, część tych błędów jest już zgłoszona.
To co prawda nie błąd polonizacji - w opisie jest prawidłowo Radar, ale zdjęcie jest z Kordonu :
A tutaj sierżant Kostylnoga
pośmiertnie awansował na porucznika
Aby użyć ręcznego teleportera potrzebny jest artefakt " bateryjka" a nie blask księżyca.
Urwane literki(no chyba, że u mnie jest jakiś problem z wyświetlaniem sms-ów)
Brak słówka “nie” (w zdanie “czy działa to urządzenie, czy nie”)
A to to ja już nie wiem, co to :
Nieprzetłumaczone nazwy artefaktów wykrytych za pomocą Detektora Izomorfów.
Opis questa ‘Dotrzeć do barki’
Nazbierało się.
Witam.
Po ukończeniu zadań Kosti na ręczny teleporter i skonfigurowaniu go przez Sacharowa w dzienniku pojawia się instrukcja użytkowania JEDNORAZOWEGO teleportera. Troszkę mnie to zestresowało, ale na szczęście przyrządzik okazał się lepszy niż się spodziewałem.
Pozdrawiam
Kolejna porcja.
Spoiler
Wersja 0.3 spolszczenia. Aby nie uszło uwadze:
@ Kondotier - podaj co to są za przedmioty, których nazwy są nieprzetłumaczone w twoim schowku, bo coś mi tu nie pasuje. Jedno to na pewno jest piwo a w moim schowku piwo to piwo. Tak samo prosty detektor artefaktów.
@kobal - chciałem to wyłapać, ale nazwy przedmiotów na screenie z wykazem, są w innej kolejności niż miejsce tych przedmiotów w schowku.
Daję screena zawartości schowka.
A dodatkowo dwa screeny z detektorami w plecaku. Przy ich opisach, też nazwy w robalach.
Detektory, to screeny z dzisiejszej gry. Ten specjalny z lewej, świeżo znaleziony.
@ Kondotier - Coś jest nie tak z twoją gamedatą. Hmm, może nie zacząłeś nowej gry, tylko narzuciłeś polonizację na już trwającą rozgrywkę, więc część przedmiotów może mieć zapisane swoje nazwy jeszcze po rosyjsku.
Oto wyżej wskazane detektory w moim ekwipunku
Nie. Nie ruszyłem nawet z grą bez polonizacji. Spolszczonego zacząłem od nowej gry. I chyba ten prosty detektor artefaktów, wyświetlał się prawidłowo przed wklejeniem v.0.3. Bo mam go już dłuższy czas i wyłapał bym go w robaczkach.
Podaj mi, w jakim pliku i liniach są nazwy tych detektorów to sprawdzę jak mam. Bo na pewno nie są w alspawnie.
Gamedata / config / misc / items.ltx
muchomor - linia 15 i 16
detektor holograma - linia 971 i 972
zwykły detektor artefaktów - linia 1122 i 1123
mój plik
- problem wyjaśniony. Przyczyną był fix na pokazywanie anomalii, niewidocznych na słabszych detektorach. Ma nieprzetłumaczony plik items.ltx.
Wstawiłem Twój, robale zniknęły. Ale nie porównywałem plików przetłumaczony i nie, czy oprócz tłumaczenia są inne zmiany w oryginalnym aby opcja pokazywania zadziałała. Dla mnie przy tym najlepszym detektorze, jest to już nieistotne.
Temat fixa jest tutaj:
Tak że, te screeny z błędnym wyświetlaniem nazw detektorów i innych dupereli możesz odpuścić.
A tu bym zmienił dialog. Nie przynosi drugiego detektora, ale pierwszy.