchomić wg wytycznych co do tej wersji z torrenta:

• umieścić repack poza partycją systemową (dysk C:),
  • uruchomić jako administrator,
  • usunąć plik user.ltx z folderu userdata ,
  • na Win8/10 ustawić zgodność z Windows 7.

Z tego, co widziałam, przejście moda zajmuje średnio jakieś kilkanaście godzin, ale ten czas jest dość “płynny”, zależy ile się włóczyć po lesie, z początku można się tam nawet pogubić. Osobiście jeszcze moda nie ukończyłam, testerzy mnie “wyręczyli”, a spolszczenie na tyle wymęczyło, że robię przerwę przed wersją 1.3.

EDIT. Wrzuciłam moda w wersji 1.2.3 na Dysk Google ⇒ [KLIK]

3 polubienia

8 godzin temu, DiaZ napisał:

Po wrzuceniu spolszczenia gra wywal się

A czy bez spolszczenia gra Ci odpala? Dobrze jest to sprawdzić. Nie wiem, czy to coś pomoże, ale zacząłbym od banalnego zjechania w dół z grafiką.

@gawron bez spolszczenia gra odpala,sam sprawdziłem.Mam pytanie.Czy w folderze map powinny być jakieś pliki?U mnie nie ma żadnego.Grę ściągnąłem z Yandexa.

1 polubienie

5 godzin temu, gawron napisał:

A czy bez spolszczenia gra Ci odpala? Dobrze jest to sprawdzić. Nie wiem, czy to coś pomoże, ale zacząłbym od banalnego zjechania w dół z grafiką.

Gra bez spolszczenia odpala się normalnie po wrzuceniu spolszczenia pojawia się czarny ekran i nawet do głównego menu nie wrzuca tylko odrazu do pulpitu mnie wywala. Pobierałem też z yandexa to samo bez spolszczenia odpala się normalnie jak wrzucę spolszczenie to czarny ekran i do pulpitu.

11 godzin temu, Meta napisał:

To raczej nie wina spolszczenia, ale jest jedna rzecz, którą dopiero teraz zauważyłam - wygląda na to, że torrent to wersja 1.0, nie 1.2.3.
Postaram się zrobić na dniach jakiś reupload v1.2.3 np. na GD.

Ewentualnie spróbuj jeszcze uruchomić wg wytycznych co do tej wersji z torrenta:

• umieścić repack poza partycją systemową (dysk C:),
  • uruchomić jako administrator,
  • usunąć plik user.ltx z folderu userdata ,
  • na Win8/10 ustawić zgodność z Windows 7.

Z tego, co widziałam, przejście moda zajmuje średnio jakieś kilkanaście godzin, ale ten czas jest dość “płynny”, zależy ile się włóczyć po lesie, z początku można się tam nawet pogubić. Osobiście jeszcze moda nie ukończyłam, testerzy mnie “wyręczyli”, a spolszczenie na tyle wymęczyło, że robię przerwę przed wersją 1.3.

EDIT. Wrzuciłam moda w wersji 1.2.3 na Dysk Google ⇒ [KLIK]

Dzięki za poradę dzisiaj spróbuję zrobic wszystko to co napisałeś i dam znać jak poszło.

4 godziny temu, jurek48 napisał:

Mam pytanie.Czy w folderze map powinny być jakieś pliki?

Ten folder map w textures powinien być pusty.

Pobiorę “czystego” moda i sprawdzę jeszcze raz u siebie. Z tego, co wiem też sprawdzał przed zamieszczeniem i wszystko działało jak należy

1 polubienie

@Meta.Mam system WIN 11,ale teraz sprawdziłem moda na 10 i jest to samo.Wyskakuje error,że problem z zasobami pamięci.Tylko to trochę dziwne ponieważ pamięci mam aż nadto.

1 polubienie

Moda pobrałem z GD, nałożyłem spolszczenie i też mam błąd. Zaraz sprawdzę link z Yandexa.  sprawdzi spolszczenie.

1 polubienie

Nie zgadniecie, silnikowi najwyraźniej nie spodobało się kodowanie jednej spacji Zaraz spróbuję to poprawić.

Spróbujcie z tym [LINK]

Dodałam link do #1, link do pobieralni forumowej też już jest podmieniony.
Przepraszam za problemy, ale jak wyżej, ciężko taką rzecz namierzyć. Teraz powinno być w porządku.

3 polubienia

@Meta.Dzięki za szybką interwencję.Teraz działa jak trzeba.Masz serduszko.Jeszcze raz dzięki.

Przyjemnej gry ; )

Nie przepraszaj nie ma za co dzięki wielki za spolszczenie dobra robota.

