Meta - awans na Moderatora

Wydaje mi się, że przyszedł odpowiedni czas na zmianę naszego Moderatora, a odpowiednią osobą na to stanowisko wydaje się , która zaangażowała się w rozwój ST. Jest co prawda w naszej ekipie od niedawna, ale osiągnęła już sporo, bo pomaga przy spolszczeniach, tworzy grafiki, a także dba o jakość strony poprzez skrupulatne poprawianie wstawek lub innych ciekawych tematów. 

Jest jeszcze jedna istotna kwestia - ST przyda się aktywny Moderator z nowymi pomysłami, które przyczynią się do dalszego funkcjonowania. Myślę, że potrzebujemy lekkiej zmiany na wysokim stanowisku. 

Chciałbym poznać Wasze zdanie. Dajcie proszę znać, co o tym myślicie. 

Mam też nadzieję , że nie odbierzesz to w taki sposób, że chcę się Ciebie ''pozbyć". Nic z tych rzeczy  Myślę, że po tylu latach stażu i bycia Moderatorem czas najwyższy przejść na zasłużoną ''emeryturę" i dołączyć do grona Elitarnych. 

Z  kilka dni temu rozmawiałem i wstępnie się zgodziła, aby piastować nową funkcję. 

Bardzo dobry pomysł. Patrząc na codzienną aktywność @Meta i pomysły, to jest rozsądny wybór

Ja nie widzę przeciwwskazań, szczególnie, że dziewczyna jest aktywna i chcę jej się coś robić ciągle

nie wiem czy przy okazji nie pasowałoby mnie też przerzucić np na Redaktora znowu. Bo o ile takie prace “newsowe” to sobię spokojnie robię cały czas. To taką brudną np porządkową robotę to ostatnio chyba w tamtym roku przed sylwestrem  Na forum praktycznie wchodzę teraz tylko z telefonu od paru miesięcy to takich bardziej konkretnych rzeczy nie porobię i tak.

Także pasuje pomyśleć i nad tym żeby nie było, że kolorek czerwony jest, a jak to mówił wielki filozof Ferdek Kiepski “a robić to nie ma komu”

Każdy z nas działa na tyle na ile pozwala mu wolny czas i nie rzadko chęci, a więc nie widzę powodu, dla którego miałbyś otrzymać biały kolorek  

Druga sprawa jest taka, że ST potrzebuje ''czerwonego" - ludzie muszą widzieć, że administrator jest aktywny i się udziela w tematach. Z tego, co widzę, to starasz się pomagać, a więc tak trzymać.

Jestem za .Gratki

Jestem za

jest już moderatorem, bo głosów sprzeciwu raczej nie będzie :))

1 polubienie

Gratuluję awansu  

1 polubienie

Tylko mam nadzieję, że nadal będziesz się udzielał na forum  

No i trzeba mieć oko na różne “Sierioże”. 

Jaja kobyły, moderator oczywiście, stwierdzam, że pasuję do grupy Elitarnych jak pięść do nosa

W każdym bądź razie nasza nowa moderatorka w razie potrzeby może liczyć na moją radę i pomoc.

2 polubienia

. Proszę przyjąć i odetnie szczere gratulacje z okazji awansu.

Proszę bardzo, chcesz zostać Sekretarzem ? Nie ma problemu. Tu i Teraz dostaniesz nowy kolorek i ''koronę". 

Będziesz mógł podejmować decyzje, które zaważą na dalszym losie ST. Będziesz mógł planować i rozmyślać jak NIE doprowadzić do tego, aby o ST zapomniano. Miej jednak na uwadze fakt, że fora poświęcone czemukolwiek umierają - to jest najważniejsza kwestia o której nie masz ŻADNEGO pojęcia i z czego NIE ZDAJESZ sobie sprawy. 

Dobrze, a zatem postaram się Ci wytłumaczyć wszystko łopatologicznie, bo inaczej się nie da. 

