w dyskusji ogólnej wspomniał, że należałoby tam umieścić odsyłacz do jego polonizacji. Pomyślałem sobie, że można takowy dodać na górze tematu - wyświetla się na każdej stronie i ciężko go nie zauważyć. Zerknijcie i dajcie znać, co o tym sądzicie. Gdyby się to przyjęło, to można podobnie zrobić przy Call of Chernobyl.
Nawet to fajne.
Mnie również się wydaje, że to całkiem niezłe rozwiązanie. Wpadłem na to przeglądając nasze Klimatyczne Screeny
Być może przydałyby się większe zmiany w dziale z Call of Chernobyl ? Mam pewną propozycję.
- Po prostu stworzyć w tamtejszym podforum dział o nazwie Call of Chernobyl - Wersja Podstawowa i umieścić w nim Dodatki, Dyskusja Ogólna, Problemy. Oprócz tego można jeszcze dodać Pobieralnia i przenieść do niego dwa tematy: Call of Chernobyl 1.5 R6 [BETA] - POLONIZACJA, INSTALACJA, LINKI oraz Call of Chernobyl 1.4.22 - POLONIZACJA, INSTALACJA, LINKI.
W ten oto sposób mielibyśmy w dziale Call of Chernobyl następujący podział:
Call of Chernobyl - Wersja Podstawowa
Call of Misery
Hybrid
Legend Returns
Anomaly
Dead Air - Lekkie zmiany w dziale Legend Returns:
- W tamtejszym podforum stworzyć dział Pobieralnia i umieścić w nim temat Legend Returns 0.9.2 - INSTALACJA, POLONIZACJA, LINKI.
- Poprawić pierwszy post w Dyskusji Ogólnej. Po prostu opisać czym jest mod, a linki i instrukcja instalacji pozostaje w ww. temacie.
- Ogólne porządki. Np. umiejętnie poprzenosić niektóre tematy do odpowiednich działów,
Tak to wygląda: []
Pozwoliłem sobie troszkę bardziej to wszystko uporządkować. Pomijając stworzenie Call of Chernobyl - Wersja Podstawowa zająłem się pozostałymi działami. Podział prezentuje się następująco:
Pobieralnia - Sama wstawka moda. Temat jest zamknięty.
Dodatki
Dyskusja Ogólna
Problemy
Resztę zmian sprawdźcie sami. Najlepiej we wszystkich działach.
Problemem pozostaje w Powrocie Legendy. Znajduje się tam temat z linkami i wstawka w #1 poście Dyskusji Ogólnej - mniej więcej już wiem jak to wszystko uporządkować.
Lekkie zmiany w dziale z Legend Returns.
- Podfora w dziale zostały podzielone tak jak w pozostałych tytułach na platformie Call of Chernobyl: Pobieralnia, Dyskusja Ogólna, Dodatki, Problemy
- Oddzieliłem pierwszy post a z Dyskusji Ogólnej i umieściłem w pobierlani, wykorzystując go jako opis moda: . W poście niżej jest ten od z wszystkimi niezbędnymi linkami do wersji 0.9.2. W przyszłości nową wersję moda będzie można umieścić w tym poście, a starszą w spoilerze. O ile zostanie spolszczona.
- W Dyskusji Ogólnej są dwa tematy:
Legend Returns 0.9.2 - Dyskusja Ogólna
Legend Returns - Porady Graczy
Również i tam będzie można kiedyś otworzyć nowy temat z dyskusją dla nowej wersji. - Lekka zmiana w Dodatkach: . Są tam tylko dwa tematy, ale trzeba je poprawić.
Jeżeli macie odmienną wizję, co do Powrotu Legendy w tym dziale, to piszcie śmiało. Zawsze można coś zmienić / dodać.
Taka drobna ciekawostka, którą podesłał mi kiedyś :
Wiem, że nie pasuje do tego tematu, ale chyba nie było sensu zakładać nowego dla jednego zrzutu.
A to nie jest jakiś błąd aż tyle, wynik imponujący ale, aż mi się nie chce wierzyć
Nie wydaje mi się. AA 2.1 to bardzo popularny mod, a wstawka została wykonana w 2011 roku. Przez tyle lat faktycznie mogło nazbierać się sporo wyświetleń.
