Posprzątajmy trochę (2020 - 2022)

Przydałoby się zrobić trochę porządków w działach:

1. Przeniesienie modów z działu “Nowe Mody” w odpowiednie miejsca (znalazły się tam nawet “Życzenia”), 
  2. Poprawienie nazwy 
  3. oraz  - Dotyczy działu…
  4. http://discourse.stalkerteam.pl/t/topic/17393
  5. http://discourse.stalkerteam.pl/t/topic/11784

Wpadłem na chwilę po obiadku do tego działu “Nowe mody” i poprzerzucałem te najstarsze do “odpowiednich” działów, trochę tych najnowszych zostawiłem.

Czyli podpunkt 1 załatwiony i przy okazji 4.

3 polubienia

2 zrobione.

2 polubienia

Podpunkt 5 także można odhaczyć  Już dawno powinno się zrobić z nim porządek. 

1 polubienie

Kolejne porządki. 

1.  - Aktualnie nie korzystamy z TeamSpeak’a. Myślę, że temat do zamknięcia lub przeniesienia na nasze składowisko - jak coś się zmieni, to otworzymy. - GOTOWE.
  2.  - Do poprawy. Aczkolwiek posiadamy już podobny temat. [****] - GOTOWE
  3.  - Do gruntownej poprawy. Warto na bieżąco aktualizować i przypominać, że pojawiła się nowa książka - niektórzy są nimi zainteresowani. - GOTOWE.

2 polubienia

Przeczytałem post  w temacie ( strona 3, post 21 ) : KNNŻ jest bezpośrednią kontynuacją niedokończonego (acz możliwego do ukończenia) projektu “Kontrakt na Dobre Życie 2” (jest to nieprzetłumaczony mod, posty zawierające wiadomości o nim zostały z nieznanych mi powodów ukryte, zamiast przeniesione do archiwum), 

I doszedłem do wniosku, że przydałoby się zrobić mały porządek w dziale . Aktualnie jest tam aż 16 stron. Niektóre mody doczekały się premiery, a inne porzucono. Z reguły takie tematy są porzucane i zamykane / ukrywane. Przykład: . 

Proponuję stworzyć w naszym Składowisku - Archiwum podforum ( jak w przypadku działu a ) Nowości ze Świata Modów i dać info, że tematy są już nieaktualne. Wystarczy je zamknąć w tym dziale, ale nie ukrywać. Może ktoś będzie chciał sobie poczytać, jak dany mod był rozwijany. 

Dodatkowo można stworzyć podforum w dziale Nowości ze świata modów - " Stalker News " i tam umieszczać takie tematy:    Te istniejące oczywiście przenieść do tego podforum. 

Dajcie znać, co sądzicie o moim pomyśle.

4 polubienia

Ja jestem za. Daj znać jak potrzebujesz jakiejś pomocy z tym.

1 polubienie

Dam radę. Po stworzeniu podforum na pewno  albo  pomogą przenosić tematy  

Natomiast ten temat idzie do poprawy: . Trzeba jasno napisać kto i za co jest odpowiedzialny.
W skrócie: Sekretarz decyduje, co idzie do poprawny / zmiany, ale liczy się głos Elity forum. Bez nich ani rusz. O Administracji chyba nie muszę wspominać. 

3 polubienia

Sprzątania ciąg dalszy. 

temat nie był aktualizowany od 2017 roku. Posiadamy swój własny wewnętrzny Regulamin Ekipy Forum, ale spora część użytkowników nie ma dostępu do Sterowni Monolitu. Należało poprawić temat i zapoznać wszystkich z aktualnymi grupami oraz podziałem obowiązków. 

Dajcie znać, jeżeli uważacie, że należy coś zmienić / poprawić. 

Ponadto wspólnie z  podjęliśmy decyzję w sprawie awansu do grupy Stalker. Zostaje on przyznany automatycznie po uzyskaniu 30 Wirtualnych Rubli lub 15 punktów pozytywnej reputacji. Wcześniej Turysta musiał uzbierać 50 rubli i 25 punktów reputacji. Myślę, że pomoże nam to chociaż odrobinę zredukować ilość Turystów. 

a działa już automatyczna zmiana rangi z Turysta->Stalker bo w tamtym roku ta funkcja nie działała bo pamiętam, że tym bardziej aktywnym użytkownikom musiałem ręcznie zmieniać.

: Tak, działa. Dodanie ręcznie rubli to jeszcze droga przez mękę ale pracuje nad poprawą tego razem z nowym frontendem do centrum plików.

Drobna uwaga jak to działa:

Ponieważ ostatnio kolejka się zapychała jak robiła to dla wszystkich zarejestrowanych użytkowników to teraz robione to jest przy wejściu użytkownika na stronę główną w danej sesji przeglądarki.

2 polubienia

Zauważyłem, że  poprawił bardzo dużo starszych wstawek z modami, a więc szukam sobie zajęcia 
Jeżeli macie jakieś sugestie, co należałoby poprawić / posprzątać to piszcie. 