1 polubienie

Hej,  moda usunąłem po praktycznie półtora godziny męczarni, jak za pierwszym/drugim/trzecim podejściem, klimat, poznanie totalnego innego świata, ‘‘odcięcie’’ od stalkera, jest w stanie mnie wciągnąć, tak największym debilizmem, bo inaczej tego nie mogę nazwać jest, raz mapa świata, gdzie mam wrażenie, że komuś się kierunki świata się pomyliły, albo ja mapy czytać nie umiem, brak jakichkolwiek ‘‘elementów zaczepienia’’ które pozwolą się odnaleźć, las, las, las i jeszcze raz las, a drugą rzeczą co przelało czarę goryczy, jest wywalanie do pulpitu, no po prostu nie mogę wytrzymać, braku możliwości własnoręcznego zapisu(rozumiem zamysł hardkor itp) ale w momencie w, którym gra mi wywala do pulpitu co 15 minut, to idzie sobie włosy z głowy wyrwać.

Muszę przyznać, że mod nie jest dla każdego, w tym pod względem intuicyjności.
Co do wylotów, to u mnie było raptem kilka, spowodowanych brakiem pamięci i ten problem występuje najczęściej, widziałam chyba u każdego, kto nagrywał moda na yt. Skuteczną metodą może być obniżenie jakości.

Co do tułaczki po lesie, to wiem, że jest frustrująca, sama po pierwszym kontakcie całkowicie się tam zgubiłam, ale potem z pomocą kompasu (który nie mam pewności, czy dobrze działa, coś pamiętam, że na pierwszej lokacji mógł być zamieniony wschód z zachodem) dotarłam do wieży. Może za jakiś czas pomyśli się o poradniku do moda. Trochę wskazówek już się nazbierało podczas testów.

Poniżej wskazówki do pierwszego zadania, czyli jak dotrzeć do wieży radiowej , jednocześnie jest to SPOILER ⇓

Spoiler

Wieża jest zaznaczona na mapie, trzeba iść na południowy wschód, niemal do samego “rogu”. Pomijając pomoc kompasu, można zauważyć 2 elementy nawigacyjne. Wychodząc ze stacji meteorologicznej (na mapie oznaczona jako Dom), trzeba iść prosto (czyli na południe), aż dotrzemy do ambony myśliwskiej , w tym miejscu skręcamy w lewo (czyli na wschód wg mapy) i po drodze powinno pojawić się złamane drzewo , niedaleko za nim jest wieża. Po znalezieniu ciała współpracownika trzeba zrestartować wieżę, przełącznik jest w tym samym pomieszczeniu, co ciało.

Zrzuty od po drodze (zrzut ambony wzięty z sieci):

1.png.8ed57de0ce41fc97dbb041506f41f53c.png ⇒ 2.jpg.fca32ac0aaf0d61f4b66b2f97e057291.jpg ⇒ 3.png.3807fb0ad1193973598ecad03715a790.png ⇒ 4.png.935e412e84f4c07102aa6c25f14eae22.png ⇒ 5.png.5f207a737d444f15c531550beefd5eeb.png

Aż sobie jeszcze raz pobiorę moda i sprawdzę, czy po obniżeniu jakości będzie brak wylotów + ten problem z kompasem. 

Kompas był i dla mnie mylący, zastanawiałam się, czy nie dokonać zmiany na teksturze, ale wtedy tarcza by była przestawiona. Jeśli odpali bez problemu miej tylko na uwadze, że wg mapy kompas pokazuje północ-południe poprawnie, ale wschód-zachód zdają się być przestawione, o ile dobrze mi się zdaje.

Meta - grałem w wersję bez kompasu i innych tego typu ilepszeń.

Korzystałem ze stałych punktów odniesienia, wieża, latarnia, budynki w mieście, księżyc też pomaga.

Stałe punkty odniesienia i pamięć, polecam.

Rozumiem, ale w pewnym sensie jeśli ja mam 6x ginąć tylko po to aby wyszukać miejsce do, którego powinna mnie mapa i kompas zaprowadzić to coś jest nie halo.

Wiecie może czy umiejętność rozpalania ogniska jest jakoś zapisana, czy muszę coś zdobyć? Nie jestem w stanie go zrobić.

Klawisz “K” - ustawienie ogniska, potem będąc w jego pobliżu otwierasz ekwipunek i odpalasz zapałkami lub zapalniczką.
Daj mi “chwilę”, to pozbieram z testów jeszcze jakieś wstępne wskazówki, jak już się wie, z czym to się je, to jest mniej frustracji

Nie wiem jak w tej pierwszej wersji, ale w 1.2.3 można nawet robić własne znaki nawigacyjne z patyka i kawałka tkaniny, choć sama z tego nie korzystałam

3 polubienia