Uważacie, że warto tworzyć nowe podforum w dziale Modyfikacje do serii S.T.A.L.K.E.R. ? Chodzi o modyfikację Legacy of Times. Została ona stworzona na silniku CryEngine 2 ( na jego bazie powstała gra Crysis ) i wstawka moda nie pasuje do działów, które mamy. Pytanie tylko.. Czy warto tworzyć nowe podforum dla jednego moda ? Chociaż.. Może w niedalekiej przyszłości powstaną jakieś produkcje związane z uniwersum S.T.A.L.K.E.R.-a na innych silnikach.
Legacy of Times nie wzbudził większego zainteresowania na naszym forum. Wiem, że postawił moda u siebie i troszkę w niego pograł, ale warto go mieć.
Dla jednego moda nie ma sensu. No i to nie mod do Stalkera Takie jednorazowe strzały to sobie mogą wisieć w innych grach.
Do stalkera nie, ale mod był nim inspirowany. Jeżeli pojawi się więcej takich modów, to wtedy będzie można wrócić do pomysłu stworzenia podforum, ale dla jednego moda faktycznie nie ma to sensu.
wpadł na pomysł lekkiego odświeżenia działu ABC Początkującego Stalkera.
Zmienić Katalog Modów na O Modach ( w nim wciąż znajdowałby się Komplet Patchy oraz Ranking Modów ). Dodatkowo w tym dziale stworzyć odrębne podforum tylko dla Katalogu Modów.
Ps. Popraw mnie, jeżeli coś namieszałem.
Dodatkowo w Barze 100 Radów mamy dział - Pancernik przeniósł z niego wszystkie tematy i rozmieścił w odpowiednich działach, a więc można go zlikwidować. Dzięki temu będzie mniejszy bałagan.
Mamy także martwy dział: , w którym ostatni post miał miejsce w 2014 roku. Wydaje mi się, że można go przenieść do archiwum.
Ostatnia sprawa dotyczy tematu . Parę razy próbowaliśmy go reanimować, ale za każdym razem nie wychodziło. Więc.. Chyba idzie do archiwum ?
Zrobione.
Temat Zagadki ze Stalkera ma ostatnią szansę na ratunek.
Sprawa jest na tyle błaha, że chyba nie warto zakładać w jej sprawie odrębnego tematu.
Napisał do mnie z pytaniem, czy byłaby możliwość ‘’ połączenia " wszystkich jego modów, czyli:
Sam nie wiem, co z tym fantem robić, bo jego mody nie cieszą się szczególnym zainteresowaniem, ale z drugiej strony coś tam chłopak tworzy i może warto zrobić dla jego modów dział. Jak uważacie ?
Jestem za.
58 minut temu, Agrael napisał:
Sprawa jest na tyle błaha, że chyba nie warto zakładać w jej sprawie odrębnego tematu.
Napisał do mnie z pytaniem, czy byłaby możliwość ‘’ połączenia " wszystkich jego modów, czyli:
Sam nie wiem, co z tym fantem robić, bo jego mody nie cieszą się szczególnym zainteresowaniem, ale z drugiej strony coś tam chłopak tworzy i może warto zrobić dla jego modów dział. Jak uważacie ?
Że tak zapytam to są mody? Bo ja widzę tylko parę rzeczy dodanych do moda stworzonego przez kogoś innego. Jak dla mnie nie ma sensu tworzyć jakichkolwiek dodatkowych działów dla takich modów.
z jednej strony to dobry pomysł jak ktoś robi kilka modów żeby mieć jakiś taki swój zbiorczy temat/dział z linkami tematami do wszystkiego. Ale w sumie jak zajrzałem do tych 3 tematów to faktycznie jest link tylko do jednego, a reszta “kiedyś” będzie naprawiona i udostępniona. Może niech najpierw postanie te kilka modów, a potem będziemy myśleć.
Ps. Ja bym poradził mu zrobić w sygnaturce swojego profilu jakieś linki do swoich modów, będą wszystkie w jednym miejscu.
Nie żebym się czepiał czy coś ale autorem Misery na pewno nie jest on..
A dodanie trzech broni i dźwięku nie jest aż tak znaczne jak na przykład robota ludzi którzy tworzą takie mody od zera.
Ale to tylko moje przemyślenia
7 minut temu, Ignachinio napisał:
Nie żebym się czepiał czy coś ale autorem Misery na pewno nie jest on..
No to jest problem w tych wszelkich sklejkach gdzie ktoś bierze ileś tam modów/addonów/broni i robi własną kompilację z tego co mu się podoba.