Do tego jest n++, szukasz np. lr-300 zamieniasz na ak-74 i klikasz zamień, wszędzie gdzie występuje lr-300 zostaje zamienione na ak, oczywiście jest ak na 5,56 (chyba seria 1xx).
Tylko i wyłącznie rosyjskie/radzieckie bronie i będę szczęśliwy ;]
W tym modzie to akurat nie bardzo bo głównym przeciwnikiem jest praktycznie co trochę frakcja N.A.T.O i oni raczej preferują broń zachodnią, w sumie w Poszukiwaczach były dodane dwie wersje M4-ek.
Ktoś mi sugerował zrobienie remake Poszukiwaczy @zaurusa
Chyba ja to byłem ale wjadę ci na ambicję i powiem, że powinieneś odświeżyć wszystkie 4 jego mody kiedyś tam w przyszłości jeśli ci się nie znudzi modowanie.
W skrócie powiem co byś nie zrobił będzie na plus dla tego moda mógłbyś nawet pojechać gotowcem, zestawem z Apokalipsy Remake i też by nikt nie narzekał. ale takie modowanie pewnie szybko by ci się znudziło (a przecież czekają cię jeszcze dwa mody Zaurusa do odświeżenie )
Ogólnie grafikę mógłbyś zostawić taka jaka jest, chodzi mi o całokształt, pack roślinności i oświetlenie, taki szarobury klimat. No to zostaje ci zabawa z npc-ami i bronią, nawet nie musisz wymieniać wszystkiego, możesz podmienić jakieś pojedyncze modele, nie wiem zamienić np Ak74su na inny, albo lr 300, czy tam którąś usunąć, a zamiast niej dać coś czego nie było w poprzednim modzie. Tak samo z npcami podmienić np zwykłych stalkerów lub którąś frakcję i już będzie git, coś będzie wyglądało inaczej. No chyba, że masz czas i chęci to możesz walnąć zupełnie inny zestaw jeśli chodzi o wszystko.
Ogólnie powiem że nie chcę pojechać gotowcem.. akcja poszukiwaczy się dzieje po Apokalipsie. Zatem jesień będzie podkreślała mroczną fabułę.
Co do pozostałych modów Zaurusa, raczej na poszukiwaczach skończę odświeżanie bo pracuję także nad swoim projektem… chociaż gdyby któryś z Rosjan wydał pliki dla wolumetrycznego światła zabiorę się i za pozostałe mody (bo rebirth będzie gotowy z oświetleniem )
Natowska broń niech zostanie, będzie rzadko spotykana, z dużym współczynnikiem zuźycia…
Ogólnie powiem że remake poszukiwaczy, patch dla apokalipsy i rebirth nie ujrzą światła dziennego do odwołania. Powodem są brak chęci do dalszej pracy, pomysłów i życie które sypie się mi na głowę. Może ktoś inny by zrobił… kto wie
Do odwołania czyt. aż mi się poukłada i ruszę swoje 4 litery.
Nie ukrywam że poprostu mi się znudził stalker a do tego doszły problemy ogółem, chciałbym bardziej stworzyć sobie jakąś prostą grę aniżeli moda no-profit.