Otóż zostałem Sekretarzem, który ''odziedziczył" forum w złym stanie. 90% wstawek do poprawy, brak reklamy, brak walki z zacofaniem.  jest moderatorem od wielu lat, ale nie stworzył grafik, nie pracował nad poprawą wstawek, nie planował tłumaczyć modów.  to robi. I pomimo tego, że jest u nas tylko 2 lata. Samo jej zaangażowanie powinnyśmy wziąć pod uwagę. Powinniśmy dziękować za to, że ktoś chce na przykład poprawić wstawkę moda, który został przetłumaczony w 2014 roku, a i do tego angażuje się w stworzenie nowego spolszczenia. Teraz zada ktoś pytanie.. A po co poprawiać wstawkę moda z 2014 roku ? A chociażby z szacunku do tłumacza. 

Chcesz tkwić w martwym puncie i czekać na koniec ? Ja nie. Chcę się rozwijać. Nie mamy YT niczym Sierota i nie możemy niczym on przekłamywać historii. Wydaje mi się, że  robił co mógł, trzymał porządek itp. Ale czas pójść o krok do przodku, bo czasy się zmieniły.  Nie chcesz w tym uczestniczyć ? To nie przeszkadzaj w zmianach, a jak zaczniesz, to takiego kopa w dupę Ci sprzedam, że wylądujesz na CZ, a tamtejsza gówniarzeria już się Tobą zajmie. 

Tak po prawdzie, to marzy mi się też znacznie więcej inicjatywy od strony naszej administracji. Nie mogę nad wszystkim czuwać jak i w spokoju planować bez wsparcia, a prawda jest taka, że obecnie największe wparcie i chęć do działania daje , . Jeżeli mam być szczery, to chciałbym tutaj jeszcze dopisać , którego chciałbym zobaczyć na stanowisku admina, ale już bez jego awantur z .

I  nie edytuj poprzedniego postu, bo każdy z tutejszych może go i tak zobaczyć. 

Nie będę wchodził w dyskusję z Tobą bo to sensu nie ma. Nie życzę sobie .. a zresztą po co to piszę tutaj cały ,zarząd" ma w to wywalone. Jak widzisz post mój zniknął stwierdziłem, że nie ma sensu o niczym dyskutować. Oczywiście, że przemawia przeze mnie zawiść i ,bul" że nie jestem tutaj osobą funkcyjną i nie mam złotego, różowego czy szarobrunatnego kolorku. Tylko na to liczyłem. A tu lipton. Jak tam można. Skandaliczne. Idę płakać w samotności. Tak nie docenić wielkiej osoby. Szok.

A tak na serio jesteś NAJWIĘKSZĄ CHORĄGIEWKĄ JAKĄ TO FORUM WIDZIAŁO. Nikt tak jak Ty nie potrafi ustawiać się tam skąd wieje wiatr. Jest to odrażające (tak daj mi ostrzeżenie i podeprzyj się słownikiem języka polskiego albo nie.. gdy zapytam za co górnolotnie stwierdź, że jesteś stworzony do wyższych rzeczy i wyjdź ) i nie chce mieć z Tobą nic wspólnego kolego. Także serdecznie Cie pozdrawiam i życzę sukcesów (bez ironii) w działaniach sekretarza. Działaj tam gdzie masz pojęcie i o czym zdajesz sobie sprawę.

Na serio uważasz, ze ST i Twoja skromna osoba to ,pępek świata"? Nieźle

i na koniec

Odnoszę dziwne wrażenie połączone z rosnącym rozbawieniem gdyż to już twój kolejny post opatrzony tekstem o podobnej treści

14 minut temu, Agrael napisał:

jak zaczniesz, to takiego kopa w dupę Ci sprzedam, że wylądujesz na CZ, a tamtejsza gówniarzeria już się Tobą zajmie. 

że pewnie sądzisz, że mi jakoś zależy na tym aby Panowie złodziejaszki z CZ mnie polubili i byli moimi ziomkami. Pewnie było by to dość proste do zrobienia ale… nie jestem Tobą i skoro jasno kiedyś powiedziałem co o nich myślę to zdania nie zmienię. Mam wywalone w twoje groźby czy mnie zbanujesz czy nie i nie Ty będziesz decydował o tym, gdzie i kogo będą odwiedzał (dla twojego uspokojenia nie zamierzam być uczestnikiem jakichkolwiek zabaw na CZ) . Także nie wiem co tam sobie tym razem wymyśliłeś ale jak zawsze jest to chybiony pomysł.