Co z tym “fantem” robimy?

< base_url >/applications/core/interface/index.html< base_url >/applications/core/interface/index.html

Z jednej strony rozumiem motywacje  odnośnie utworzenia nowego tematu z NA7, ale teraz mamy zdublowane tematy. “NA Wersje 4-7” szkoda usuwać, dlatego proponuję zrobić z tego “Ogólną Dyskusję” o modzie, a obydwa tematy umieścić w jednym “folderze” (dziale/forum, nie wiem jak to “fachowo” nazwać).

Chyba, że macie lepszy pomysł?

Druga sprawa - czy istnieje techniczna możliwość dodania w “nagłówku” (tak żeby poniższa informacja wyświetlała się na każdej stronie tematu)

<___base_url___>/topic/7389-klimatyczne-screeny-ze-stalker-a/page/20/?tab=comments&do=embed&comment=177145&embedComment=177145&embedDo=findComment#comment-177145

poniższego tego tekstu z #1?

Spoiler

Temat nie służy do dyskusji a jedynie publikacji własnych screenów z gier serii S.T.A.L.K.E.R. 

**- Jeżeli wstawiający gra w modyfikację to ma obowiązek podać jej tytuł 

• Wstawiamy tylko dwa zrzuty widoczne. Reszta musi trafić do spoilera
  • Nie dodajemy postu pod swoim poprzednim. Inaczej zostaną one usunięte
  • Wszelkie posty prowadzące do dyskusji także zostaną usunięte**

We Funkcjach Moderacyjnych tematu znalazłem opcje Dodaj wiadomość, ale nie jestem pewien czy to ta funkcja?

#1. Masz na myśli stworzenie podforum jak w przypadku " Modyfikacje z serii NLC " ? 

#2. Tak, to ta opcja. Informacja wyświetla się na górze tematu na każdej stronie: 

Spoiler

1853711906Beztytuu.png.34487d444b4d04d896d8f2b656648129.png

1 polubienie

2 godziny temu, Agrael napisał:

Masz na myśli stworzenie podforum jak w przypadku " Modyfikacje z serii NLC " ?

Zgadza się. Żaden z w/w tematów o NA nie zostanie usunięty. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.

Gotowe. Akurat przy tym było bardzo mało roboty  
Można podobnie postąpić z innymi moda, które doczekały się kolejnych części. 

Natomiast dostałem natchnienia do dalszego sprzątania. Uznałem, że trzeba poprawić wstawkę z Call of Chernobyl 1.4.22 . Jak wyszło ? oceńcie sami  Warto, aby jak najlepiej się prezentowała, bo jak dotąd spolszczenie pobrało aż 4000 ludzi. Chciałbym, aby wszystkie wstawki ambitnych projektów na bazie Zewu Czarnobyla charakteryzowały się jak najwyższym poziomem. Czemu ? Bo cieszą się wielkim zainteresowaniem. Już mniejsza z tym, czy akurat nam do gustu przypadł CoC, ale jak widać ( głównie ) niedzielni gracze, obrali sobie za cel właśnie ten tytuł, a więc.. Jak nas widzą, tak nas piszą. 

Jeżeli dostrzeżecie jakieś błędy interpunkcyjne itp. w opisach moda, to prosiłbym o poprawę. Podobnie z linkami - od razu zgłaszać. 

W wolnej chwili do poprawy pójdzie Call of Chernobyl 1.5 r6 ( wstawka od  ). Jakoś sprytnie i ładnie połączy się całość z drugim postem Antona, bez konieczności usuwania. 

1 polubienie

Wstawka poprawiona. Znalazło się trochę martwych linków, te od  z narzędziami dla modderów się uchowały, a więc zostawiłem. Może się komuś przydadzą. 
Lekko edytowałem twoją wstawkę . Mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale chciałem, aby linki do pobrania moda i spolszczenia były w jednym miejscu. 
Chciałem także wstawić jakieś ciekawe screeny, prezentujące rozgrywkę z polonizacją, ale takowych nie znalazłem. Tzn. są od , ale chyba głupio podbierać te same z działu obok. 

1 polubienie

Tak się zastanawiam, czy tworzyć dla innych modyfikacji podforum jak w przypadku Nowy Arsenał i NLC. Trochę by się tego nazbierało:

Dajcie znać. 

Gotowe. 

1 polubienie

i  czy mi się wydaje czy wszystkie główne działy z modami są już posprzątane? Bo skaczę po różnych działach i co wchodzę w temat to już widzę, że ładnie poprawione wstawki

Dziś raptem dwa trafiłem to trochę ogarnąłem.

W zasadzie tak. Sporo było pracy, ale się udało. Jak znajdziecie jakieś błędy w opisach modów, to też zachęcam do ich poprawy. 

A w wolnej chwili proponuję uzupełnić katalog modów do . Tylko on został  

1 polubienie