Tyle. Skończyłem z Tobą rozmowę. Traktuj mnie jak powietrze ja z radością będą to robił w drugą stronę i nie wchodźmy sobie w drogę. Ty masz swoją wizję a ja swoją i tego się trzymajmy.

Na koniec. Koleżance gratuluję. Moderator ważna funkcja. Powodzonka w pracy z towarzystwem na forum.

A koledze dziękuje za jego robotę. Nie było nam po drodze ale człowieka z którym idzie sensownie porozmawiać szanuję.

Pozdrawiam

Nie było Ci po drodze z , ale jednak  nie przeszkadza ? Więc czemu boli Cię to, co w zasadzie zdrowego chłopa nie powinno ? Nie wnikam. 

Każdy kto Cię skrytykuje jest tym złym, bo się z Tobą nie zgadza, a nie zauważasz nawet tego, że to ja poszedłem Ci na rękę i wywaliłem z ST przydupasów Sieroty dając im moderację zawartości - tym samym, którzy się z Ciebie naśmiewali w temacie z TFW. 

12 minut temu, Ignachinio napisał:

Na serio uważasz, ze ST i Twoja skromna osoba to ,pępek świata"? Nieźle

Tak jak pisałem - nie zdajesz sobie sprawy z tego, że fora upadają. Pominę już fakt, że popadłeś w konflikt z Każdą stroną, która ceni sobie stalkera w naszym kraju. 

18 minut temu, Ignachinio napisał:

Odnoszę dziwne wrażenie połączone z rosnącym rozbawieniem gdyż to już twój kolejny post opatrzony tekstem o podobnej treści

Owszem, bo tacy jak Ty rozumieją tylko siłę, a ja nie zamierzam rezygnować z dalszych planów rozwoju ST tylko dlatego, że Ty nie dostrzegasz potrzeby zmian. 

Zaufaj mi i pozwól się wykazać . Wiem, że Tobie również zależy na ST. W mniejszym lub większym stopniu - nie wnikam, ale postaraj się pomóc w dalszym rozwoju StalkerTeam. 

Dziękuję za Wasze uznanie.
Niezmiennie główny nacisk mam zamiar położyć na ogólną poprawę jakości.

Również dzięki i mimo wszystko ciekawi mnie Twój punkt widzenia. Jeśli zechcesz, możesz mi nakreślić na PW, ot informacyjnie, bez spięć.

4 polubienia

Daj sobie chłopie spokój. Idź szukać kolejnych ,kolegów" z którymi będziesz knuł te swoje dziwne plany. (Żenujące pomysły które normalni ludzie mieli w 4 klasie podstawówki).

8 godzin temu, Agrael napisał:

Każdy kto Cię skrytykuje jest tym złym, bo się z Tobą nie zgadza, a nie zauważasz nawet tego, że to ja poszedłem Ci na rękę i wywaliłem z ST przydupasów Sieroty dając im moderację zawartości - tym samym, którzy się z Ciebie naśmiewali w temacie z TFW. 

wzruszyłem się .. .a nie czekaj. Jednak pomimo ostrej dyskusji z typa szanuję za merytoryczne wypowiedzi i za to, że mógł pójść twoją drogą czyli podniecić się swoim stanowiskiem i olać a jednak potrafił prowadzić dyskusję. Wiem Ty różnicy nie widzisz. To samo . Jak widzisz pomimo krytyki ze strony obu Panów nie mam z nimi żadnych problemów. Może dlatego, że mają umiejętność o której nie słyszałeś czyli potrafią sensownie rozmawiać. A nie obrażać się.  Widzisz problemem jest to, że Ty myślisz że twoje wielkie plany strategiczne dotyczące tego forum i prowadzenia wojenki innymi użytkownikami tak naprawdę wszyscy mają gdzieś.

O patrz ciąg dalszy bycia chorągiewką. Jak prowadziłem wojnę z towarzystwem w tamtym temacie to byłeś pierwszy do zagrzewania mnie do boju. Mówiłeś, że to idioci i żebym się nimi nie przejmował bo nie ma sensu. I dobrze mówiłeś bo jakoś nigdy ich opinia nawet nie nie obchodziła mnie w niewielkim stopniu. A ich śmiech to była ich ostatnia forma obrony. Nie mieli nic sensownego do napisania. I nadal uważam, że jasno pokazanie im, że nie zgadzam się na takie zachowanie dało więcej niż połowa jak nie więcej twoich akcji. Nadal widzę nie pozbyłeś się swojej manii już chyba prześladowczej, że mi zależy na jakiś relacjach z CZ. Na serio mam na nich wywalone.

Tak jak pisałem - nie zdajesz sobie sprawy z tego, że fora upadają. Pominę już fakt, że popadłeś w konflikt z Każdą stroną, która ceni sobie stalkera w naszym kraju. 

Upadają tylko te słabo zarządzane. Sam prowadzę jedno ( o tematyce odległej od Stalkera) i jakoś nie narzekam na jego siłę. Dodaj sobie dwa do dwóch i zastanów się nad tym co napisałeś i co jest problemem. I nie udawaj Alfy i Omegi i że ,tylko Ty" się znasz. Dobrze wiem, że era forum się skończyła.
O patrz drobne niedopatrzenie. A jakie ciekawe. Konflikt z kim popadłem? Zachowaj chodź trochę przyzwoitości i wymień z kim to popadłem w konflikt. Bo może ja o czymś nie wiem i są jakieś ,ważne" opiniotwórcze strony o których nie mam pojęcia z którymi jestem w konflikcie. Zresztą z trzech podstawowych stron polskich jakie znam (chyba, że przypomnisz jakieś forum mrocznystalker z 2005 roku) to Ty na dwóch jesteś ,Persona non grata".

Owszem, bo tacy jak Ty rozumieją tylko siłę, a ja nie zamierzam rezygnować z dalszych planów rozwoju ST tylko dlatego, że Ty nie dostrzegasz potrzeby zmian. 

Uuu jest groźnie. Jaką siłę? Chcesz zabić mnie śmiechem? Jesteś zwykłym karierowiczem i tyle. Rób co tam sobie robisz. Spoko nie zamierzam Ci tego utrudniać. Też jestem jakaś tam małą częścią tego forum.

Także traktuj mnie jakby mnie nie było i tyle.

Powodzonka

Nie będę wchodził w tematy moderacji tego forum. Gratuluję i życzę powodzenia.

6 minut temu, Ignachinio napisał:

Daj sobie chłopie spokój. Idź szukać kolejnych ,kolegów" z którymi będziesz knuł te swoje dziwne plany.

Jakie dziwne plany masz na myśli ? Wybranie nowego moderatora, który będzie aktywny, pomagał w tłumaczeniu modów oraz dbał o jakość strony ? Od razu zaznaczyłeś, że to Ci się nie podoba. 

8 minut temu, Ignachinio napisał:

Może dlatego, że mają umiejętność o której nie słyszałeś czyli potrafią sensownie rozmawiać. A nie obrażać się.  Widzisz problemem jest to, że Ty myślisz że twoje wielkie plany strategiczne dotyczące tego forum i prowadzenia wojenki innymi użytkownikami tak naprawdę wszyscy mają gdzieś.

Z Tobą nie da się sensownie rozmawiać. Ciągle coś Ci przeszkadza. Ciągle coś jest nie tak, a mi najzwyczajniej w świecie nie chce się z Tobą użerać. Za przykład mogę podać awanturę, jaką urządziłeś z powodu , którego ktoś, kiedyś przydzielił do grupy Elitarnych. 

15 minut temu, Ignachinio napisał:

Nadal widzę nie pozbyłeś się swojej manii już chyba prześladowczej, że mi zależy na jakiś relacjach z CZ.

Sprawiasz wrażenie odklejonego od rzeczywistości. Prawda jest taka, że chciałeś ich skrytykować za remake TFW, a wyszyło tak, że potraktowali Cię jako błazna.

20 minut temu, Ignachinio napisał:

Sam prowadzę jedno ( o tematyce odległej od Stalkera) i jakoś nie narzekam na jego siłę.

Aż chciałbym zobaczyć to forum.

26 minut temu, Ignachinio napisał:

Jaką siłę? Chcesz zabić mnie śmiechem?

Nie. Dostaniesz po prostu bana za wcześniejsze wybryki i się skończy zabawa. I tak już wystarczająco dużo czasu Ci poświęciłem, równocześnie przymykając oko na wybryki i zaczepianie pozostałych userów. Chwasty są od tego, żeby je wyrywać. 

17 minut temu, Agrael napisał:

Jakie dziwne plany masz na myśli ? Wybranie nowego moderatora, który będzie aktywny, pomagał w tłumaczeniu modów oraz dbał o jakość strony ? Od razu zaznaczyłeś, że to Ci się nie podoba. 

Tak masz rację rozgryzłeś mnie o to chodzi. No bo przecież nie o twoje dziecinne zabawy z inną grupą ,fanów" stalkera.

20 minut temu, Agrael napisał:

Z Tobą nie da się sensownie rozmawiać. Ciągle coś Ci przeszkadza. Ciągle coś jest nie tak, a mi najzwyczajniej w świecie nie chce się z Tobą użerać. Za przykład mogę podać awanturę, jaką urządziłeś z powodu , którego ktoś, kiedyś przydzielił do grupy Elitarnych. 

Patrz a jednak istnieje spora grupa osób na tym forum z którymi udało mi się sensownie porozmawiać. Jakim cudem? Nie mam pojęcia. Może ktoś mu teksty pisał do rozmów albo prowadził za mnie całą rozmowę I znowu ten szok i niedowierzanie. Znowu on. Powiedz mi… a zresztą nie mów bo to sensu nie ma. Co z tego, że podobno każdy tu może coś zaproponować a niektórzy spamują takimi samymi propozycjami w różnych tematach po trzy razy. Dajmy spokój. Na serio.

25 minut temu, Agrael napisał:

Sprawiasz wrażenie odklejonego od rzeczywistości. Prawda jest taka, że chciałeś ich skrytykować za remake TFW, a wyszyło tak, że potraktowali Cię jako błazna.

Fajnie. Na prawdę fajnie kiedy zdążyłeś zmienić zdanie na ten tem… a zresztą kogo ja o to pytam. Swoje zdanie na ten temat mam i coś niecoś wiem na temat tamtej dyskusji i stron zaangażowanych w nią nie tylko ze strony CZ. Co nie kolego

28 minut temu, Agrael napisał:

Aż chciałbym zobaczyć to forum.

Poszukaj jesteś przecież oblatany w tych sprawach. Na pewno znajdziesz. Nie zapomnij się tylko przywitać jak się zalogujesz.

29 minut temu, Agrael napisał:

Nie. Dostaniesz po prostu bana za wcześniejsze wybryki i się skończy zabawa. I tak już wystarczająco dużo czasu Ci poświęciłem, równocześnie przymykając oko na wybryki i zaczepianie pozostałych userów. Chwasty są od tego, żeby je wyrywać. 

No grubo proponuję za te w 2016 i wcześniej dać bana. Tradycji stało się zadość. Skończyły się jakiekolwiek argumenty to zaczęło się wypominanie i ,groźby" banów. To tylko świadczy o Tobie. O tym jakim bezsilnym człowiekiem jesteś w obliczu gorzkiej prawdy.

Także proponuję skończmy na tym tą dyskusję. Niech każdy pójdzie sobie w swoją stronę. Ty rób swoje i rozwijaj ST według swoich koncepcji a ja będę sobie robił swoje.

Pozdrawiam

Widzę, że ciekawa dyskusja się rozwinęła.

, racz zauważyć, że i Ty należysz do kolorowych i dopuszczony jesteś do jednego z administracyjnych poziomów, zwykłym forumowiczom niedostępnego.

A, że lubisz przyjmować w dyskusjach oponentską postawę widać w wielu Twoich wypowiedziach. I nie zapominaj, że od narzucania kierunku forum jest administracja, a nie forumowicze. Chcesz brać udział w rozwoju forum, zgódź się przyjąć jedną z administracyjnych funkcji, choćby drugiego Moderatora. Jest taka zasada, że jeśli chcesz obalić panującego, musisz być gotowym zająć jego miejsce. A Ty jesteś na to gotów?

Przyjmij propozycję o zakończeniu tego sporu. Rób to co do Ciebie należy, w tym i temperowania wybujałej aktywności co poniektórych forumowiczów.

1 polubienie

4 godziny temu, Ignachinio napisał:

No bo przecież nie o twoje dziecinne zabawy z inną grupą ,fanów" stalkera.

O jaką inną grupę ,fanów" Ci w tym momencie chodzi ? Do kogo tym razem chcesz się doczepić ? Chociaż.. Nie, nie odpowiadaj. 

5 godzin temu, Ignachinio napisał:

Patrz a jednak istnieje spora grupa osób na tym forum z którymi udało mi się sensownie porozmawiać. Jakim cudem? Nie mam pojęcia.

Jeżeli to prawda, to wyjaśniłbym Ci dlaczego, ale szkoda mojego czasu. 

Znowu on. Powiedz mi… a zresztą nie mów bo to sensu nie ma. Co z tego, że podobno każdy tu może coś zaproponować a niektórzy spamują takimi samymi propozycjami w różnych tematach po trzy razy. Dajmy spokój. Na serio.

Ty nie proponujesz, a żądasz przeniesienia a do innej grupy. Mnie on w Elitarnych nie wadzi, a dopóki pełnię funkcję admina/sekretarza, to go nie przeniosę. Chociażby po złości Tobie. 

Fajnie. Na prawdę fajnie kiedy zdążyłeś zmienić zdanie na ten tem… a zresztą kogo ja o to pytam.

Wtedy miałem Cię jeszcze za poważnego faceta, a teraz już wiem z kim rozmawiam. Nie dość, że ściągnąłeś przydupasów Sieroty na forum, to jeszcze trzeba było po Tobie “sprzątać”, bo by nie odpuścili. 

Poszukaj jesteś przecież oblatany w tych sprawach. Na pewno znajdziesz.

Stwierdziłeś, że Twoje forum nie jest związane ze stalkerem, a więc niby jak mam je znaleźć ? 

Skończyły się jakiekolwiek argumenty to zaczęło się wypominanie i ,groźby" banów. To tylko świadczy o Tobie. O tym jakim bezsilnym człowiekiem jesteś w obliczu gorzkiej prawdy.

Nie ma żadnej gorzkiej prawdy. Dyskutuję z Tobą tylko dlatego, że jesteś cholernie irytujący i najzwyczajniej w świecie chciałbym Ci pokazać, że miarka się przebrała. Uważam się za niezwykle cierpliwego człowieka, jednak wszystko ma swoje granice. 

Zajrzyj do regulaminu, bo się chyba chłopie troszkę zapomniałeś. Mimo wszystko pójdę Ci na rękę i ''propozycję" przyjmę. Pamiętaj jednak, że wystarczy jedno źle dobrane słowo, a wylecisz z hukiem i na kopniakach. I nawet nie myśl, aby mi tutaj odpisywać, bo jeżeli to zrobisz, to też wylecisz z hukiem (i na kopniakach). Mam nadzieję, że się zrozumieliśmy. 

A i pamiętaj, że  ma rację. Każdy może się ubiegać o rangę Moderatora, Admina lub nawet Sekretarza. Nawet Ty. Chciałbyś coś zmienić, poprowadzić stronę ? Proszę bardzo. Pytanie tylko, czy pozostali Cię wybiorą. 

2 polubienia